Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mhm, czyli rozumiem z tego co wyczytałem iż picolaki i te inne małe petardki to można jednak pocierając o draskę bez obawy że mi łapy pourywa?

Nigdy nie wiesz co ci urwie. Bo to zależne jest jak ta petarda jest zrobiona jeśli jest źle to wypali w chwili odpalania to oczywiste.

Proszę czytać ze zrozumieniem oraz unikać pisania postów nabijających licznik.

Niżej masz powód:

Dziękuję za radę. P.S : Przepraszam za zły dział. :blush:/>

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc! :)/>

i dalej wałkujesz temat?
Opublikowano

Jeszce 4-5 lat temu królowały duże Ahtungi z Hestii każdy je miał praktycznie w stuffach pomimo iż były drogie. I one były na draskę według mnie totalna głupota żeby taką petardę zrobić na draskę. Ale przynajmniej dobrze że fp3 zrobili na lont. Pozdrawiam

endriu123457

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ma ktoś pomysł jak doczepić lont do achtunga? boje sie że mi w łapie wybuchnie.

Opublikowano

Doczep zamiast lontu zimnego ognia sklejając taśmą.

Opublikowano

super pomysł, 100% pewności że sie zapali tez jest :P

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświerze temat bo też ostatnio petarda draskową prawie w ręce mi wybuchła. Odpalałem petarde trzy strzałową od śmieszka (położoną na ziemi i wyciągniętą ręką) bardzo mocną zapalniczką żarową. Nie odpalałem pod kątem 90° tylko od góry. Żar najwidocznie przepalił opóznienie i petarda wybuchła od razu. Na szczęście skończyło się tylko o pisku w uszach.

Opublikowano

Dyskusję można zakończyć, ponieważ CE już wymusza na importerach aby każda petarda była na lont (niezależnie od gabarytów), obecnie to tylko kwestia wyczyszczenia magazynów przez importerów ze starych dostaw :)

Wiec jeśli chcesz mieć pewność że petarda jest na lont znajdź na opakowaniu certyfikat CE i po problemie

Opublikowano

Ta unia to niedługo zapałek zakaże. :) Ciekawe czy k201 będzie na lont.