vocatont 4 Opublikowano 14 Września 2012 WitamPlanowałem wielki stuff ale plany przeszły na auto down.gif Ale oczywiście coś tam jest : DCzęść122326 Frosch B22002 Silber Kreisel22320 Luftheuler22315 Furore22477 Vulkan Siberfaecher22463 SternenparadeP7026 BirmaJW78 ConcordeK23 Golden Collection Część2P7621- Rain StairsJW408 - Show of Fireworks Dzisiejszy zakup :-P Cytuj
endriu123457 56 Opublikowano 14 Września 2012 Ładny stuff 95% stuffu to konkrety zapowiada się super oby tak dalej teraz dokup wiecej małych kostek i petardy 10/10 Cytuj
MrArlo12 1 Opublikowano 14 Września 2012 Stuff super. Widzę dobre kostki, ale jak dla mnie brakuje rzeczy do zabawy Czekam na następną część o ile taka będzie pozdro Cytuj
MrArlo12 1 Opublikowano 14 Września 2012 Nie, ja nie narzekam mówię tylko że taki stuff jest super ale na godzinę 00:00, a sylwester powinien być strzelający od rana (sorki za off top) Cytuj
MrArlo12 1 Opublikowano 15 Września 2012 Masz 10 lat? Nie ale ja osobiście lubię postrzelać sobie pierdółkami.. 1 Cytuj
vocatont 4 Autor Opublikowano 18 Września 2012 Coś tam powoli powstaje Co mogę powiedzieć 4640shots 4 rzymiaki został wolne w szerokości rzymskie ognie ok. wielkość wyrzutni 1.2' 19shotsI są o wiele cięższe 1 Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 18 Września 2012 Coś tam powoli powstaje Co mogę powiedzieć 4640shots 4 rzymiaki został wolne w szerokości rzymskie ognie ok. wielkość wyrzutni 1.3' 19shotsI są o wiele ciższe Bedziesz strzelać przed sylwestrem ? Bo chcę to jak najszybciej zobaczyć : ) 1 Cytuj
TheFirefoxFan 5 Opublikowano 18 Września 2012 Ładnie to wygląda na pierwszy rzut oka, jestem ciekaw efektu Cytuj
MrArlo12 1 Opublikowano 18 Września 2012 Jest ok ale zastanawia mnie to czy to tak zostanie czy będzie jakiś lont łączący wszystko ? Cytuj
vocatont 4 Autor Opublikowano 20 Września 2012 JacuQM nie wiem jeszczeMrArlo12 "Coś tam powoli powstaje" a nie ukończone Cytuj
endriu123457 56 Opublikowano 20 Września 2012 Weź to połącz co z tego że ci to zajmie z godzinę ale potem będzie efekt z 5minut . Mi się zdaje że to będzie super wykonanie Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 20 Września 2012 Nie lepiej zrobić coś w rodzaju podstawy z kartonu i po ciąć lont na kawałki albo sypnąć prochu z korsarzy, saletre z cukrem ? Cytuj
smilser. 2 Opublikowano 20 Września 2012 Nie lepiej zrobić coś w rodzaju podstawy z kartonu i po ciąć lont na kawałki albo sypnąć prochu z korsarzy, saletre z cukrem ? Z tą saletrą to tak nie do końca Podczas spalanie powstaje warstwa coś w rodzaju karmelka który by zablokował rurki od rzymiaków a po kalibrze widać że by sobie nie poradziły z przebiciem się przez taką warstwę. Co do łączenia rzymskich ogni pojedyńczymi kawałkami lontu to trochę zajmuję czasu lepiej by było wziąć jeden długi kawałem lontu 10cm/sek i połączyć rzymiaki labiryntami. Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 20 Września 2012 Osobiście podająć te trzy sposoby zastosował bym kawałki lontu. Ale to twoje rzymskie ognie więc rób jak uważasz za słuszne. Pewnie łączenie zajeło jakieś 30 min albo i wiecej ale z tego co widzę nie łączyłeś każdy po jednym tylko po dwa lonty Cytuj
Poki 17 Opublikowano 7 Października 2012 Duże kostki, yeah. Inne niż "zwyczajowo", yeah. Pomysł na zabawe, yeah. Tylko, gdzie petardy? Cytuj
MrArlo12 1 Opublikowano 7 Października 2012 Jeżeli chodzi o wyrzutnię rzymiaków to jest naprawdę ok, ale ja bym to skleił bardziej w kształt kwadratu i połączenie by poszło o wiele lepiej. (pewnie połowa z was nie wie o co chodzi, ale trudno) Cytuj
mantis 433 Opublikowano 8 Października 2012 Nie dam głowy, ale to chyba rekordowy rzymiak na forum. Na ostatniego Sylwka połączyłem ze sobą 6 rzymskich po 55 strzałów i jaki był efekt, a co dopiero w takiej ilości w jakiej odpalił Vocatont. Bardzo ciekawy sposób łączenia lontów opracowałeś. Nie wpadłbym na to. Zastanawiałem się kiedyś nad tym, żeby rozsmarować pędzlem benzynę na czubkach połączonych rzymskich ogni (zaraz przed odpaleniem). Może nie byłoby konieczności łączenia lontów. Wszystko odpaliłoby się za jednym zamachem. Próbował ktoś kiedyś taką technikę? Polski z petard wyrosłem liczy się efekt Jaki "Polski"? Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 8 Października 2012 Dla bardziej leniwych podpowiem metodę, jaką podpatrzyłem na holenderskim forum:tniemy lont na małe, 1-2 centymetrowe kawałeczki, posypujemy nimi obficie klejącą stronę taśmy i przykrywamy tą taśmą wierzch konstrukcji. Zapalność z reguły to 100 %. 1 Cytuj
MajsterD12 5 Opublikowano 6 Listopada 2012 gdzie kupywałeś Jak już to "kupowałeś" jest poprawną formą gramatyczną, sorry za OT Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi