Gość Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam na forum jest temat z punktami kiedy wolno strzelać ale na forum prawniczym znalazłem wpis że prawo polskie pozwala na strzelanie tylko w 31.12/01.01 prawdą to jest ?
0 MrArlo12 1 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Tak to jest prawda. Skoro znalazłeś wpis w polskim prawie to po co do tego ten temat. Wystarczy też poszukać na forum bo są już tego typu tematy.
0 Gość Opublikowano 15 Grudnia 2012 No tak to prawda i prawdę mówiąc - głupie pytanie. Na forum jest temat i jest następujący wpisMożna strzelać pod następującymi warunkami: - Produkty są oznaczone symbolem NWP - Jest się na terenie prywatnym - Nie zakłóca się ciszy nocnej - Fajerwerków używasz zgodnie z instrukcją obsługi - Nie zagrażasz życiu lub zdrowiu osób postronnych - W twoim regionie nie ma rozporządzeń zabraniających używania materiałów pirotechnicznych. Aby to sprawdzić możesz napisać do urzędu miasta. ( np u mnie obowiązywało takie w okresie karnawału, ale później już wygasło )Nie ma tu nic na ten temat że można strzelać tylko w tych dwóch dniach
0 dawolf 1 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Na forum jest temat i jest następujący wpisMożna strzelać pod następującymi warunkami: - Produkty są oznaczone symbolem NWP - Jest się na terenie prywatnym - Nie zakłóca się ciszy nocnej - Fajerwerków używasz zgodnie z instrukcją obsługi - Nie zagrażasz życiu lub zdrowiu osób postronnych - W twoim regionie nie ma rozporządzeń zabraniających używania materiałów pirotechnicznych. Aby to sprawdzić możesz napisać do urzędu miasta. ( np u mnie obowiązywało takie w okresie karnawału, ale później już wygasło )Nie ma tu nic na ten temat że można strzelać tylko w tych dwóch dniach Tak potwierdzam ten wpis,wszytko jest nadal aktualne.To czy można strzelać zależy od lokalnych władz.http://www.forumfajerwerki.pl/topic/2857-kiedy-wolno-strzelac/Wystarczy zajrzeć do działu pomoc i na samej górze jest temat,wszystko nadal aktualne,gdyby było inaczej temat został by zaktualizowany.Do zamknięcia
Pytanie
Gość
Witam na forum jest temat z punktami kiedy wolno strzelać ale na forum prawniczym znalazłem wpis że prawo polskie pozwala na strzelanie tylko w 31.12/01.01 prawdą to jest ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi