MajsterD12 5 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Kolejna realizacja którą wykonam będzie już za 2 dni, dziś przygotowałem piro w zapalniki a resztę zrobię już na miejscu Materiały kosztowały mnie około 340zł + resztki sylwestrowe. Systemy którymi będę odpalał to RF32 + 2 sekwencery 10cue. Materiał jakim dysponuję zobaczycie w dokładnym scenariuszu jak i na zdjęciach poniżej: Cytuj
capensis 12 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Widzę że szykuje się fajny pokaz sporo roboty, różnorodność po prostu extra!Życzę powodzenia Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Sam jestem bardzo ciekaw jak mi to wyjdzie, bo pierwszy raz będe robił na takich systemach no i dodatkowo dałem sekwencje do pokazu więc nie liczę na to że wyjdzie w 100% wszystko idealnie ale trzeba się uczyc. Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Ja nie rozumiem takiego podejścia. Jak już coś mam zrobić to jestem myśli, że wyjdzie w 100% i wszystko co zaplanuje to wypali. Jak nie wypali to wtedy szukam przyczyny i następnym razem wykluczam ten błąd. Majster więcej optymizmu Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Cooli, próbuję mieć więcej optymizmu, ale coś czuję że jednak coś nie wypali xD Cytuj
capensis 12 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 BS-101 + bombki odpaliłbym razem , minimalnie przed jw1000 tak, aby jednocześnie z wybuchem Bski i bombek strzelił wachlarz(chodzi mi o ominęcie opóźnienia wynikającego ze wznoszenia). Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 No zdecydowanie szelki wypuściłbym pierwsze i dopiero one rowy. Do jakiej muzyki ostatecznie będzie pokaz? Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Dobra przyjmę Wasze propozycje. Pokaz dalej do muzyki: immediate music - def con Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Po pokazie publika zadowolona co najważniejsze, ja jednak nie do końca jestem zadowolony z powodu 3-4 sek. przerwy pod koniec pokazu. Wszystko wypaliło jak trzeba oprócz jednej kostki JW06 i 2szt szelek 1,75" i 2" ale i tak nie wniosły by zadużo do pokazu. Sekwencje SS i min zaprogramowałem w sekwencerze jednak drugi stepper na finał nie chciał się włączyć na pokaz więc podłączyłem zapały do RF32 i odpalałem ręcznie no i stąd była ta przerwa bo trudno było się skupić patrząc na dwie kartki z czasami, pomyliłem czasy i finał odpalony został z 3 sekundowym opóżnieniem mimo tego jak na 3 w życiu realizację jestem zadowolony w 90%. Foto prześlę jutro a "kawałek" filmu ze strefy postaram się dać jutro wieczorem. Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Majster to, że nie nagrałeś pokazu to jest gorsze niż przerwa w pokazie. Każdy ci mówił abyś go nagrał a ty nie nagrałeś. Moim zdaniem dałeś ciała. I tyle na temat pokazu Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Też tego żałuje ale gdybym miał jeszcze nagrywac pokaz to napewno bym się z czymś pomylił i tyle by z tego było. Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Też tego żałuje ale gdybym miał jeszcze nagrywac pokaz to napewno bym się z czymś pomylił i tyle by z tego było. wystarczyło odpalić komorke i dac komuś Cytuj
capensis 12 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Majster wybacz, ale wg mnie zakładanie tematu o pokazie nie nagrywajac go jest bezsensowne (chyba że w pomocy) Czas zaopatrzyć sie w statyw, i tak jak mówiłem, odpalac na ucho i wyczucie, a nie na stoper. Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiem że to spieprzyłem, na następny raz muszę kogoś odpowiedniego znaleźć kto by się zajmował filmowaniem ale to jest do zrobienia Szczególne podziękowania Panu Aleksandrowi z fajerwerki-korsarz.pl za użyczenie sekwencerów Daję fotki ze strefy: Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nieszczęsny filmik ze strefy o długości 1:41sekund : Cytuj
piter2599 5 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ale zawsze coś jest Szkoda, że nie cały i szkoda, że nie ma głównego... Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Poprawiłeś się troszkę tymi zdjęciami i filmikiem ze strefy. Widzę, że pokaz profi przygotowany. Teren ogrodzony i gaśnica pewnie też była. Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A powiedz mi po kiego były ci potrzebne 2 stepery? Wystarczyło zaprogramować puste kanały jako odstęp do finału i już sprawa załatwiona. Jeśli chodzi o steper to wpiąłeś wtyczkę nie do tego gniazdka co trzeba, albo miałeś rozładowany akumulator. Miałem podobny problem w Michałowicach, ale boss popatrzył i naprawił fps Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A powiedz mi po kiego były ci potrzebne 2 stepery? Wystarczyło zaprogramować puste kanały jako odstęp do finału i już sprawa załatwiona. Jeśli chodzi o steper to wpiąłeś wtyczkę nie do tego gniazdka co trzeba, albo miałeś rozładowany akumulator. Miałem podobny problem w Michałowicach, ale boss popatrzył i naprawił fps Testował na suchym steperze czyli jak nic nie było jeszcze wpięte Po wpięciu nowych akumlatorów dopiero co naładowanych włącza system i lipa. Mnie zdarzyło się tak przed pokazem i na szybko go rozkręcałem. Elektronik spojrzał i dojrzał na płytce od wyświetlacza takie małe suche oszronienie które znajdowało się na stykach. Po zeskrobaniu tego dziadostwa wszystko działało. Faktycznie 2 dni wcześniej stepery były katowane w nocy i mogły troszkę zawilgotnieć i mówi że ten suchy szron mógł powstać przez to że zawigotniały. Jeśli komuś się takie coś pojawi dajcie znać bo nie wiem czy jest sens rozbudowywać swój system o kolejne stepery czy to wada jakaś tych urządzeń.Dziś w wolnej chwili go rozkręce i zrobie zdjęcie tego miejsca. Cytuj
MajsterD12 5 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 hehe no gaśnica była, ale na następny pokaz to już bd przygotowany z kamerą xdFps dokładnie jak Cooli napisał miałem problem prawdopodobnie z włącznikiem lub jakąś płytką w srodku (Alek miał sekwencer rozkręcić w wyczyścić i zobaczymy co dokładnie było), a potrzebne były mi 2 bo chciałem wszystko zaprogramować no ale i tak się z ręcznego udało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi