Kamilox 0 Opublikowano 2 Stycznia 2015 U mnie źle zabezpieczona kostka się przewróciła i zaczęła strzelać po samochodach, na szczęście tylko włączały się alarmy . Miałem dokładnie tak samo, tylko że u mnie po blokach strzelała. Cytuj
przemo312132 14 Opublikowano 2 Stycznia 2015 U mnie przewróciła się mała 6-strzałowa kostka Fire art , strzelała niestety tam gdzie stali goście na szczęście nikt nie dostał bo by był trup .. oraz jedna bazooka wystrzeliła 5-razy a szósty w ogóle nie wyleciał z tuby tylko wystrzelił w niej co ją rozerwało w drugiej bazooce leciały dość nisko a nawet zbyt jak i również w kostce 9-strzałowej Więcej nie pamiętam albo nie było Cytuj
diilpiotrek 0 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ja wczoraj poszedłem sobie z moździerza z biedry postrzelać i jedna szelka wyleciała w górę i nie wybuchła w powietrzu tylko spadła na ziemię i dopiero na ziemi strzeliła Cytuj
damian7878 98 Opublikowano 2 Stycznia 2015 U mnie wyrzutnia Manilia 25 strzałowa po 6 strzałach eksplodowała na ziemi. Cytuj
Patrick 4 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mi się wywalił Pluton od komety w tym roku (nie był zabezpieczony ani przymocowany). Trochę poparzyła mnie gwiazdka ale nic poważnego. Ta wyrzutnia ma spory kaliber 30mm a jest bardzo lekka. Myślę że w tym był problem bo jest mało stabilna. Cytuj
piropiotr223 11 Opublikowano 3 Stycznia 2015 U mnie też kilka FP3 nie miało flary przed wybuchem. A do tego cyrkoblitze leciały bardzo wysoko do góry i tak jaby pykały bez efektu a potem prawie w całości spadały na ziemie. Na szczęście tylko chyba 3 tak zrobiły na pięć ich paczek. Cytuj
CinQuXs 0 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jedna z wyrzutni Kair miała wadę fabryczną. Po odpaleniu poszedł tylko jeden strzał w górę. Jak się później okazało lont skończył się na pierwszej rurce, dalej nie było już wylotu lontu z pierwszej rurki do drugiej. Pozostałe już były połączone dobrze. Cytuj
marcelfajerwerki 0 Opublikowano 29 Listopada 2015 Dość niedawno baczek z kellera wybuchl mi podobnie jak ex1 Cytuj
OnlyFireworks<333 0 Opublikowano 29 Listopada 2015 Mój jedyny pechowy przypadek to jak mi szelka rozwaliła tubę,ale miałem zapasową :) Cytuj
adrian21 4 Opublikowano 29 Listopada 2015 Pierwszym dziwnym zdarzeniem było strzelanie mojego sąsiada ze schodów do domu, celując w dom drugiego sąsiada przy tym mówiąc "rozkręcimy zaraz tą impreze"Drugi przypadek to wywrócona JW06 i strzelająca do środka świetlicy. A trzecim najlepszym zdarzeniem było FP3 które wystartowało jak bączek uderzając w okno ciotki po czym wybuchła.. Cytuj
Crazy monster 100 2 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Mi rakieta diabolo Jr4 wybuchła 3 metry nad ziemią. Kiedyś nie wiedziałem, że trzeba odkładać wyrzutnie cegłami i wyrzutnia się wywróciła. Cytuj
Crazy monster 100 2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Mi cyrkoblitz od (sp)poleciał do ogrodu sąsiada i tam wybuchł. Po sylwestrze zostały mi kulki craklingowe i poszedłem je odpalać.Wtedy był bardzo mocny wiatr.Odpalam i rzucam kulkę a ona znalazła się u sąsiada na podwórku.I wybuchła metr przed autem. Cytuj
PiroMan25 76 Opublikowano 3 Listopada 2019 Cyrkoblitz (tomaszek) zamiast do góry poleciał po skosie, odbił się od dachu sąsiada i wybuchł. Innym razem rakieta poleciała do góry po czym spadła na ziemie i dopiero wybuchła. Raz mi się zdarzyło że korsarz wybuchł dopiero 2 minuty po odpaleniu. Cytuj
Delta98 4 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Wszystkie kostki z Pyro Moravi: pumpkins, independence night, bloody valentine przewróciły się, a każdą obstawiłem ze wszystkich stron .Było trochę strachu. Na szczęście nikomu się nie stało. Macie jakieś rady żeby tego uniknąć za rok? Cytuj
krzysiu20 1 Opublikowano 1 Stycznia 2020 35 minut temu, Delta98 napisał: Wszystkie kostki z Pyro Moravi: pumpkins, independence night, bloody valentine przewróciły się, a każdą obstawiłem ze wszystkich stron .Było trochę strachu. Na szczęście nikomu się nie stało. Macie jakieś rady żeby tego uniknąć za rok? Ja obstawiłem kostką brukową z każdej strony i żadna się nie przewróciła. Cytuj
damian7878 98 Opublikowano 15 Stycznia 2020 W dniu 1.01.2020 o 16:13, Delta98 napisał: Wszystkie kostki z Pyro Moravi: pumpkins, independence night, bloody valentine przewróciły się, a każdą obstawiłem ze wszystkich stron .Było trochę strachu. Na szczęście nikomu się nie stało. Macie jakieś rady żeby tego uniknąć za rok? Musiałeś słabo obstawić kolego. Co z tego jak mogłeś oblożyc a np była luźna. Ja obstawiłem już z 200 w swoim życiu i nigdy takiego przypadku nie było. Cytuj
Homer 9 Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Po pokazie wracamy do domu, godzinę później wychodzę na leja i psa wypuścić zapach fajerwerków unosi się dosyć długo ale jakoś zbyt intensywnie. Idę się rozejrzeć co się za szopą na polu dzieje a tam ognisko kostek i trawa około metr na metr się paliła. Dobrze ,że wyszedłem jakieś 10m dalej była kupka z sianem. i wszystko chlup z wiadra i to nie jednego. Uraz został że jeszcze z 2-3 razy musiałem iść sprawdzić w różnych ostępach czasowych. Taka sytuacja pierwszy raz mi się trafiła i co śmieszne strawa nie była jakaś sucha... Wracając z sylwestra następnego dnia wieczorem kilka wsi dalej komuś się spalił dach domu. Także warto nabrać pokory waląc w okolicach domu - nigdy nie wiadomo gdzie poleci. Oby nie pod dachówkę w okolice izolacji i żeby jeszcze niezauważalnie się żarzyło gdzieś we wnęce. Edytowane 30 Lipca 2020 przez Homer Cytuj
Koopacz 54 Opublikowano 8 Marca 2022 Witam Odpalona PS5 (pozornie) zgasła, i rąbnęła po upływie około półtorej minuty. Pozdrawiam Cytuj
piro_ziom4 15 Opublikowano 8 Marca 2022 Sytuacja miała miejsce niestety kilka sylwków temu. To były początki z piro. Odpalona jakaś mocna rakietka z porządnego zestawu ( już nie wiem jakiego) Rakieta zamiast wylecieć z butelki przewróciła ją i poleciała po prostej uderzając w drzwi od kuchni latowej. Może to nie dziwne bo to raczej nieodpowiednie odpalenie rakiety ze złej butelki (chociaż była ciężka) Cytuj
Pirosek 0 Opublikowano 16 Listopada 2022 Odpaliłem rakietę od Hesti i rakieta poleciała na około 10m i spadła na ziemie i wybuchła na ziemi Cytuj
mantis 433 Opublikowano 19 Listopada 2023 Raz odpaliłem rakietnicę (kometnicę) spadochronową i zaczęła niebezpiecznie iść w stronę niezamieszkałego domu, aż w końcu flara zawisła na dachu, ale na szczęście nie spowodowała pożaru i zgasła, bo był wtedy deszcz. Odpaliłem karabinek Special Traca na drzewie i zapalił błyskawicznie niektóre gałęzie prawie bezlistnego drzewa i rozżarzył te nieliczne liście. Druga sztuka Special Tracy zapaliła trawę wrośniętą w siatkę ogrodzenia, chociaż był śnieg i deszcz. Pożar zgasiłem łopatą. Kilka lat temu wiozłem moździerz Colpo z paroma pociskami i wiadro wody w jednych taczkach, ale straciłem równowagę i zalałem wodą pociski. Musiałem trzymać je w domu aż wyschną, a potem odpaliłem je rok później w sylwestra, wszystko z nimi było ok. Fontanna No Limits z Piromaxa zapaliła trawę, trzeba było gasić łopatami. Cytuj
Kamil911 119 Opublikowano 19 Listopada 2023 Dobre kilkanaście lat temu szelka od moździerza magnum wyleciała na około 3m spadła i eksplodowała na ziemi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi