wapster 0 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 z tego co mi wiadomo sprzedawanie lontu osobom nieposiadajacym pozwolenia na materialy wybuchowe jest przestepstwem!Takie tylko moje male wtracenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 z tego co mi wiadomo sprzedawanie lontu osobom nieposiadajacym pozwolenia na materialy wybuchowe jest przestepstwem!Takie tylko moje male wtracenie... Wapster. Zależy jaki lont bo są różne. Lont zielony zwykły i szybko palący chyba wolno. Ja przynajmniej kupuje. Taśmę prochową też mi pozwolono kupić, ale nie kupiłem. :mrgreen: Nie wiem jak z innymi lontami, ale te raczej wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 www.vmax2.pl nie dostałem, mogłem kupić, ale wątpię czy kupisz bo przesyłka co najmniej 30zł. A taśma prochowa kosztuje 45zł. kilkanaście metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian 0 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Produkcja quickmatcha to grosze... A na komercyjną taśmę prochową musisz mieć koncesje, podobnie z innymi lontami szybko palnymi. W załączniku do rozporządzenia ministra gospodarki w sprawie wyrobów pirotechnicznych na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia (Dz. U. Nr 158, poz. 1329) wyraźnie jest napisane że na lont visco o prędkości spalania maksymalnie 10cm/s nie potrzeba pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Produkcja quickmatcha to grosze... A na komercyjną taśmę prochową musisz mieć koncesje, podobnie z innymi lontami szybko palnymi. W załączniku do rozporządzenia ministra gospodarki w sprawie wyrobów pirotechnicznych na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia (Dz. U. Nr 158, poz. 1329) wyraźnie jest napisane że na lont visco o prędkości spalania maksymalnie 10cm/s nie potrzeba pozwolenia. to właśnie ja kupuje lont zielony 1cm/1s i szybko palny 8-12sek/metrWięc szybko palnego i taśmy prochowej nie powinni mi sprzedać, a sprzedają :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie mogę powiedzieć. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie mogę powiedzieć. :mrgreen: U ruskich na bazarze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 mógłbyś mi ją pokazać ?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 nie pokazuj, jak on nie chciał powiedzieć to i Ty też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 no to daj strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 ee znam kolesia... maxlam ma visco 10cm/s?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 ee znam kolesia... maxlam ma visco 10cm/s?? chyba nie. tylko visco 1cm/1s sprzedaje. Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie no ja wiem, tylko tu mowa jest o loncie szybkim to sie pytam neodo jak brałes 1cm/s to przepłaciłeś xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 O jak super :mrgreen: Wreszcie mam stronke gdzie mogę kupić visco :mrgreen: i tylko 2,5 za przesyłkę. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko 0 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 to ja może jeszcze raz ponowie moje pytanie - czy ktoś się orientuje ile się pali lont New Generation, itp wyrzutni Jorge - od czasu podpalenia do wystrzału?? Tak mniej więcej - około....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 to ja może jeszcze raz ponowie moje pytanie - czy ktoś się orientuje ile się pali lont New Generation, itp wyrzutni Jorge - od czasu podpalenia do wystrzału?? Tak mniej więcej - około....?? chyba nikt tego nie sprawdzał. Ja dopiero po tym sylwku powiem wam ile się pali lont jakiej wyrzutni, ale wydaje mi się, że cm/sek. ale mogę się mylić Tak jak ci mówiłem zmierz ile cm lont wystaje z wyrzutni, i ile zostało do dołu wyrzutni (cm) od tego wystającego lontu. W ten sposób możesz wylicz sobie mniej więcej. Bo lonty we wszystkich wyrzutniach(te zaczynające) są takie same chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko 0 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 no to jeszcze jedno pytanie... a w jaki sposób można odpalać elektronicznie fajerwerki np. wyrzutnie etc? Czy można coś takiego zrobić/kupić? I czy ktoś sie orientuje jak to cenowo wygląda. Chodzi mi czy moge odpalać radiowo/ z daleka fajerwerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 to chyba byś musiał zatrudnić jakąś firme profesjonalną żeby ci elektronicznie odpalali....tak mi sie wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jak się znasz na elektronice to sam taki panel możesz zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jeśli chcesz takie radiowe odpalanie , to raczej tanio to nie będzie i tylko firma może Ci coś takigo wyporzyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko 0 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ok, dzieks.. tak chcialem sie tylko zorientwac... bo fajna rzecz by to byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no to jeszcze jedno pytanie... a w jaki sposób można odpalać elektronicznie fajerwerki np. wyrzutnie etc? Czy można coś takiego zrobić/kupić? I czy ktoś sie orientuje jak to cenowo wygląda. Chodzi mi czy moge odpalać radiowo/ z daleka fajerwerki? Ostatnio najbardziej popularna jest droga radiowa, ale też droga kablowa Ostatnio czytałem na forach, że na niektórych pokazach wystarczy wcisnąć "START" i wszystko się już samo odpala, bo jest tak zaprogramowane :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no ale wtedy trzeba umieć też programować :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko 0 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a czy orientujecie sie może gdzie można o tym więcej poczytać, albo coś o tym znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 popatrz tutaj: :arrow: http://www.pokazysztucznychogni.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi