mateyek24 0 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Cześć, jakoś tak wyszło, że złamał mi się patyk w rakiecie JR1 Diabolo, mniej więcej w połowie. Mam pytanie - czy długość kijka wpłynie jakoś na tor lotu rakiety? Czy mogę ten patyk skleić i odpalić rakietę czy lepiej ją wyrzucić? Cytuj
0 Fajermanek 0 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Złamany kijek wpłynie na wysokość i stabilność lotu.Hmm wyrzucić trochę szkoda rakiety ,a jak boisz się to odpal ją na pustym obszarze i tyle. Cytuj
0 mateyek24 0 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Na wysokość lotu wpływa długość kijka? Skleiłem ją tak ładnie i może ją odpalę w sylwestra. Cytuj
0 Mks 2 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jakoś znacząco nie wpłynie , to nie jest jakaś mega dobra rakietka że jak źle poleci to coś się stanie . Cytuj
0 Camel 0 Opublikowano 29 Grudnia 2013 jak zkleiles dokladnie to sie nic nie powinno stac zreszta itak rakietka slaba Cytuj
0 Piszczek 0 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Na wysokość lotu wpływa długość kijka? Skleiłem ją tak ładnie i może ją odpalę w sylwestra. Na wysokość nie wpłynie ale może zmienić kierunek lotu jak skleiłeś kijek to dobrze wyleci na 100% Cytuj
0 mateyek24 0 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Skleiłem na zakładkę - włożyłem kawałek jednej części na drugą i zakleiłem taśmą izolacyjną. Może tak być czy lepiej skleić tak, żeby był prosty kijek (tak jak był na początku) Cytuj
0 przemo312132 14 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Na twoim miejscu tą rakietkę wbił w ziemię i odpalił zobaczysz lepszy efekt będzie A Kijek jak najbardziej wpływa na tor lotu nawet klejony chyba że to idealnie zrobisz ! Cytuj
0 Fajermanek 0 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Na twoim miejscu tą rakietkę wbił w ziemię i odpalił zobaczysz lepszy efekt będzie ;)/>/> A Kijek jak najbardziej wpływa na tor lotu nawet klejony chyba że to idealnie zrobisz ! To samo mu chcialem polecic wbicie w ziemie ,ale stwierdzilem ,ze to troche niebezpieczne nawet jesli mala rakieta. Cytuj
0 mateyek24 0 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jednak wolę ją normalnie odpalić. Może wszystkko będzie ok. Cytuj
0 Pampi123 1 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Bardzo głupie pytanie , jak mi się złamał kiedyś kijek od rakiety dużej nic sobie z tego nie robiłem , a rakieta wcale nie zmieniała toru lotu ani wysokości. Ludzie po co wy się przejmujecie takimi pierdołami :xmas_mad: Cytuj
0 brydzio12346 3 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Bardzo głupie pytanie , jak mi się złamał kiedyś kijek od rakiety dużej nic sobie z tego nie robiłem , a rakieta wcale nie zmieniała toru lotu ani wysokości. Ludzie po co wy się przejmujecie takimi pierdołami :xmas_mad:/> Nie badz taki pewny ! Kijek ma bardzo duży wplyw na kierunek lotu rakiety ! Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Sposób w jaki skleiłeś kijek jest dobry i możesz być spokojny o start rakietki. Tor lotu nigdy nie jest znany. Cytuj
0 MrArlo12 1 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kijek jest właśnie po to, aby rakieta mogła prawidłowo wznieść się do góry i długość kijka też nie jest przypadkowa. Cytuj
0 mateyek24 0 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ostatnio odpaliłem rakietę JR06 bez połowy kijka i zamiast polecieć prosto w górę poleciała na jakieś 2 metry cały czas robiąc kółka i spadła. Dlatego też nawet nie myślałem o odpalaniu Diabolo z tylko częścią kijka - nie chcę zjarać ścian domu No to raczej mój problem rozwiązany. Jak ktoś ma chęć to może zamknąć. Cytuj
Pytanie
mateyek24 0
Cześć,
jakoś tak wyszło, że złamał mi się patyk w rakiecie JR1 Diabolo, mniej więcej w połowie. Mam pytanie - czy długość kijka wpłynie jakoś na tor lotu rakiety? Czy mogę ten patyk skleić i odpalić rakietę czy lepiej ją wyrzucić?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi