Skocz do zawartości
  • 0

Folia na wyrzutni

Gość joł

Pytanie

Gość joł
Opublikowano

Witam,

Na wyrzutni Orient i Stars Rain oprócz takiej cienkiej folii jest jeszcze taka grubsza plastikowa. Mam ją zdjąć przed odpaleniem? W instrukcji nic na ten temat nie ma.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jak chcesz bo jak odpalasz wyrzutnia i strzeły idą to one tą folie i to drugie przebijają.

Kolejny temat....

• 0
Opublikowano

Zdejmuj folię z każdej wyrzutni i sprawdź, czy nic nie ma pod nią, każdy mówi, że można zostawić, a ja miałem jeszcze jakąś tekturę pod tą folią na wyrzutniach Styx i Mount Everest.

• 0
Opublikowano

Jak chcesz , ale jak masz 2 folie to jedną lepiej zdjąć

• 0
Opublikowano

Zdejmuj folię z każdej wyrzutni i sprawdź, czy nic nie ma pod nią, każdy mówi, że można zostawić, a ja miałem jeszcze jakąś tekturę pod tą folią na wyrzutniach Styx i Mount Everest.

Ja miałem wyrzutnia Styx nie zdejmowałem foli i nic się nie stało ...

Powtarzam poraz kolejny jak idzie strzał z wyrzutni to to przebija tą tekturkę oraz folie

• 0
Opublikowano

Ja osobiście sprawdzam każdą wyrzutnie czy nie ma pod folią kartonu.

• 0
Opublikowano

Ja osobiście sprawdzam każdą wyrzutnie czy nie ma pod folią kartonu.

I tak powinno się robić dla bezpieczeństwa, którego standardy im wyżej trzymamy tym lepiej, bo bezpieczniej dla nas i otoczenia. Dlatego co roku mimo powtarzających się pytań zachęcam do zrywania folii i papierów z górnej powierzchni wyrzutni oraz do obstawiania małych kostek kamieniami, obsypywania ziemią czy śniegiem by zminimalizować ryzyko wywrócenia się strzelajacej wyrzutni.