Luksfer87 0 Opublikowano 29 Listopada 2013 Witam.Mam do was piromanów pytanie odnośnie kurierów.Akurat mnie to nie dotyczy ale pewnie sporo z was jest niepełnoletnich.Czy pytają się was o dowód tożsamości przy odbiorze paczek?Czy poprostu dajecie podpis i paczka jest wasza? A może robi to ktoś z waszej rodziny kto ma już +18:] ?? Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 29 Listopada 2013 Teoretycznie powinni pytac, natomiast w praktyce wygląda to tak, że dla nich liczy się tylko to aby doręczyc paczke, a nie kto ją odbierze. Cytuj
endriu123457 56 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja mam 16 lat a za każdym razem odbieram paczkę sam także nie trzeba mieć 18lat endriu123457 Cytuj
Luksfer87 0 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 Tak pytam z ciekawości Zresztą wiedziałem,że takie będą odpowiedzi.Zysk sie liczy jak wszedzie Cytuj
Mks 2 Opublikowano 29 Listopada 2013 Jak trafisz na jakiegoś upartego kuriera to nie odbierzesz , to zależy od szczęścia a nie od reguły . Cytuj
macieek95 1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zamawiający powinien mieć o ile dobrze wiem 18lat. Więc kurier powinien przekazać paczkę osobie pełnoletniej ale najczęściej jest to pomijane. Sam mając 16/17lat odbierałem paczkę. Można też poinformować kuriera, że może zostawić takiej osobie (synowi/bratu) przesyłkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi