Skocz do zawartości
  • 0

czy mozna?

Korsarz96

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Czy lonty mozna laczyc za pomoca tasmy izolacyjnej ? Bo na kazdym filmiku sa polaczone za pomoca opasek elektrycznych wiec niewiem czy to ma znaczenie

Edytowane przez mantis
przenoszę do działu "Pomoc"

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Juz widzialem ten film :D czyli lepiej uzyc opasek

• 0
Opublikowano

Filmik mówi sam za siebie, czy izolacja czy opaska to moim zdaniem to zależy też w dużej mierze od staranności wykonania łączenia, jeśli boisz się że coś nie wypali to przetestuj i zobacz na własne oczy jak spala się połączony lont różnymi sposobami, choć ja uważam że opaski uciskowe i taśma izolacyjna zdadzą egzamin.

• 0
Opublikowano

Ja łączyłem 6 kostek , i nie miałem ani taśmy izolacyjnej , ani opasek zaciskowych miałem zwykłą taśmę klejącą i wszystkie lonty odpaliły ;)

• 0
Opublikowano

Co nie znaczy, że to najlepszy sposób, możesz nawet połączyć nicią. Polecam opaski zaciskowe, u mnie się sprawdziły. Pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Panowie bardzo ważny temat, wyczerpujące odpowiedzi, dzięki

• 0
Opublikowano

Co nie znaczy, że to najlepszy sposób, możesz nawet połączyć nicią. Polecam opaski zaciskowe, u mnie się sprawdziły. Pozdrawiam

No wiem , byłem bardzo niepewny czy wszystko odpali , a jednak wszystko zadziałało tak jak chciałem ;)
  • 0
Opublikowano

Celem zwiększenia prawdopodobieństwa odpalenia się lontu od lontu można dodatkowo naciąć ich końce pod skosem - zwiększymy tym samym powierzchnie styku wypełniacza. Taka metoda jest skuteczna dodatkowo z tego względu, że stare wyrzutnie "po przejściach" mogą mieć usypany proch z końcówek lontu, a sama otoczka, chociaż jest oblana lakierem nitrocelulozowym, nie zawsze chętnie się odpala.

• 0
Opublikowano

Ja zawsze łącze opaskami, ale zdarzyło się że linia lontowa , zgasła.....mimo ze byla podwójna! Teraz jak łącze lonty, to zawsze w miejscu łączenia, nacinam tak jak vel mówił i dodatkowo daje kawałek QM, wtedy już naprawde na 99% odpala

• 0
Opublikowano

Nie rozumiem jak to naciac moze ktos wstawic zdj. ??