Korsarz96 17 Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Czy lonty mozna laczyc za pomoca tasmy izolacyjnej ? Bo na kazdym filmiku sa polaczone za pomoca opasek elektrycznych wiec niewiem czy to ma znaczenie Edytowane 2 Listopada 2012 przez mantis przenoszę do działu "Pomoc" Cytuj
0 JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opcja szukaj nie gryzie. Była masa podobnych tematów. http://www.forumfajerwerki.pl/topic/6323-laczenie-lontow/page__p__65978__hl__%B3%B1czenie__fromsearch__1#entry65978 Możesz użyć taśmy izolacyjnej, ale o wiele bezpieczniej jest użyć opasek zaciskowych.Jeśli dasz dwie opaski na jedno łączenie, to masz 99% gwarancji ze lont odpali. Cytuj
0 Korsarz96 17 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 Juz widzialem ten film czyli lepiej uzyc opasek Cytuj
0 fifa127 1 Opublikowano 3 Listopada 2012 Filmik mówi sam za siebie, czy izolacja czy opaska to moim zdaniem to zależy też w dużej mierze od staranności wykonania łączenia, jeśli boisz się że coś nie wypali to przetestuj i zobacz na własne oczy jak spala się połączony lont różnymi sposobami, choć ja uważam że opaski uciskowe i taśma izolacyjna zdadzą egzamin. Cytuj
0 fifa127 1 Opublikowano 3 Listopada 2012 Przepraszam 2 razy się napisało ale mam coś co powinno pomóc jeszcze: http://www.strzaly.pl/index.php?i51,jak-laczyc-wyrzutnie Cytuj
0 Pampi123 1 Opublikowano 3 Listopada 2012 Ja łączyłem 6 kostek , i nie miałem ani taśmy izolacyjnej , ani opasek zaciskowych miałem zwykłą taśmę klejącą i wszystkie lonty odpaliły Cytuj
0 macieek95 1 Opublikowano 3 Listopada 2012 Co nie znaczy, że to najlepszy sposób, możesz nawet połączyć nicią. Polecam opaski zaciskowe, u mnie się sprawdziły. Pozdrawiam Cytuj
0 oWsa 0 Opublikowano 3 Listopada 2012 Panowie bardzo ważny temat, wyczerpujące odpowiedzi, dzięki Cytuj
0 Pampi123 1 Opublikowano 3 Listopada 2012 Co nie znaczy, że to najlepszy sposób, możesz nawet połączyć nicią. Polecam opaski zaciskowe, u mnie się sprawdziły. Pozdrawiam No wiem , byłem bardzo niepewny czy wszystko odpali , a jednak wszystko zadziałało tak jak chciałem Cytuj
0 velibrum 12 Opublikowano 3 Listopada 2012 Celem zwiększenia prawdopodobieństwa odpalenia się lontu od lontu można dodatkowo naciąć ich końce pod skosem - zwiększymy tym samym powierzchnie styku wypełniacza. Taka metoda jest skuteczna dodatkowo z tego względu, że stare wyrzutnie "po przejściach" mogą mieć usypany proch z końcówek lontu, a sama otoczka, chociaż jest oblana lakierem nitrocelulozowym, nie zawsze chętnie się odpala. Cytuj
0 capensis 12 Opublikowano 3 Listopada 2012 Ja zawsze łącze opaskami, ale zdarzyło się że linia lontowa , zgasła.....mimo ze byla podwójna! Teraz jak łącze lonty, to zawsze w miejscu łączenia, nacinam tak jak vel mówił i dodatkowo daje kawałek QM, wtedy już naprawde na 99% odpala Cytuj
0 Korsarz96 17 Autor Opublikowano 3 Listopada 2012 Nie rozumiem jak to naciac moze ktos wstawic zdj. ?? Cytuj
Pytanie
Korsarz96 17
Czy lonty mozna laczyc za pomoca tasmy izolacyjnej ? Bo na kazdym filmiku sa polaczone za pomoca opasek elektrycznych wiec niewiem czy to ma znaczenie
Edytowane przez mantisprzenoszę do działu "Pomoc"
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi