Skocz do zawartości

23.06.2007 - Warszawa - Dni Bemowa 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokaz Sztucznych Ogni - Dni Bemowa - 23.06.2007

Okazja - Festyn z okazji Dni Bemowa
Miejsce - Ratusz dzielnicy Bemowo w Warszawie
Godzina - ok. 22:20
Wykonawca - ? ? ?
Długość pokazu - niecałe 7:30
Link do obejrzenia na YouTube -

Komentarz - Pokaz zaczął się od dość fajnych srebrnych chryzantem z niebieskimi
kulkami na końcach. Następnie poleciały w niebo bardzo fajne efekty, których nawet nie
potrafię opisać słowami. Potem w niebo poleciały tradycyjne peonie a później efektowne długo opadające broaktowe korony.
Mniej więcej w połowie pokazu w niebo wystrzelono srebrne komety, które eksplodowały
w srebrne palmy a ich ramiona ponownie zamieniały się w mniejsze palemki.
Na pochwałe zasługują także bomby, których końcówki układały się w krąg a w środku
pojawiały się niewielkie peonie. Następnie w niebo znowu poleciały srebrne ogony,
które to zamieniały się w wielkie kolorowe peonie.
Pod koniec pokazu zaczęto strzelać wieloma złotymi wierzbami, koronami
i chryzantemami. Jednak najbardziej podobały mi się wierzby i korony, które
powoli opadały na dół.
Finał natomiast nie był bardzo imponujący. Na sam koniec powinno być wystrzelone kilka
a nawet kilkanaście opadających wierzb. Wtedy efekt byłby cudowny.

Uwagi - Niestety nie słyszałem muzyki podczas pokazu, ponieważ stałem daleko od sceny i dlatego nie bardzo wiem,
czy fajerwerki były dobrze z nią połączone.

Moja ocena - Na 10 pkt. daje 7,5

Zapraszam do komentowania i oceniania pokazu.
Opublikowano

To co nie potrafisz opisać słowami to są kwiaty :mrgreen: tak to nazywają flowers
----------
A pokaz był super. Bardzo ładne szelki. Trochę puścili szelek innych niż wszystkie które są rzadko spotykane, bardzo spodobały mi się szelki w kształcie przypominającym planetę Saturn. No i natężenie efektów i ich różnorodność też dobrze dobrana.

Moja ocena 8,5/10
-----------
ja czekam do końca wakacji bo wtedy ja będę mógł wam pokazać pokaz u mnie :mrgreen:

Opublikowano

Dzięki Mpiwowski :mrgreen: Teraz już będę wiedział :) Ten efekt bardzo mi sie podobał.

Dużo tych kwiatów było też na tegorocznych Wiankach. Film oczywiście mam :)
Ale dam go dopiero za ponad 2 tygodnie o ile dam rade go gdziekolwiek wrzucić bo jest strasznie duży. A dam tak późno bo jutro wyjeżdżam i nie będę miał dostępu do kompa.

Ale obiecuję, warto czekać bo pokaz był cudny :mrgreen:

Opublikowano
To co nie potrafisz opisać słowami to są kwiaty tak to nazywają flowers
Na dobrą sprawę peonia i chryzantemy to też kwiaty, ale ten efekt ma chyba właśnie taką nazwę.

Pokaz dość blady, albo przynajmniej urządzenie, którym kręciłeś nie wychwyciło duszy fajerwerków. Ciekawe połączenia chryzantem z piwonią (chryzantema zakończona kulami). Szkoda tylko, że finał nie był zbyt wyrazisty. Tak, to pokaz był miły dla oka. Brawo za nakręcenie filmu.
Opublikowano
Dzięki Mpiwowski :mrgreen: Teraz już będę wiedział :) Ten efekt bardzo mi sie podobał.

Dużo tych kwiatów było też na tegorocznych Wiankach. Film oczywiście mam :)
Ale dam go dopiero za ponad 2 tygodnie o ile dam rade go gdziekolwiek wrzucić bo jest strasznie duży. A dam tak późno bo jutro wyjeżdżam i nie będę miał dostępu do kompa.

Ale obiecuję, warto czekać bo pokaz był cudny :mrgreen:

Film z Wianków jak jest duży to zamieść tutaj

:arrow: http://www.megashares.com/

Tutaj jeden uoloadowany plik może mieć nawet 10GB.
Opublikowano

Cóż, uczucia mam mieszane, ale prawdę mówiąc ten pokaz nie wywarł na mnie wrażenia :???: Owszem, szelki z efektem płaczącej wierzby wyglądają imponująco, ale tu efekty nie były różnorodne - widać było, że było serie o danym efekcie, które trwały kilka sekund, przez co było to nieco żmudne. Według mnie było zdecydowanie za mało kolorowo - kiedy na niebie eksplodujące fajerwerki są różnokolorowe, wtedy publiczności pokaz naprawdę się podoba :smile:
Ocena: 6/10

Opublikowano

Dobry początek , nie najlepszy koniec 7/10

Opublikowano

Bartosz czy jest szansa abyś zapuścił gdzieś ten film skąd można go zassać i apel do wszystkich róbcie tak wszyscy bo zapuszczam plik lece do innej roboty i jak mam czas to oglądam te wianki tez gdzieś do zassania :wink:

Opublikowano

Ładny pokaz. Fajne, zróżnicowane efekty. Dobre natężenie wystrzałów. Daje 8,5/10.

ps.

Bartosz czy jest szansa abyś zapuścił gdzieś ten film skąd można go zassać i apel do wszystkich róbcie tak wszyscy bo zapuszczam plik lece do innej roboty i jak mam czas to oglądam te wianki tez gdzieś do zassania :wink:

Jest program vdownloader :wink: Wpisujesz adres strony i zasysasz :mrgreen:
Opublikowano

Jest program vdownloader :wink: Wpisujesz adres strony i zasysasz :mrgreen:

Nie jestem fachofcem w tej dziedzinie ale chyba trzeba by było znać dokładny adres pliku a to jest utrudnione przy youtube i google bo tam najeżdżając na plik nie widzisz jego adresu, popraw mnie jeśli się mylę bo jak pisałem expertem nie jestem