przemo312132 14 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witam was jak że mamy nowy rok postanowiłem zacząć czytać książki /> Na innych forach internetowych wyczytałem że najlepiej czytać w pierwszy dzień 10-15min drugi tak samo a potem już więcej i więcej ... Oraz to czytać co nas zainteresuje mnie akurat interesuję Elektronika /Elektryka oraz To wszystko co z pirotechniką związane Więc pytam was czy znacie jakieś fajne i ciekawe książki na tematy wyżej podane ? Cytuj
TomekNysa 3 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja też z chęciom bym coś takiego poczytał.Zainteresować mogą Cie też dwa czasopisma :"świat wiedzy" wychodzi co miesiącoraz"świat wiedzy ekstra" wychodzi co 3 miesiące Cytuj
Gieru 0 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Krótko i na temat A.Szydłowski „Podstawy pirotechniki”Andrzej Maranda, Stanisław Cudziło, Jeży Nowaczewski, Andrzej Papliński „Podstawy chemii materiałów wybuchowych”Władysław Paweł Cetner „Preparatyka materiałów wybuchowych i produktów pośrednich”prof. dr Tadeusz Urbański „Wstęp do technologi materiałów wybuchowych” oraz I II i III tom „Chemii i technologia tateriałów wybuchowychdr inż. Mikołaj Korzun "1000 słów o materiałach wybuchowych i wybuchach"M.Budnikow, K.Lewkowicz, L.Bystrow, W.Sirotemski, B.Szczęchtier „Materiały wybuchowe elaboracja”Krzysztof Krowicki, Michał Syczewski „Stałe paliwa rakietowe”Stanisław Torecki „Silniki rakietowe Cytuj
Pawix12345 0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 W tym dziale chce żebyście wymienili swoje ulubione książki i które polecacie. Możecie wymienić po 3 książki oczywiście wraz z tytułem i autorem książki :xmas_smile:/> . Cytuj
Maciej Borkowski 0 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Teraz czytam książkę 'Solomon Kane' (Robert E. Howard), twórcy Conana, to nowele fantastyczne, nowość. Moja ulubiona to 'Historia Manon Lescaut i kawalera des Grieux' (Prevost), historia dwójki kochanków, o których można powiedzieć wszystko, tylko nie to że w życiu sami musieli sobie radzić. Akcja książki rozpoczyna się w XVIII w. we Francji, a kończy w Nowym Świecie. Uwielbiam także 'Pożegnanie z Afryką' (Karen Blixen), książka przedstawia Afrykę, której już nie ma, albo której Europejczyk nie zna. Cytuj
Minionek 0 Opublikowano 19 Października 2015 Ja polecam Camile Lackberg i jej sagę kryminalną. Wszystkie książki są swietne i naprawdę wciągają Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi