wapster 0 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 z tego co mi wiadomo sprzedawanie lontu osobom nieposiadajacym pozwolenia na materialy wybuchowe jest przestepstwem!Takie tylko moje male wtracenie... Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 z tego co mi wiadomo sprzedawanie lontu osobom nieposiadajacym pozwolenia na materialy wybuchowe jest przestepstwem!Takie tylko moje male wtracenie... Wapster. Zależy jaki lont bo są różne. Lont zielony zwykły i szybko palący chyba wolno. Ja przynajmniej kupuje. Taśmę prochową też mi pozwolono kupić, ale nie kupiłem. :mrgreen: Nie wiem jak z innymi lontami, ale te raczej wolno. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 www.vmax2.pl nie dostałem, mogłem kupić, ale wątpię czy kupisz bo przesyłka co najmniej 30zł. A taśma prochowa kosztuje 45zł. kilkanaście metrów. Cytuj
Damian 0 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Produkcja quickmatcha to grosze... A na komercyjną taśmę prochową musisz mieć koncesje, podobnie z innymi lontami szybko palnymi. W załączniku do rozporządzenia ministra gospodarki w sprawie wyrobów pirotechnicznych na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia (Dz. U. Nr 158, poz. 1329) wyraźnie jest napisane że na lont visco o prędkości spalania maksymalnie 10cm/s nie potrzeba pozwolenia. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Produkcja quickmatcha to grosze... A na komercyjną taśmę prochową musisz mieć koncesje, podobnie z innymi lontami szybko palnymi. W załączniku do rozporządzenia ministra gospodarki w sprawie wyrobów pirotechnicznych na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia (Dz. U. Nr 158, poz. 1329) wyraźnie jest napisane że na lont visco o prędkości spalania maksymalnie 10cm/s nie potrzeba pozwolenia. to właśnie ja kupuje lont zielony 1cm/1s i szybko palny 8-12sek/metrWięc szybko palnego i taśmy prochowej nie powinni mi sprzedać, a sprzedają :mrgreen: Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie mogę powiedzieć. :mrgreen: U ruskich na bazarze :mrgreen: Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 ee znam kolesia... maxlam ma visco 10cm/s?? chyba nie. tylko visco 1cm/1s sprzedaje. Tak mi się wydaje. Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie no ja wiem, tylko tu mowa jest o loncie szybkim to sie pytam neodo jak brałes 1cm/s to przepłaciłeś xD Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 O jak super :mrgreen: Wreszcie mam stronke gdzie mogę kupić visco :mrgreen: i tylko 2,5 za przesyłkę. Super! Cytuj
jacko 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 to ja może jeszcze raz ponowie moje pytanie - czy ktoś się orientuje ile się pali lont New Generation, itp wyrzutni Jorge - od czasu podpalenia do wystrzału?? Tak mniej więcej - około....?? Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 to ja może jeszcze raz ponowie moje pytanie - czy ktoś się orientuje ile się pali lont New Generation, itp wyrzutni Jorge - od czasu podpalenia do wystrzału?? Tak mniej więcej - około....?? chyba nikt tego nie sprawdzał. Ja dopiero po tym sylwku powiem wam ile się pali lont jakiej wyrzutni, ale wydaje mi się, że cm/sek. ale mogę się mylić Tak jak ci mówiłem zmierz ile cm lont wystaje z wyrzutni, i ile zostało do dołu wyrzutni (cm) od tego wystającego lontu. W ten sposób możesz wylicz sobie mniej więcej. Bo lonty we wszystkich wyrzutniach(te zaczynające) są takie same chyba. Cytuj
jacko 0 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 no to jeszcze jedno pytanie... a w jaki sposób można odpalać elektronicznie fajerwerki np. wyrzutnie etc? Czy można coś takiego zrobić/kupić? I czy ktoś sie orientuje jak to cenowo wygląda. Chodzi mi czy moge odpalać radiowo/ z daleka fajerwerki? Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 to chyba byś musiał zatrudnić jakąś firme profesjonalną żeby ci elektronicznie odpalali....tak mi sie wydaje.. Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jak się znasz na elektronice to sam taki panel możesz zrobić... Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jeśli chcesz takie radiowe odpalanie , to raczej tanio to nie będzie i tylko firma może Ci coś takigo wyporzyczyć. Cytuj
jacko 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ok, dzieks.. tak chcialem sie tylko zorientwac... bo fajna rzecz by to byla Cytuj
witus 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no to jeszcze jedno pytanie... a w jaki sposób można odpalać elektronicznie fajerwerki np. wyrzutnie etc? Czy można coś takiego zrobić/kupić? I czy ktoś sie orientuje jak to cenowo wygląda. Chodzi mi czy moge odpalać radiowo/ z daleka fajerwerki? Ostatnio najbardziej popularna jest droga radiowa, ale też droga kablowa Ostatnio czytałem na forach, że na niektórych pokazach wystarczy wcisnąć "START" i wszystko się już samo odpala, bo jest tak zaprogramowane :smile: Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no ale wtedy trzeba umieć też programować :mrgreen: Cytuj
jacko 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a czy orientujecie sie może gdzie można o tym więcej poczytać, albo coś o tym znaleźć? Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 popatrz tutaj: :arrow: http://www.pokazysztucznychogni.pl/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi