Tomekk 0 Opublikowano 4 Listopada 2013 Nazwa: RC1 Symbol: PXP201 Importer: PIROMAX Ilość sztuk w opakowaniu: 60 Efekt: Huk Zdjęcia: Cytuj
Tomekk 0 Autor Opublikowano 4 Listopada 2013 Nazwa: RC5 Symbol: PXP305 Importer: PIROMAX Ilość sztuk w opakowaniu: 12 Efekt: Huk Zdjęcia: Cytuj
MajsterD12 5 Opublikowano 17 Grudnia 2013 W sobotę zrobię testy. Jestem ciekaw do czego można je porównać Cytuj
kosteczko 0 Opublikowano 17 Grudnia 2013 W sobotę zrobię testy. Jestem ciekaw do czego można je porównać :)/> nagraj filmik jak mozesz byle czym ; p na moje lepsze niż jcO5 mozliwe ze nawet od fp3 ale tego nie powiem bo nie mialem pod reka zeby sprawdzic Cytuj
MajsterD12 5 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Po testach Początkowo myślałem że huk będzie dorównywał fp3 small, a myliłem się Huk zdecydowanie można porównać do petard 859. Polecam Cytuj
wybuchowiec1 0 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Symbol: PXP201 Nazwa: RC1 Cena: 2 zł Pikolaki z lontem Cytuj
dopalacz2013 0 Opublikowano 24 Stycznia 2014 miałem dwie paczki na próbę i są całkiem dobre jak na tą wielkość polecam do zabawy Cytuj
Pawix12345 0 Opublikowano 24 Stycznia 2014 I kolejny temat bez informacji człowieku daj jakis film, o tych petardach. Co do petard to bardzo dobry huk. Cytuj
Arturo 15 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Pikolaki z lontem Nie porównywał bym ich do pikolaków... bo są zauważalnie głośniejsze Cytuj
Pawix12345 0 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgadzam sie z toba. To nie sa piccolaki z lontem tylko wieksze petardy od piccolo z lontem i głośniejsze od piccolo. Cytuj
marcelfajerwerki 0 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgadzam sie z toba. To nie sa piccolaki z lontem tylko wieksze petardy od piccolo z lontem i głośniejsze od piccolo. No i po co piszesz drugi post praktycznie taki sam.Zresztą tak ci trudno znaleść film na youtube? Petarda dobra , jest dużo ich w paczce i huk nawet dobry i jest lepsza wygoda bo jest lont a nie draska . Cytuj
sylwester2013 0 Opublikowano 24 Stycznia 2014 To juz chyba problem tego co zamieszczal temat elo. Cytuj
Piromax 0 Opublikowano 31 Marca 2014 W imieniu firmy Piromax prosimy o wypowiedzi w tym zakresie wszystkiech testerów RC5, którzy dostali również do testów/zabaway petardę RC1. Prosimy o konstruktywne i rzetelne opinie, a także porównania do produktów konkurencji. Z poważaniem Zespół Piromax Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ciężko jest napisać coś wznoszącego do tematu o tych petardach, gdyż nie ma za wiele faktorów różnicujących RC1 od innych Picolaków na CE. Jakość wykonania jest na dobrym poziomie, w obydwu paczkach nic się nie sypało, lonty się odpalają bezproblemowo. Zdarzyło się kilka niewypałów, ale współczynnik jest o wiele niższy, aniżeli w przypadku draskowych K0201. Porównanie z konkurencją? Stawiam znak równości pomiędzy wszystkimi dostępnymi na rynku petardami o tym wymiarze. Cytuj
CinQuXs 0 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 No cóż, RC1, 60szt/paczka jest to typowy pikolak, na zabawę nadaje się świetnie zwłaszcza, że ma lont co jest udogodnieniem. Moim zdaniem jest porównywalna albo nieco słabsza od super picollo - k201 z Hestii lub Picollo Corsair(JC01S). Na pewno nie może się równać z petardami Explosive I z Jorge( lecz ta petarda jest znacznie większa). Cena 2 zł za paczkę jest moim zdaniem wysoka, za tą kwotę( lub 1,60zł)wolę kupić wspomniane wcześniej Ex I, 40szt/paczka. Skoro już tak piszę to wspomnę o największej żenadzie w tej kategorii pikolakowych petard - a są nimi Achtung K0201 z triplexa (nawet nie ma co porównywać z tymi wymienionymi powyżej petardami) - to już ja palcami strzelam głośniej niż one :xmas_biggrin: . Cytuj
Arturo 15 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 No cóż, RC1, 60szt/paczka jest to typowy pikolak, na zabawę nadaje się świetnie zwłaszcza, że ma lont co jest udogodnieniem. Moim zdaniem jest porównywalna albo nieco słabsza od super picollo - k201 z Hestii lub Picollo Corsair(JC01S). Na pewno nie może się równać z petardami Explosive I z Jorge( lecz ta petarda jest znacznie większa). Cena 2 zł za paczkę jest moim zdaniem wysoka, za tą kwotę( lub 1,60zł)wolę kupić wspomniane wcześniej Ex I, 40szt/paczka. Skoro już tak piszę to wspomnę o największej żenadzie w tej kategorii pikolakowych petard - a są nimi Achtung K0201 z triplexa (nawet nie ma co porównywać z tymi wymienionymi powyżej petardami) - to już ja palcami strzelam głośniej niż one :xmas_biggrin:/>/> . Mam nadzieję, że strzelasz palcami lepiej niż liczysz... Explosive I - 40sztuk/1,50pln A ile wyjdzie za 40sztuk RC1? (1,36pln?) Więc jakby nie patrzeć bardziej się opłacają RC1 ale żeby do tego dojść trzeba użyć głowy i policzyć :)/> Cytuj
CinQuXs 0 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Mam nadzieję, że strzelasz palcami lepiej niż liczysz... Explosive I - 40sztuk/1,50pln A ile wyjdzie za 40sztuk RC1? (1,36pln?) Więc jakby nie patrzeć bardziej się opłacają RC1 ale żeby do tego dojść trzeba użyć głowy i policzyć :)/>/>/>/> Oprócz dobrej głowy w liczeniu warto by było też jej użyć do czytania ze zrozumieniem. Jak wspomniałem, ExI jest: cytuje "lecz ta petarda jest znacznie większa". Była to tylko wyłącznie moja opinia, że JA osobiście wolałbym kupić tę petardę. Samą petardę RC1 porównałem z innymi tych samych gabarytów. Odnośnie wspomnienia przeze mnie o AchtungachK0201, mogłeś to potraktować jako anegdotkę, wyraźnie można wyczytać słowo "wspomnę". Ale co tam, przecież jestem w internetach i mogę sobie udawać wielkiego matematycznego mistrza :)/> :facepalm:/> Cytuj
KamixPoland 0 Opublikowano 2 Stycznia 2017 RC1 to bardzo malutkie petardy, około 2 zł za paczkę 60 sztuk (Po takiej cenie były dostępne w supermarkecie Dino). Jak na swoją wielkość, robią przyzwoity huk i są lepsze od Pikolaków od Jorge. Plusem też jest to, że można je odpalić za pomocą lontu, gdyż przez to są bezpieczniejsze podczas odpalania. 9/10. Cytuj
Crazy monster 100 2 Opublikowano 27 Lipca 2017 RC1 to bardzo dobra petarda.Jest głośna i tania.W opakowaniu znajduje się bardzo wielka ilość petard.Moja ocena to:4+/10. Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi