mateo1992 28 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witajcie, Robię szwagrowi mały pokazik do łączenia stosuje visco 1cm/s, Mój problem polega na tym,że nie wiem jak umocować rzymskie ognie z lidla czy mogą być one wokół wyrzutni fire 3 sklejone z nią lub z Mistrzowie Ognia 25 strzałów? Chodzi mi oto czy nic się nie przypali. Pozdrawiam. Cytuj
0 Sawi 0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie rób tego, robisz obciążenie (na boki) na wyrzutni w związku z czym może się ona przewrócić oraz podczas wystrzelenia ładunku może on trafić w rzymski ogień. Najlepiej wsadź każdego rzymiaka do jakiejś tuby która jest przymocowana do podłoża lub po prostu jeśli robisz bez podłoża to cegłami obtocz (chyba wiesz o co chodzi) Cytuj
0 mateo1992 28 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2013 Tak wiem,kwestia jest niestety taka,że potrzebuje to połączyć i przenieść w inne miejsce właśnie do szwagra a łączył będę u siebie. Masz jakiś pomysł? Może na kartonie przykleić ale z tymi rzymiakami dalej jest problem chyba że po prostu wsadzę w butelki. Cytuj
0 Sawi 0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Najlepiej jeśli masz jakąś paletę drewnianą Co do tub nie wiem czy butelka ma w korku taką średnicę i jest wystarczająco duża. Najlepiej zrób sam tubę weź taki kawał kartonu tak aby jak go zwiniesz był taki dopasowany w miarę do rzymiaka i tak długi do połowy rzymiaka. Sklej to klejem kropelka np i jeszcze warstwę taśmy Tuby przyklej za pomocą taśmy izolacyjnej, kilka kawałków po prostu przyklej połowę tego paska taśmy a drugą do podłoża będzie wtedy to taka litera L Kilka warstw to utrzyma i tak przyklej wyrzutnie itp Cytuj
0 Marcel123 0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 A może poprsotu wsadzisz to do plastikowej butelki z piaskiem? Cytuj
0 mateo1992 28 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2013 Na sam początek chciałem podziękować za zainteresowanie się tematem:) Sawi Twój sposób na pewno jest bardzo dobry ale jest to za dużo moim zdaniem zabawy jak na taki mały pokazik,a ostatnio jestem bardzo leniwy:/ Hmm,piasek to chyba nie najlepszy pomysł a plastikowe butelki w które włożyłbym rzymiaka właśnie chciałbym zamocować tak jak Sawi napisał taśmą sposobem "Litery L" Cytuj
0 Marcel123 0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dlaczego uważasz ze piasek jest zły? Przecież to tylko w celu obciążenia butelki żeby się nie przewróciła Cytuj
0 velibrum 12 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jeżeli rzymskie strzelają jako pierwsze, a kostka jako druga, to śmiało możesz je skleić. Obstaw tylko całość cegłami, aby stała stabilnie. Cytuj
0 mateo1992 28 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jasne że obstawie,a jak nie to okleje na stabilnej desce, Dzięki veli właśnie potrzebowałem takiej wypowiedzi,bo jesteś w końcu doświadczony nie jeden raz robiłeś pokaz ja zresztą też ale wiesz w życiu są różne warianty, Dzięki Wszystkim za Pomoc:) Cytuj
Pytanie
mateo1992 28
Witajcie,
Robię szwagrowi mały pokazik do łączenia stosuje visco 1cm/s,
Mój problem polega na tym,że nie wiem jak umocować rzymskie ognie z lidla czy mogą być one wokół wyrzutni fire 3 sklejone z nią lub z Mistrzowie Ognia 25 strzałów?
Chodzi mi oto czy nic się nie przypali.
Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi