?odzianin 2 Opublikowano 8 Listopada 2012 Tak jak w temacie. Kupiłem moździerz, w instrukcji napisali że po każdym strzale trzeba czyścić. Wytłumaczcie mi krok po kroku jak to robić. Dzięki! Cytuj
0 Misiek4242 1 Opublikowano 8 Listopada 2012 Właśnie po co czyścić ? Nie potrzeba, chyba ze chcesz miec wszystko czysciutkie proponowałbym małą szczotką do klopa xD Cytuj
0 mpiwowski 182 Opublikowano 8 Listopada 2012 po co czyścić? Chyba sobie kpicie. Jakby się tego nie robiło to po pewnym czasie była by niezdatna do użytku. A czyścić najlepiej jakimś metalowym wyciorem. Cytuj
0 przemo312132 14 Opublikowano 8 Listopada 2012 Nie no lepiej czyścić rurę ale no wystarczy moim zdaniem rurkę do góry nogami i wysypać resztki spalenizny o ile coś będzie .... Cytuj
0 firawerkoman 7 Opublikowano 8 Listopada 2012 Najlepsza jest szczotka do kibla przy małych ładunkach czyli do 2.5" Oczywiście moździerz jest papierowy więc karcher nie wchodzi w grę xd i nie wyobrażam sobie jak byś to robił podczas sylwestra. W praktyce po każdym strzele musisz wysypać kubeczek bo czasami może zostać i jedziesz dalej... Cytuj
0 endriu123457 56 Opublikowano 8 Listopada 2012 Nie ma sensu czyścić papierowej tuby od moździerza jak się ma 6 pocisków a po sylwestrze ona pewno do kosza pójdzie ;|.A jak już coś to odwróć ją wylotem w dół i klepnij z 2 razy mocno w spód aby te papierki z szelki wyleciały i dalej możesz ładunki wysadzać Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 8 Listopada 2012 W życiu nie czyściłem tuby od moździerza i nigdy nie miałem papierowych odpadków po wystrzale, albo tak prędko się spaliły. Co do metalowego wyciora, to mógłby nie zdążyć odpalić wszystkich ładunków, bo by tube starł. To jest kartonowa tuba. Cytuj
0 mantis 433 Opublikowano 8 Listopada 2012 W trakcie pokazu nie czyszczę rury od moździerza, bo niby po co. Tylko gdy chcę sobie zostawić moździerz na następny rok, to odwracam i wysypuję tamte popioły. Cytuj
Pytanie
?odzianin 2
Tak jak w temacie. Kupiłem moździerz, w instrukcji napisali że po każdym strzale trzeba czyścić. Wytłumaczcie mi krok po kroku jak to robić. Dzięki!
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi