Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnei, piszcie tutaj od kiedy zbieracie, skąd bieżecie kase i ile to jest m/w.
Ja zazwyczaj zbieram kase od Września, bo wtedy się urodziłem piątego i już wiem ile m/w moge oczekiwać an Mikołaja, chodze także po kolędzie "jako trzeci król" i w ten sposób jednego dnia mam po 100zł, jeszcze pod choinke i ogólnie zbieranie w stylu "ona dostała na loda to ja też chce" w ten sposób też dużo zarobie :)
pozdrawiam Fear :)

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja zbieram cały rok wyjątkowo. Bo w poprzednich latach tak nie było. Trzy paczki już mi się udało kupić z fajerwerkami. No i zbieram dalej na razie mam 400zł. Myślę że do 1400zł jeszcze dojdzie ta kwota. :mrgreen: a zbieram z kieszonkowe, okazji i zarabiam.

Opublikowano

A ja mam po prostu szczęście :razz:
Pracuję na swój sposób , trochę pomagam w domu , a rodzinke mam liczną(wujki , ciocie itd.) , więc przy każdej okazji kasa idzie do skarbonki :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

a ja to różnie zazwyczaj coś sie ma w październiku i jeszcze dochodzi do tego kasa ze świat....teraz mam troche forsy ale niewiem czy przeznaczam to już na sylwestra...być może jakąś część.

Opublikowano

No każdy ma z tym problem czy wydać całość czy zostawić trochę. Ja zbytnio nie inwestuję w fajerwerki bo wolę iść gdzieś się pobawić na impreze z laską, a tak ogólnie wydaję ok 50zł i stwierdziłem, że kupie sobie jakiś drogą moździerz.

Opublikowano

ja zbieram od wrzesnia.pomagam dziadkowi(jest stolarzem)i czasem tez mi da troche kasy :mrgreen: ,a w pazdzierniku mam urodziny.no i jeszcze swieta.narazie mam 50 zl :twisted:

Opublikowano

Co do kasy to ja się staram zarabiać, dorabiać jak jest jakaś okazja. Szkoda, ze to co zarobiłem w wakacje już wydałem. Teraz mam około 45zł ale wątpię, że to pójdzie na fajerwerki. W tym i następnym roku będę miał więcej wydatków niż zwykle i pewnie na tego sylwka pójdzie już tylko max 150zł. Przynajmniej tak sobie wyrachowałem, no ale jeśli zbieranie pieniędzy pójdzie lepiej niż tego oczekuje to i kasy na kochane fajerwerki będzie więcej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bynajmniej odkładam 1/4 pieniędzy jakie zarobię lub jak dostanę. Najczęściej mam przed samym końcem roku więcej pieniędzy. 1/3 pieniędzy przeznaczam na odczynniki, a 2/3 na fajerwerki. W tym roku postanawiam zrobić pokaz na rodziny. Postaram się połączyć wszystko lontem, aby nie z pewnymi odstępami czasu odpalać sztuczne ognie. Postaram się wszystko sfilmować i wrzucić na forum.

Opublikowano

Ja zarabiam na fajerwerki przez internet i tym że co dziennie do szkoły dostaje 2 zł :D

Opublikowano

ja tak samo robiłem z tą szkołą :mrgreen: Mama też dawała mi 2zł, ale teraz już nie daje bo w nowej szkole nie ma narazie sklepiku :???: ehh

Opublikowano

TEMAT : " Kasa :P "

Ja zaczynam zbierać fundusze na fajerwerki tak od września, bo wtedy już wakacje skończone, ( więc tyle niewydaję ) i to jest dla mnie najlepsze rozwiazanie :wink:

Opublikowano
ja tak samo robiłem z tą szkołą :mrgreen: Mama też dawała mi 2zł, ale teraz już nie daje bo w nowej szkole nie ma narazie sklepiku :???: ehh

O :o , ja też tak robiłem. I nawet nieraz jeszcze robię. Co to jest... :shock: :shock:
Opublikowano

Tak samo zbieram jak Mpiwowski i Albsup. Stara, dobra i sprawdzona metoda. Przynosi stały dochód.

Opublikowano
Tak samo zbieram jak Mpiwowski i Albsup. Stara, dobra i sprawdzona metoda. Przynosi stały dochód.

przynosi stały dochód, ale dochód jest bardzo mały. Jak ci dają 2zł dziennie to przez miesiąc uzbierasz zaledwie 40zł.
Opublikowano

dla CIEBIE moze to i malo ale ja nie mam 40 zł kieszonkowego... ba nie mam go w ogóle wiec dla mnie to bardzo dużo

Opublikowano

No wiesz Mpiwowski, ty kupujesz fajerwerki za 1000zł, a ja za 100zł. Tygodniowo zarobię 6zł (w środy 2zł) na tym i to dla mnie dobrze. Podobnie jak Nostra nie mam kieszonkowych.

Opublikowano

Ja też nie mam kieszonkowych mpiwowski nie każdy ma tyle pieniędzy co ty :-(

Opublikowano

Właśnie mpiwowski - u Ciebie jedna wyrzutnia to dla mnie, Mantisa oraz Nostry cały stuff na sylwestra :???: Ja dopiero od lipca mam kieszonkowe w wysokości 25 zł :smile: Z tym, że nie mogę tego wydać na fajerwerki :sad:

Opublikowano

Ja zarabiam tygodniowo 10zł i dopiero od września bo wtedy zaczynam mieć zajawe na fajerwerki :grin: a jeśli chodzi czy mogę wydać wszystko na fajerwerki to mogę rodzice nie mają ni przeciwko temu.

@PJ: poprawiłem błędy bo aż się patrzeć nie dało

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Haha! a ja co tydzien zarabiam 5 zł ale ostatnio kupile motorynke za 400 zł, wiec z kasa krucho. COś sie wymysli narazie okolo 50 zl mam... Napewno tata cos dokupi :) :grin:

Opublikowano

Ja ogólnie zbieram kasę przez cały rok, bo nie lubię wydawać kasy(chyba, że jest nadmiar :grin: ) , a kasę to mam np. od dziadka''na oranżadę'', ostatnio zarabiam na bukmacherce ok 200zł/mieś , będzie więcej, ale najpierw muszę rozkręcić interes,..heh..., wszelkie okaje typu urodziny, mikolajki , imieniny, itp.
pzdr.

Opublikowano

Kasa, kasa, kasa, ze mną to różnie, najczęściej zbieram pieniądze przez cały rok, oczywiście po drodze wydaje na różne rzeczy i na wakacje, ale tak na Sylwestra mam przeciętnie 100-120 zł. PS:raz wydałem na fajerwerki 300 zł. ale była jazda :twisted: ludzie się tak przyglądali, że ........ hehe był git :wink:

@witus - korekta ortograficzna

Opublikowano

Kiedy mnie najdzie ochota na stuffik to wyciągam kase z konta ( tata prowadzi ) i kupuję :grin: Ogólnie mało wydaję więc coś zawsze powinno na nim być :wink: Codziennie dostaje od mamy 1-2 zł " na picie i coś na drugie śniadanie :mrgreen: " i co tydzień 14 zł tygodniówki. Ponadto urodziny, imieniny, dzień dziecka, mikołaj, gwiazdka itp.

Opublikowano

Ja porostu biorę z mojej kasy , w tym roku to 120zł.
A mam kase z urodziny,świadectwo szkolne,oceny w ciągu roku szkolnego,święta,kieszonkowe.

Opublikowano

Zbieram kasę na fajerwerki. Mam teraz 50 zł a zbieram żeby było 250 zł!