Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ? wybuchła Wam kiedys petarda w łapie ?

Była to Wasza wina ?
jaka to petarda ?
W jakich okolicznosciach ?

nie piszcie tu o petardkach typu picolaki...

mi wybuchal Wariatka, miesiac rechabilitacji, cala lapa poparzona, rozwalona i na antybiotykach i opatrunkach, petarda wybuchla z mojej winy,po prostu zapomnialem ze mam ja w lapie i jej nie wyrzucilem. przez kilka dni nie mialem czucia w 3 palcach a do dzisiaj od czasu do czasu odczuwam dziwny bol jak np robie pompki. srodkowy palec tez jest mniej sprawny od reszty.

na p[rawde uwazajcie !!

Opublikowano

Widzisz kolego troszkę rozwagi, trzeba myśleć co się robi, jak to byłby achtung albo fp3? wiemy co by się stało...(mi tak samo wybuchła w ręku ale piratka, jak miałem z 10 lat.)
U ludzi największą głupotą jest alkohol i art.pirotechniczne takie jest moje zdanie :)
Pozdrawiam CraV.

Opublikowano

Mi prawie wybuchła w ręce to raczej wina petardy. Rzuciłem ją w ostatniej chwili ; / podpalilem rzucalem i w powietrzu wybuchnełą. mialem szczescie.

Gość DreSzCzyK
Opublikowano

Podziękuj Bogu że masz palce, bo naprawde mogłoby to się inaczej skończyć, przez nierozwagę i głupotę są skutki, przez właśnie takie cuda w Tv tylko leci "Urwała petarda palce" -,-

Uważaj teraz !
POzdro DrK *

Opublikowano

Gdyby to było FP3 i zakładając, że miałeś rękę luźno, gdzieś przy nodze to nie byłoby co zbierać.
U mnie, w 2009 ta petarda wyrwała spawane, stalowe mocowanie słuchawki, w budce telefonicznej.

Opublikowano

Gdyby to było FP3 i zakładając, że miałeś rękę luźno, gdzieś przy nodze to nie byłoby co zbierać.
U mnie, w 2009 ta petarda wyrwała spawane, stalowe mocowanie słuchawki, w budce telefonicznej.

rzeczywiście to jest moc ; )
pzdr.
Opublikowano

rzeczywiście to jest moc ; )
pzdr.

No, umnie ta petarda rozwalal telewizory, drukarki [znalzezione na smieciach zeby nie bylo] czy metalowe smietniki.

Po prostu wtedy , nie myslalem o petardach bylem, w innym swiecie i sie skonczylo jak sie skonczylo. prawie 9 miesiecy minelo, a pamietam jakby to bylo wczoraj, krok po kroku, klatka po klatce. jedyne czego nie pamietam i czego nie pamietalem to sam wybuch. patrze na reke a tam szok, cala w krwi, popazona, spuchnieta, pisk w uchu, szybkie bicie serca i bieg na 400 m. do szpitala. razem z kolegami moglibysmy w sztafecie startowac, bo chyba rekord swiata pobilismy....

NA PRAWDE UWAZAJCE ! do tamtego czasu szydzilem z ludzi ktorzy nie uwazali z petardami. niestety sam okazalem sie zbyt malo ostrozny, wdarla sie glupota i "napoje wspomagajace" glupote i brak rozwagi i stalo sie...
Opublikowano

Ja w sylwka 2010/2011 strzelałem picollo może słabe petardy no ale stało się to było około 22 23 godzina zabrałem picollo 1szt i odpaliłem zapalniczką to była paczka picollo z Hestii nagle po odpaleniu wybuchła.Wystraszyłem sie tylko ale nic mi sie nie stało dlatego teraz jak strzelam to kładę petardę na ziemie i odpalam z wyciągniętą rękom. Naprawde uważajcie bo to nie są żarty ani nie zmyślone rzeczy. Pozdrawiam endriu123457

Opublikowano

Mi wybuchła petarda(Na szczęscie piccolo) w ręce,to było jakoś tak przed Bożym Narodzeniem i miałem z kolegami 10 paczek korsarzy(jorge tych mocniejszych) było bardzo zmino i odpaliłem już chyba z 200 piccolaków i jak zapałamem petardę to tak mi zamarzła ręka że nie czułem już jej i nie zauważyłem że mam dłoni i wywaliła mi:D na szczęścię nic mi sie nie stało :P tylko miałem trochę poparzoną

Opublikowano

Wniosek jest jeden i automatycznie się nasuwa ,zawsze trzeba pamiętać co się robi bez znaczenia jakie ma się doświadczenie!

Opublikowano

Jako, że jestem osobą posiadającą mózg, takie typu rzeczy mi się nie zdarzają...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mi nigdy nie wybuchła w recę bo uważam z takimi rzeczami :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A mi wybuchł ... Korsarz z Hestii,dosłownie 1sec po odpaleniu,niemialem czasu żeby go odrzucić i bum... Ręka pobolała przez 2 dni i to wszystko naszczescie,niespodziewałem się tego po hestii,i wgl niewiem jak to możliwe żeby petarda tak szybko wybuchła :/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi wybuchła petarda Jorge Double-Bangs cos takiego .Gdy tarlem o draske poprostu wybuchla nawet nie 1 sek. a tu Boom (ale co lepsze 2 strzałowa , przed 2 strzalem upuscilem oczywiscie ) ale nic takiego sie nie stalo nie byla to mocna petarda.

Opublikowano

Mnie to naszczescie niespotkalo i mam nadzieje ze nie spotka :)

Opublikowano

Mnie wczoraj wybuchł piccolak w ręce, od Arki ;) Wybuch nie z mojej winy, odpaliłem i nie zdążyłem rzucić i już wybuchła.. Nic mi nie było, tylko lekki szok i troszkę palce pobolały :] Ale teraz staram się uważać.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzisiaj poszedłem sobie na snowboard(samoróba xD) no i oczywiscie wziąłem pare patard
pare picollo i pare k0202 i picollo strzelam git odpalam k0202 i miałem dwa rodzaje jakies zielone i super crackery i miałem w ręku dwie zapaliłem jedną a druga się od niej zapaliła ja tego nie zauważyłem i trzymam trzymam nagle ŁUP i "aaaa oo fu*k moja ręka" i mam teraz dwa bąble (takie ciemne krew napłyneła) na kciuku i jednego na wskazującym ale tak boli że masakra;/ także mam nauczkę na przyszłość ;/ nigdy wiecej dwóch petard w ręce ;/

Opublikowano

Przedewszystkim stosuj teraz jakąś maść i unikaj ognia bo będzie cię piekło jak ....

W sierpniu wybuchła gdzieś 30cm odemnie petarda fp3. Odłamek mnie tak poranił, że do dzisiaj mam na nodze ślad. Aż nie potrafię sobie wyobrazić jak komuś taka petarda wybuchła w ręce...

Opublikowano

Przedewszystkim stosuj teraz jakąś maść i unikaj ognia bo będzie cię piekło jak ....

W sierpniu wybuchła gdzieś 30cm odemnie petarda fp3. Odłamek mnie tak poranił, że do dzisiaj mam na nodze ślad. Aż nie potrafię sobie wyobrazić jak komuś taka petarda wybuchła w ręce...

No mam w bandażu i w maści i wydaje mi się że te bąble się powiększają ale nie będę odwijał bandaża bo nie chcem na to patrzeć. A nie wiesz ile może schodzić coś takiego?
Opublikowano

Na szczęście ja miałem raz taki przypadek tylko z piccolo. Trzymałem ją w dwóch palcach i po odpaleniu natychmiast wybuchła , był to chwilowy szok ale nic się nie stało. Dodam że to nie z mojej winy , po odpaleniu natychmiast wybuchła nie wiem czemu.

Opublikowano

Dlatego to napiszę: Fajerwerki są dla osób które ukończyły 18 lat.

Pozdrawiam CraV.

Opublikowano

Pozdrawiam CraV.

To dlaczego z nich korzystasz? ;o
swoją drogą prędzej dałbym do ręki petardę 13-latkowi niż pijanemu 40-latkowi ;)
Opublikowano

Pozdrawiam CraV.

Nie potrzebnie przykozaczyłeś tym tekstem.
Chyba każdy z tego forum, miał mniej niż 18lat jak zaczynał z piro i wypadek (mniejszy lub większy) się każdemu przydarzył.
Opublikowano

Ja miałem raz sytuację kiedy zapomniałem odrzucić korsarza i zamiast go rzucić do ogródka wpadł mi do pokoju. Na szczęście nic się nie stało tylko dzwoniło mi w uszach.

Opublikowano

Panowie, ja całe życie strzelam z osobą pełnoletnią powyżej 18 lat... więc dlatego wam piszę że fajerwerki są dla osób powyżej 18 roku życia.

Pozdrawiam.