Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Czy po kodach zawartych na opakowaniach fajerwerkow mozna rozkodowac jaki to typ produktu. Np petarda/wyrzutnia itd. Jaki ma uklad, ilosc strzalow, kaliber i rodzaj efektu? Jest gdzies to wyjasnione czy te kody sa nadawane losowo ? Ogladanie kazdej wyrzutni osobno jest denerwujace i np. Nie kazdy efekt mi sie podo ba.

Opublikowano

Generalnie po symbolu da się poznac jaki jest to artykuł, czy rakieta, czy wyrzutnia itp.

Przykładowo Triplex ma oznaczenia ( ostatnia litera symbolu mówi jaki jest to artykuł ):

TXR - rakieta

TXB - bateria

TXF - fontanna

TXP - petarda

Ale jest też sporo wyjątków gdzie ta zasada nie działa, ale przynajmniej mniej więcej wiadomo o co chodzi ;)

Chyba też nie wszyscy importerzy to stosują, ale nie wiem, bo nie interesuje się tym ;)

Efektów nie da się rozpoznac po symbolu katalogowym, po prostu aby wyhaczyc jakąś fajną kostke trzeba przejrzec trochę filmów...

Nie wiem jak chciałeś sprawdzic jakosc produktu po symbolu :D U jednego importera ten sam efekt będzie taki jak trzeba, a u innego będzie słaby ;)

Opublikowano

Jorge

JR - rakieta

JW - wyrzutnia

Opublikowano

Jorge

JR - rakieta

JW - wyrzutnia

JF - fontanna :D