Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co mi wiadomo sprzedawanie lontu osobom nieposiadajacym pozwolenia na materialy wybuchowe jest przestepstwem!

Takie tylko moje male wtracenie...

Opublikowano
z tego co mi wiadomo sprzedawanie lontu osobom nieposiadajacym pozwolenia na materialy wybuchowe jest przestepstwem!

Takie tylko moje male wtracenie...

Wapster. Zależy jaki lont bo są różne. Lont zielony zwykły i szybko palący chyba wolno. Ja przynajmniej kupuje. Taśmę prochową też mi pozwolono kupić, ale nie kupiłem. :mrgreen:
Nie wiem jak z innymi lontami, ale te raczej wolno.
Opublikowano

www.vmax2.pl nie dostałem, mogłem kupić, ale wątpię czy kupisz bo przesyłka co najmniej 30zł. A taśma prochowa kosztuje 45zł. kilkanaście metrów.

Opublikowano

Produkcja quickmatcha to grosze... :wink:
A na komercyjną taśmę prochową musisz mieć koncesje, podobnie z innymi lontami szybko palnymi. W załączniku do rozporządzenia ministra gospodarki w sprawie wyrobów pirotechnicznych na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia (Dz. U. Nr 158, poz. 1329) wyraźnie jest napisane że na lont visco o prędkości spalania maksymalnie 10cm/s nie potrzeba pozwolenia.

Opublikowano
Produkcja quickmatcha to grosze... :wink:
A na komercyjną taśmę prochową musisz mieć koncesje, podobnie z innymi lontami szybko palnymi. W załączniku do rozporządzenia ministra gospodarki w sprawie wyrobów pirotechnicznych na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia (Dz. U. Nr 158, poz. 1329) wyraźnie jest napisane że na lont visco o prędkości spalania maksymalnie 10cm/s nie potrzeba pozwolenia.

to właśnie ja kupuje lont zielony 1cm/1s i szybko palny 8-12sek/metr

Więc szybko palnego i taśmy prochowej nie powinni mi sprzedać, a sprzedają :mrgreen:
Opublikowano

nie mogę powiedzieć. :mrgreen:

Opublikowano
nie mogę powiedzieć. :mrgreen:

U ruskich na bazarze :mrgreen:
Opublikowano

mógłbyś mi ją pokazać ?? :mrgreen:

Opublikowano

nie pokazuj, jak on nie chciał powiedzieć to i Ty też

Opublikowano

no to daj strone :P

Opublikowano

ee znam kolesia... maxlam ma visco 10cm/s??

Opublikowano
ee znam kolesia... maxlam ma visco 10cm/s??

chyba nie. tylko visco 1cm/1s sprzedaje. Tak mi się wydaje.
Opublikowano

nie no ja wiem, tylko tu mowa jest o loncie szybkim to sie pytam :P

neodo jak brałes 1cm/s to przepłaciłeś xD

Opublikowano

O jak super :mrgreen: Wreszcie mam stronke gdzie mogę kupić visco :mrgreen: i tylko 2,5 za przesyłkę. Super!

Opublikowano

to ja może jeszcze raz ponowie moje pytanie - czy ktoś się orientuje ile się pali lont New Generation, itp wyrzutni Jorge - od czasu podpalenia do wystrzału?? Tak mniej więcej - około....??

Opublikowano
to ja może jeszcze raz ponowie moje pytanie - czy ktoś się orientuje ile się pali lont New Generation, itp wyrzutni Jorge - od czasu podpalenia do wystrzału?? Tak mniej więcej - około....??

chyba nikt tego nie sprawdzał. Ja dopiero po tym sylwku powiem wam ile się pali lont jakiej wyrzutni, ale wydaje mi się, że cm/sek. ale mogę się mylić Tak jak ci mówiłem zmierz ile cm lont wystaje z wyrzutni, i ile zostało do dołu wyrzutni (cm) od tego wystającego lontu. W ten sposób możesz wylicz sobie mniej więcej. Bo lonty we wszystkich wyrzutniach(te zaczynające) są takie same chyba.
Opublikowano

no to jeszcze jedno pytanie... a w jaki sposób można odpalać elektronicznie fajerwerki np. wyrzutnie etc? Czy można coś takiego zrobić/kupić? I czy ktoś sie orientuje jak to cenowo wygląda. Chodzi mi czy moge odpalać radiowo/ z daleka fajerwerki?

Opublikowano

to chyba byś musiał zatrudnić jakąś firme profesjonalną żeby ci elektronicznie odpalali....tak mi sie wydaje..

Opublikowano

jak się znasz na elektronice to sam taki panel możesz zrobić...

Opublikowano

Jeśli chcesz takie radiowe odpalanie , to raczej tanio to nie będzie i tylko firma może Ci coś takigo wyporzyczyć.

Opublikowano

ok, dzieks.. tak chcialem sie tylko zorientwac... bo fajna rzecz by to byla :)

Opublikowano
no to jeszcze jedno pytanie... a w jaki sposób można odpalać elektronicznie fajerwerki np. wyrzutnie etc? Czy można coś takiego zrobić/kupić? I czy ktoś sie orientuje jak to cenowo wygląda. Chodzi mi czy moge odpalać radiowo/ z daleka fajerwerki?

Ostatnio najbardziej popularna jest droga radiowa, ale też droga kablowa :) Ostatnio czytałem na forach, że na niektórych pokazach wystarczy wcisnąć "START" i wszystko się już samo odpala, bo jest tak zaprogramowane :smile:
Opublikowano

no ale wtedy trzeba umieć też programować :mrgreen:

Opublikowano

a czy orientujecie sie może gdzie można o tym więcej poczytać, albo coś o tym znaleźć?