endriu123457 56 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam w tym temacie chciałbym się dowiedzieć czy przestrzegacie zasady bezpieczeństwa odpalając fajerwerki ?. Ja owszem przestrzegam, ale czasami zdarza mi się odpalać wyrzutnie zbyt blisko zabudowań, a jak jest u was? Cytuj
capodanno 37 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ja zawsze staram się przestrzegać zasad bezpieczeństwa podczas strzelania. Oddalam się zawsze na odpowiednią odległość, obstawiam śniegiem małe wyrzutnie itd. Wkurza mnie natomiast, kiedy tata prosi mnie, abym dał mu coś odpalić, bo on prawie w ogóle się od fajerwerków nie oddala - stoi 2, 3 metry od rurki z rakietą albo moździerza -,- Cytuj
macieek95 1 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Najważniejszych zasad STARAM się przestrzegać. Często też uświadamiam innych o niebezpieczeństwie. Cytuj
mtt4 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Przestrzegam, choć czasem zdarzają się wpadki ale jest ich bardzo mało i można je policzyć na palcach Cytuj
Dejwid 0 Opublikowano 9 Września 2013 Nigdy nie odpaliłem ponownie nie wypału bo wiem czym to może grozić. Bawię się sam fajerwerkami od około 8 lat i odpukać w niemalowane nigdy nic mi się nie stało. Cytuj
Belick 0 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Przestrzegam w 99%, ponieważ z tyłu opakowania petard piszę, że po odpaleniu petardy należy odsunąć się na 10m, stoję 5m od niej i wszystko jest w najlepszym porządku. Cytuj
mtt4 0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Przepraszam za off-topic ale nie wiedziałem gdzie o napisać. Przestroga dla was. Nawet małe wyrzutnie jak ta na filmiku : Kiwi wywracają się. Każdą wyrzunie obkłdamy jakimiś cegłami, bo jak widać na załączonym materiale wideo wyrzutnia po przewróceniu się strzela wszędzie. Domy, samochody, ludzie, wszystko to może ucierpieć przez wasze niedbalstwo i czasem lenistwo. http://www.youtube.com/watch?v=kbYMT-zeth8 Cytuj
rosomak380 3 Opublikowano 27 Grudnia 2013 mtt4 nie pisz cyt. ,,przez wasze niedbalstwo i czasem lenistwo'' bo to oznacza ,że ludzie na forum są niedbali i leniwi Pisz ogółem. Cytuj
Sawi 0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ja przestrzegam, zabawa zabawą jednak jedna pomyłka i można stracić rękę. Niestety, jestem świadkiem jak zachowują się niektórzy, dziś byłem światkiem jak jakiś 16-17 letni chłopak nie wiedząc chyba jak działa cyrcobiltz odpalił go z ręki i rzucił pod latarnie i cyrcobiltz poleciał obok nich i ogłuszył ich na jakieś 5 minut. Niech to będzie dla nich przestroga aby czytali instrukcję. Cytuj
Marcin_Pce 2 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Cyrkoblitze to chyba najbardziej niebezpieczny produkt z dostępnych na rynku i osoby które zakładają mieć już o 18-00 zgon%, sezonowcy nie powinni się w te zabawki zaopatrywać. Cytuj
Pitbullsoldier 2 Opublikowano 21 Października 2014 BHP to podstawa .Wiadomo nie raz zdarzyło mi się pod blokiem wyrzutnie odpalić,ale zawsze staram się iść dalej i zdala od pijanych Cytuj
Kamilox 0 Opublikowano 23 Października 2014 Ja zawsze przestrzegam, wiadomo kilka razy zażyło mi się rzucić 859 na odległość 2m, ale to tylko jak byłem sam. Nigdy nie odpalam obok znajomych, nie rzucam w ludzi(w Lesznie na rynku pijani ludzie to robią.... ) nie chce mieć nikogo na sumieniu. Cytuj
piropiotr223 11 Opublikowano 23 Października 2014 Je też przestrzegam, ale zauwarzyłem że osoby dorsłe podchodzą (w większości) do pirotechniki jak by było to czymś co nie może zrobić nam nic złego, podchodzą do tego w bardzo błachy sposób. Oczywiście nie stoje od pikolaka 10m ale staram zachować bezpieczną odległość i nie odpalam ponownir niewypałów. Cytuj
Pitbullsoldier 2 Opublikowano 23 Października 2014 Po 1. Jak ktoś z góry nastawia się, że nie będzie przestrzegać zasad bezpieczeństwa to od razu naraża się na uszczerbek na zdrowiu. po 2. Brakuje mi na etykietach chociaż małych kostek informacji aby obłożyć czymś aby wyrzutnia była stabilna. Osobiście przestrzegam zasad plus wdrażam swoje. Fajnie, że się pojawiło od jakiegoś czasu aby nie używać ich po %. Fakt info.jest aby po% nie zabierać się po piro,ale to ,,jest bo jest,,.Niektórym ludziom sądze ,że do głowy by się przydałoby coś dodać . :xmas_laugh: Cytuj
piotrm 2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Ku przestrodze dla "kombinatorów" http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wybuch-w-warszawie-1-osoba-zginela,nId,1545649 http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wybuch-w-warszawie-ranni-przeszli-powazne-operacje,nId,1545715 Cytuj
karasiun 0 Opublikowano 1 Listopada 2014 człowiek zawsze coś tam kombinuje i kombinować będzie no ale nie za bardzo, bo bezpieczeństwo swoje, a przede wszystkim innych jest najważniejsze :xmas_wink: Cytuj
endriu123457 56 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 Ku przestrodze dla "kombinatorów" http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wybuch-w-warszawie-1-osoba-zginela,nId,1545649 Jak zawsze przed sylwestrem Cytuj
Maciej Borkowski 0 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Wiele osób kiedy słyszy o zasadach bezpieczeństwa, uważa że to głupie, śmieszne i nic nie warte. To duży błąd, w młodości, jak każdy dzieciak, też tak uważałem. Nie będę podawał konkretnych przykładów, wierzcie mi że nigdy nie ma 100% pewności że coś jest bezpieczne, dlatego należy przedsięwziąć środki ostrożności, a nie robić niczego na pałę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi