Bartosz 43 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Okazja - Procesja rezurekcyjna Miejsce - plac Krasińskich w Warszawie Godzina - 21.30 Wykonawca - pirotechnicy BOR Długość pokazu - 4 minuty Film - Jak co roku po procesji rezurekcyjnej w przededniu Wielkanocy, nad placem Krasińskich przed Katedrą Polową Wojska Polskiego w Warszawie, można obejrzeć krótki pokaz fajerwerków. Tradycyjnie zaczął się on gęsto ustawionymi fontannami, które stworzyły ścianę iskier. Po nich na niebie eksplodowały niezliczone ładunki wystrzeliwane z wyrzutni. Początek dość niemrawy, jednak po chwili rozpoczęła się prawdziwa kanonada. Wśród wielu efektów na uwagę zasługiwały migoczące wierzby z niebieskimi gwiazdkami, srebrne palmy w układzie V oraz niesamowita bateria FAN z ogromną chmurą cracklingu, która zrobiła chyba największe wrażenie. Niestety po tej ostatniej baterii, z opóźnieniem odpaliła pojedyncza kostka, która trochę zepsuła finał pokazu. Pirotechnicy z BOR-u zaserwowali naprawdę porządny miszmasz, bardzo przyjemny dla oka. Cytuj
Daniello18 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Kurde nic nie wiedziałem bo bym obejrzał na żywo a ładnie dali do pieca Cytuj
ArbTree 67 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Pokaz na prawdę ładny,na pewno budżet był nie mały ponieważ jak widać na filmie od 2:25 strzelają TB241 nie mniej niż 2 szt. a cena jednej to ok. 900 zł . Naprawdę fajny pokaz i przyjemny dla oka . Pozdrawiam Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ja myślę że BOR-owi kilka tys. w te czy we wte nie zrobi jakiejkolwiek różnicy, a patrząc na ten pokaz mam wrażenie że panowie podjechali do magazynu powiedzieli "dajta jakieś fajne fajerwerki", podpięli pod aparaturę i poooszło. Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja myślę że BOR-owi kilka tys. w te czy we wte nie zrobi jakiejkolwiek różnicy, a patrząc na ten pokaz mam wrażenie że panowie podjechali do magazynu powiedzieli "dajta jakieś fajne fajerwerki", podpięli pod aparaturę i poooszło. Dokładnie tak Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 To chyba im dali jakieś lepsze, bo w porównaniu do lat poprzednich ten rok jest wybijający. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi