Janusz 0 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam serdecznie chciałbym sprawdzić w internecie na odpowiedniej stronie kiedy dokladnie można odpalać sztuczne ognie w moim mieście.Czy jest jakaś strona na której owe rozporządzenia znajdę? Głównie chodzi mi o Poznań i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 endriu123457 56 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W urzędzie miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cooli 4 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 lub Urzedzie Gminy jeśli mieszkasz na wiosce.Można też poszukać w Uchwałach ale tak jak przedmówca napisał dzwonisz i się pytaszWystarczy wejść i poczytać:http://www.forumfajerwerki.pl/topic/8976-kiedy-mozna-strzelac/i drugi http://www.forumfajerwerki.pl/topic/5188-pozwolenie-na-strzelanie-w-ciagu-roku/a jeśli chodzi o twoje miasto i okolice to na twoim terenie nie ma żadnego zakazu.a po drugie rok temu już o to pytałeś i otrzymałeś odpowiedź Napisano 26 grudzień 2011 - 02:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arturo 15 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 lub na Posterunku Policji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korsarz96 14 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 - dokonywania eksplozji materiałów pirotechnicznych z wyjątkiem 31 grudnia, 1 stycznia i Świąt Wielkanocnych- sprzedaży materiałów pirotechnicznych na placach, ulicach i targowiskach- sprzedawca zobowiązany jest do przekazania kupującemu instrukcji obsługiZgodnie z art. 54 KW naruszenie tych przepisów podlega karze grzywny do 500 złotych lub karze nagany.To obowiązuje na terenie całej polski bez wyjątków.... Oczywiscie jeśli ci się poszczęści i masz fajnych sąsiadów to nie nakablują a jeżeli masz zwykłych frajerów którzy odrazu dzwonią po straż miejską to masz przesrane (tak jak ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusz 0 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi Myślę, że dobrym pomysłem było by pójście do pobliskich sąsiadów i poinformowanie o krótkim pokazie - z drugiej strony jednak mogą od razu zadzwonić na straż miejską/policje. Nigdy nic nie wiadomo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korsarz96 14 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Tzn. To jest bardzo dobry pomysł. Ja nawet myślałem rozwieśić plakty na ośedlu, że tego i tego dnia odbędzie sie pokaz pirotechniczny (siostra ma urodziny) i poprostu jak komuś się niepodoba to niech dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Ile razy można pisać to samo!!!!!!!!!!!!!!!Wszystkie rozporządzenia dotyczą terenów publicznych czyli parków placów skwerów itp. Na terenie prywatnym od 6 do 22 możesz strzelać. Oczywiście jeśli będziesz natrętny to przyjadą i wlepią ci za ZPP ale na to to zawsze i wszędzie mogą cię złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Fira, jeżeli jest odpowiednie rozporządzenie wydane przez wojewodę, to nie można strzelać nawet na własnym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korsarz96 14 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Od 6 do 22 jakiego miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusz 0 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Od 6 do 22 jakiego miesiaca Ty na serio? Chodziło o godziny, od 6 rano do 22 wieczorem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Ty na serio? Chodziło o godziny, od 6 rano do 22 wieczorem.. Ty też na serio? Jemu chodziło o to czy od 6 do 22 obowiązuje we wszystkie miesiące czy w jakieś konkretne. Tak więc......We wszystkie obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korsarz96 14 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 No napisałeś jakieś dwie liczby 6 i 22 i ja wiem oco chodzi Jest napisane jasno niemozesz strzelać !!! Tylko dwa dni w roku chyba że masz pozwolonie które możesz załatwić w urzędzie miasta/gminy. Temat do zamknięcia jak dla mnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Janusz 0
Witam serdecznie chciałbym sprawdzić w internecie na odpowiedniej stronie kiedy dokladnie można odpalać sztuczne ognie w moim mieście.
Czy jest jakaś strona na której owe rozporządzenia znajdę? Głównie chodzi mi o Poznań i okolice.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi