Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji, że nie chce mi się wszystkiego ze szczegółami opisywac, bo trochę by tego było to napiszę w skrócie ;)

Ze startu chciałbym przede wszystkim bardzo podziękowac velowi, który tak naprawdę odwalił kupe roboty i pięknie zmontował cały filmik i to jemu należą się całe brawa ( naprawdę masz do tego talent :) ) oraz Epickiemu Arkowi który dzielnie radził sobie z przymocowywaniem rur do stojaka, co prawda trochę mu nie wyszło, bo powiedział, że nic nie robią na plastyce w szkole i nie ma wprawy - tak więc jest usprawiedliwony :D

Dzięki też hl'owi za pożyczenie kilku swoich rur.

A więc przechodząc do rzeczy...

W tym roku zrobiłem mój 3 i ostatni już pokazik :)

Z początku miał byc wykonany na moją 18-nastke w lutym, ale stwierdziłem, że robię teraz i przez to zawahanie znowu przygotowywałem wszystko na ostatnią chwilę ( dosłownie ). Wszystko łączone było na totalnym spontanie, w pośpiechu.

Nie wszystko poszło tak jak chciałem, ale ogólnie jak na pokazik przygotowywany na biegu wyszło całkiem nieźle i nie przejmowałem się tym, że coś nie wyjdzie, bo to tylko zabawa, a nie niepotrzebny stres ( chociaż później trochę się zdenerwowałem sam na siebie i dostałem małego paraliżu, że już nie wiedziałem co się dzieje haha xD ). Gdybym przygotowywał pokazik dla kogoś lub dla szerszej publiczności to wiadomo, że przygotowania zacząłbym wcześniej i na pewno bardziej bym się postarał, ale że głównie dla siebie to miałem na to trochę olewke ;)

Co bym zmienił ? Nic bym nie zmieniał oprócz tego, że kupiłbym o 1 sztuke TXB400 mniej no i przede wszystkim przygotował wszystko przynajmniej dzień wczęśniej.

Zamysł pokazu był taki: jak najróżnorodniej, z jak najlepszym finałem ( finał miał wyglądac trochę inaczej, ale na poprawki było za późno, bo jak się robi wszystko na ostatnią chwile to tak to już jest... :P ) oraz za jak najniższą kwotę wycisnąc jak najwięcej. Ze względu na to po jakich cenach kupowałem piro oraz to, że jest to mój ostatni pokaz postanowiłem, że trochę zaszaleje i zrobię go głównie na kostkach 30mm oraz z dobrym finałem - 3x TXB400 dały radę :) szkoda tylko, że w kadrze widac właściwie tylko 1 sztuke :)

Tak więc ten pokaz był takim małym zwieńczeniem przygody z piro, a tym bardziej z pokazami ;)

Pozdrawiam

Użyte materiały:

( w kolejności strzelania )

-TXA228

-TXB212

-GM9016B

-GM9013A

-2x 7sh P7688 + SL1904

-CD032-25

-P5613

-2x jw31+YHW009

-U17009

-3x TXB400

-18x 2" NWP

-jw1020

Koszt pokazu: 950zł ( wraz ze wszelkimi przesyłkami, lontami, rurami ) z czego aż połowa budżetu poszła na sam finał.

Zapewne gdyby udałoby mi się skompletowac wszystko po takich cenach jak reszta piro to zamknąłbym się w 850zł :P

Opublikowano

Świetny pokaz ! ;) ;) ;)

Opublikowano

Arurowiec, wielkie gratulacje :) Pokaz twoim zdaniem nie wszedł w 100% to ja się boję myśleć co by się działo jakby wyszedł w 100%, na pewno Arek lał by w gacie z powody fotek jakie by zrobił. Finał tradycyjnie wgniata w ziemię, szelki z biedronki po raz kolejny dały radę. Twój ostatni pokaz, no nie rozśmieszaj mnie :) a tak na koniec widać że to moja szkoła... :)

Opublikowano

1. Pokaz jak pokaz - może być szkoda tylko, że przy 3 samumach kamera nie dawała rady :(

2. Podoba mi się sposób w jaki zostały posklejane rury do szelek propsy epicki Arku !!

3. No i epicki Arek pokazał klasę zdjęcię jest boskie :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki wielkie niektórym za słowa uznania, więc teraz czas na moją opinie odnośnie pokazu.Pokaz oczywiście jak najbardziej mi się podobał, bo było sporo efektów od peoni, brokatu i chryzantem aż po wyciszające pokaz rozety, które zaskoczyły mnie swoją rozpiętością, finał jednym słowem wgniatał w ziemie i dlatego walnąłem taki komentarz a odnośnie jednego z wpisów domina przy większej ilości bombek obawiałbym się o prześwietlenie zdjęcia, ponieważ wartość przysłony nie była wysoka.Więc jeszcze raz gratulacje Arturo i jednak szkoda, że kończysz z pokazami, bo pierwszy raz widziałem Cię w akcji w tego typu pokazie.

Zdjęcie w full rozdzielczości - IMG_1206_JPG_300x300_q85.jpg

Opublikowano

Arturo pokaz fajny a co do przygotowań to zrobiłeś lepszy stojak od tych pseudo profesjonalistów :) i spółki

Czemu ostatni pokaz?

Opublikowano

Bardzo fajny pokazik, zwłaszcza że całośc robiona na lontach.

Duża różnorodność efektów, dobrze dobrane kostki i b. dobry finał

Gratuluje i dołączam sie do pytania, dlaczego kończysz z pokazami?

Opublikowano

Bardzo fajny pokazik, zwłaszcza że całośc robiona na lontach.

Duża różnorodność efektów, dobrze dobrane kostki i b. dobry finał

Gratuluje i dołączam sie do pytania, dlaczego kończysz z pokazami?

Bo lont to lont - ogranicza, a system daje prawdziwe pole do popisu i synchronizacja z muzyką daje to " wow ", a żeby robic takie pokazy to trzeba miec kase, bo jak dla mnie sens robienia czegoś ciekawego pod muze zaczyna się od 1k :)

Opublikowano

Arturo, lepiej mi się oglądało ten pokaz niż niejeden "profesjonalny" strzelany na systemie. Ja myślę, że musisz sobie wyznaczyć jeszcze jeden cel - zrobienie pokazu na loncie perfect na 100 %, bez żadnych błędów! W razie czego to służę pomocą zarówno materiałową, jak i techniczną (1 stycznia pomógłbym więcej gdybym był w stanie :xmas_laugh: ).

Dzięki jeszcze raz za pocieszne dla oczu widoczki i miło mi, że mogłem jakoś w tym uczestniczyć. TXB400 x 3 było nieziemskie i rzadko kiedy (no dobra, może trochę przesadziłem z tym rzadko) mam okazję oglądać praktycznie cały nieboskłon usłany tak dynamicznie i efektownie prezentującymi się gwiazdkami.

I masz pozdrowienia od widzów, którzy oglądali 1go stycznia tą siekę na żywo :P

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Heh pół roku mineło , ale co tam , Gratulacje świetny pokaz ! wink.gif

Mam małe spostrzeżenie co do tych pierwszych cracklingowych komet , to naprawdę strzelał ballet ? :o ( długo nie miałem )

(800post)

Opublikowano

Heh pół roku mineło , ale co tam , Gratulacje świetny pokaz ! ;)/>

Mam małe spostrzeżenie co do tych pierwszych cracklingowych komet , to naprawdę strzelał ballet ? :o ( długo nie miałem )

Tak, na początku strzelał balet z Triplexu ( miały strzelac 3, ale 2 nie odpaliły ).