Witajcie, Mam przygotować skromny pokaz z okazji imienin (nie moich, tylko zleceniodawców, chociaż moje wypadają w podobnym terminie ). Budżet jest mały - 250zlotych, ale możliwości sporo większe; Po pierwsze, teren jest ogromny, w formie lekko pochylej. Publiczność może stać na dole lub na gorze. W związku z tym nie ma ograniczeń w użyciu wachlarzy, układów W, FAN, itp. Ponadto teren jest całkiem malowniczy, ale tego wykorzystanie już mogę sam zaplanować. Dostałem jednak ważne kryterium które mnie trochę ogranicza - pokaz ma być w miarę możliwości cichy. Dogadałem się tak, ze większość materiałów nie będzie powodowała huku, albo będzie on tylko minimalny, co nie oznacza, ze w ogóle go nie będzie. Dam oczywiście normalne kostki w środku i finale. Czas pokazu, jaki chce osiągnąć, to 3 minuty. Myślę ze przy takim budżecie i warunkach jest to do osiągnięcia. Oto co sobie wstępnie zaplanowałem, wg. kolejności odpalania: 1) Dwa wulkany silberfacher w tym samym czasie 2) Dwie wyrzutnie TB-33 Wrona w tym samym czasie, ładunki krzyżujące się lub w V, pośrodku pojedyncze ładunki z kostek. 3) TB-60 60 shots 4) TB-15 9 shots 5) Finał - JW1018 + 2x szelka 2" Jak jednak widać, plan ten ani nie osiąga wyznaczonego czasu, ani budżetu, ani nie jest super widowiskowy. DO tego TB-33 nigdzie nie jest w tej chwili dostępna. Stad tez moja prośba do Was o pomoc w wymyśleniu alternatywy dla tych TB-33 oraz dokombinowaniu reszty pokazu. Zakupy preferowałbym zrobić w sklepie taniefajerwerki.pl, ale mogę tez zrobić inne zamówienia w innych sklepach - budżet na wysyłki jest liczony oddzielnie . Pokaz odpalany będzie z systemu. W ostatni weekend lipca pod Krakowem, jeśli to kogoś interesuje, ale nie bede mial czasu na zakupy tam. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Pytanie
JMJ Pirfotechnics 7
Witajcie,
Mam przygotować skromny pokaz z okazji imienin (nie moich, tylko zleceniodawców, chociaż moje wypadają w podobnym terminie ).
Budżet jest mały - 250zlotych, ale możliwości sporo większe;
Po pierwsze, teren jest ogromny, w formie lekko pochylej. Publiczność może stać na dole lub na gorze. W związku z tym nie ma ograniczeń w użyciu wachlarzy, układów W, FAN, itp.
Ponadto teren jest całkiem malowniczy, ale tego wykorzystanie już mogę sam zaplanować.
Dostałem jednak ważne kryterium które mnie trochę ogranicza - pokaz ma być w miarę możliwości cichy. Dogadałem się tak, ze większość materiałów nie będzie powodowała huku, albo będzie on tylko minimalny, co nie oznacza, ze w ogóle go nie będzie. Dam oczywiście normalne kostki w środku i finale.
Czas pokazu, jaki chce osiągnąć, to 3 minuty. Myślę ze przy takim budżecie i warunkach jest to do osiągnięcia.
Oto co sobie wstępnie zaplanowałem, wg. kolejności odpalania:
1) Dwa wulkany silberfacher w tym samym czasie
2) Dwie wyrzutnie TB-33 Wrona w tym samym czasie, ładunki krzyżujące się lub w V, pośrodku pojedyncze ładunki z kostek.
3) TB-60 60 shots
4) TB-15 9 shots
5) Finał - JW1018 + 2x szelka 2"
Jak jednak widać, plan ten ani nie osiąga wyznaczonego czasu, ani budżetu, ani nie jest super widowiskowy. DO tego TB-33 nigdzie nie jest w tej chwili dostępna.
Stad tez moja prośba do Was o pomoc w wymyśleniu alternatywy dla tych TB-33 oraz dokombinowaniu reszty pokazu.
Zakupy preferowałbym zrobić w sklepie taniefajerwerki.pl, ale mogę tez zrobić inne zamówienia w innych sklepach - budżet na wysyłki jest liczony oddzielnie .
Pokaz odpalany będzie z systemu. W ostatni weekend lipca pod Krakowem, jeśli to kogoś interesuje, ale nie bede mial czasu na zakupy tam.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi