capensis 12 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mam tylko nadzieje że QuickMatcha i Lontu nie ciąłeś nożyczkami.... Cytuj
Kamillos 1 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mam tylko nadzieje że QuickMatcha i Lontu nie ciąłeś nożyczkami.... A czym? Cytuj
capensis 12 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Tylko i wyłącznie nożyk do tapet. Jeżeli nie znacie podstawowego BHP to nie powinniście sie zabierać za QM, zapały i inne rzeczy... Cytuj
domin839 2 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nożyczki służyły do opasek i odcinania lontów, QM nożykiem. Odkąd pamiętam lont tnę nożyczkami. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Domin, bardzo ładnie i profesjonalnie się to wszystko prezentuje, czekam z niecierpliwością na materiał filmowy, bo zapowiedź zaostrza apetyt. Cytuj
domin839 2 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Vel, wielkie dzięki, film pojawi się dopiero w połowie miesiąca. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Po prostu widać, że zabrałeś się za to profesjonalnie i odpowiedzialnie. Stojaki na rury wyglądają na stabilne i bezpieczne w użyciu. Piszę to, bo znam takich imbecyli, którzy strzelają 3-4" z kartonowego pudełka :xmas_laugh: i jeszcze to do internetu wrzucają. Cytuj
domin839 2 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie tylko ty takich znasz xd A pokaz to tylko przymiarka do tegorocznego pokazu pod muzykę, który planuję strzelić. Cytuj
MajsterD12 5 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Widać na filmie tą ilość... Ale takie rady do przygotowań, QM od szelek przymocuj opaskami zaciskowymi do stojaku w kilku miejscach tak aby nie był tak "luźno", dodatkowo pod koniec jeśli dajesz zapały to najlepiej od razu do rurki z wyrzutni (wkładasz zapał z kapturkiem do miejsca po loncie i gotowe). Przed samym pokazem odetnij visco od lontów z szelek, kostek.. zapalone mogą spaść na zapalniki i przez to może dojść do nieprzewidzianego odpalenia ładunku.Tyle z podstawowych rad na przyszłość, i czekamy na film Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mam tylko nadzieje że QuickMatcha i Lontu nie ciąłeś nożyczkami.... Nie ma co być paranoikiem. Ważne, żeby mieć na sobie nieelektryzujące się ubrania i od czasu do czasu się uziemić Co do samych przygotowań to zamiast pierniczyć się z qm lepiej przezbrój kostki zapałem wetkniętym do pierwszej rurki, metoda ta jest dużo pewniejsza.fps Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Mam tylko nadzieje że QuickMatcha i Lontu nie ciąłeś nożyczkami.... OOOOOOOOOOOOO Boi pupa się odezwała :)/>/> Ja tne nożyczkami i nic się nie dzieje Ostatnio pamiętam jak spodniami trząsłeś a teraz udzielasz rad? :)/>/> Szybka zmianaDomin pokaz wyjdzie Mega. Widzę, że QM zapitasz sposobem co ja. Odcinasz bok Qm i wkładasz do niego qm od szelki?Czekamy na film z pokazu oraz po pokazie ;)/> Jakie efekty szelek będa się pojawiały na niebie?Capensis uziemić to znaczy:Kawałek druta mocujesz do ręki. Rozwijasz drut. Bierzesz łopatę kopiesz dołek i zakopujesz drugi koniec druta na głębokość 1 metra to jest uziemianie się Cytuj
domin839 2 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 To tak. Majster, FPS, będę pamiętał o waszej radzie z podpinaniem kostek. Visco jest odcięty od szelek. Cooli, złoto Cytuj
Raphii 1 Opublikowano 8 Stycznia 2013 karabin spoczko. A gościu na początku filmiku leciał jak młoda sarenka to ty ?:O Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Tzn.? Tzn. bierzesz np kawałek pręta metalowego i od czasu do czasu trzymając go w gołej łapie dotykasz nim ziemi w celu pozbycia się ładunków elektrycznych nagromadzonych na odzieży i ciele. Poza tym my pirotechnicy mamy przecież mosiężne, nieiskrzące nożyczki Z ważniejszych zasad BHP to najważniejsze, żeby ścinki lontu i pył prochowy nie walały się po pomieszczeniu, gdzie się składa pokaz, chyba, że chcecie mieć drugi Olsztyn (każdy pirotechnik w pl wie ocb)fps Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Z Olsztyna nie ma się co śmiać. Tam zginęła osoba. Więc nie ma co żartować z tego zdarzenia. Cytuj
domin839 2 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Pokaz sylwestrowy który odbył się 19 stycznia jest już historią. Z pewnych przyczyn pokaz odpalany wczoraj. Miał się odbyć przed 21 odbył się później i przez to system ucierpiał na mrozie, co za tym idzie nie wszystko poszło po mojej/naszej myśli. Pierwsze 12 kanałów poszło idealnie, wszystko strzelało zgodnie ze scenariuszem później szło pod górkę. Nie odpaliło sporo kostek było czarne niebo, finał odpalił tylko w pewnej części. No ale co tu opowiadać dalej. Systemy kameleona mogę polecić jak najbardziej, stał blisko 2 godziny na mrozie więc czego się można było spodziewać. Uprzedzam wszelkie uwagi że to nie moje widzi misie że tyle czasu leżał na mrozie. Film ? Postaram się wrzucić jak najszybciej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi