Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat może troche pesymistyczny, ale sądze że nie jednym pomoże :)
napiszcie gdzie nie lubiecie kupować, gdzie sie zraziliście :)
ja zraziłem się do kiosków na moim osiedlu, ponieważ tam zawsze jest drogo, ale nie tak że normalnie bo wiadomo że nikt nie będzie kupował po cenach hurtowych... ale 3 zł za piccolo to lekka przesada, a tak to nie kupuje także na placu/targu bo poprostu nie mam zaufania do tych Rusków i Chińczyków...

Opublikowano

No racja kioski mają drogo. Nawet bardzo, za zwykłego baleta co normalnie kosztuje 3zł biorą 8zł. Ja odpowiem krótko nie lubię kupować wszędzie gdzie jest drogo.

Opublikowano

yyy
W kiosku w Zakopanym , koło Gubałówki (za malutką rakiete z gwizdem i hukiem chcieli chyba 1,80zł).

Opublikowano

Ja kiedyś, jak jeszcze nie byłem doświadczony to za jedną sztukę Meteor Regn na rynku zapłaciłem aż 20 zł :!: Od tamtej pory nigdy już tam nie kupuję... :smile:

Opublikowano

nie lubie kupować wszędzie gdzie jest hestia, bo wtedy prawie nic nie kupuje, tylko jakieś picolo czy pszczółki, konkretów już nie kupie z hestii bo mnie zawiodły raz i przez tą firme miałem kiedyś zwalonego sylwestra... :???:

Opublikowano

+Fireman rekordu u ciebie nie pobili :P u mnie za paczkę piccolo chcieli 4 zł :evil:

Opublikowano

U mnie chcieli 8zł za achtunga Tropica :lol:

Opublikowano

Nie opłaca się kupować:
- na odpustach
- na straganach w mieście przed Sylwkiem (sporadycznie zdarza się, że są tanie stragany)
- w Tesco, bo tam Festival kosztował 90zł, a w hurtowni idzie za 59,90zł
- na stoiskach Jorge w holach marketów lub przed wejściem do galerii

Opublikowano

Kiedyś był u mnie sklep tytoniowy "Maja" , w którym mieli fajerwerki na sylwka.
W ostatnim roku (2 lata temu , przed zamknięciem) mieli achtunga dużego za 11zł , a za małego z tropica i hestii chcieli 5 i 6zł :oops: :mad:

Opublikowano

Ja najbardziej nie lubie kupowac na straganach bo jak kiedys kupilem troj strzalowe to jedna byla czy 2 co mi strzeliły 3 razy a reszta to 2 albo 1:( :sad:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja nie lubie kupowac na odpustach pytam sie ile kosztuje paczka super picolo :?: a babka mi odpowiada że 4 zl a ja podziekowalem i poszedłem 2 stragany dalej kupilem za 1,50 zl :mrgreen:

Gość Felix
Opublikowano

Ja nie lubie kupować Hesti tak jak Kamil
bo z niej tylko są dobre pszczółki i wulkany
no i duże korsarze i inne petardy :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  pawcio napisał(a):
Ja najbardziej nie lubie kupowac na straganach bo jak kiedys kupilem troj strzalowe to jedna byla czy 2 co mi strzeliły 3 razy a reszta to 2 albo 1:( :sad:

trójstrzałowe petardy rzadko kiedy wybuchaja 3 razy poprostu tak guwnianie je robią, to nie przez to że kupiłeś na straganie
Opublikowano

Ja nie lubie zabardzo kupowac na bazarach bo tam nie wiadomo jakie sa rzeczy ;)

Opublikowano

Nie lubie kupować na bazarach bo oszukują gorzej jak ja xD
Spożywczaki i ogrodnicze .... ceny wy... w kosmos

Opublikowano

Ja nie lubię kupować na stoiskach przed marketami chociaż w zeszłym roku byłem zmuszony.U mnie się ustawiła firma Tomaszek przed marketem i ceny mieli z kosmosu a muszę nadmienic ze zakupy robiłem 29 grudnia co na zdrowy rozsądek ceny powinni obniżyć :wink:

Opublikowano

Ja nigdy nie kupuje na bazarach ... nie dość ze drogo to na dodatek ... deszcz pada wilgoć jak cholera a tu sprzedają fajerwerki ... a w sklepie sucho , niewilgotno ... :D

Opublikowano

Dziś na czarną listę doszedł taki mały sklepik, kiedyś tam lubiłem kupować nie było drogo, ładna pani sprzedawczyni, ale dziś pałe przegieli, jakiś gościu z afro i kozią bródką pokazywał mi jak odpalać fajerwerki, problem w tym, że pokazywał mi źle, dał mi cyrkoblice z Jorga tą małą i powiedział mi że tam jest potężny ładunek i tylko na pokazach piro profesjonalnych je znajde, kosztowała 3zł... albo pokazał wulkan i mówi, że to są takie super pro wyrzutnie i wybucha lepiej niż mała bomba wodorowa? płakać mi się chciało jak to słyszałem, albo z tym WMT małymi rakietkami whistling coś tam powiedział, że wybuch to zielona peonia... ten sklep ma pierwszy numer na liście 10 nie lubianych przeze mnie sklepów...

Opublikowano
  Fear napisał(a):
Dziś na czarną listę doszedł taki mały sklepik, kiedyś tam lubiłem kupować nie było drogo, ładna pani sprzedawczyni, ale dziś pałe przegieli, jakiś gościu z afro i kozią bródką pokazywał mi jak odpalać fajerwerki, problem w tym, że pokazywał mi źle, dał mi cyrkoblice z Jorga tą małą i powiedział mi że tam jest potężny ładunek i tylko na pokazach piro profesjonalnych je znajde, kosztowała 3zł... albo pokazał wulkan i mówi, że to są takie super pro wyrzutnie i wybucha lepiej niż mała bomba wodorowa? płakać mi się chciało jak to słyszałem, albo z tym WMT małymi rakietkami whistling coś tam powiedział, że wybuch to zielona peonia... ten sklep ma pierwszy numer na liście 10 nie lubianych przeze mnie sklepów...
Świetny sklep... :mrgreen: pro wyrzutnia :wink: Ale do rzeczy ja nie zbyt lubię na bazarkach kupować nie dość, że drogo i kity takie wciskają człowiekowi... Wogóle zero pojęcia o fajerwerkach... Ostatnio wracałam ze szkoły i patrze stoisko z fajerwerkami przy nich siedzi dziadek i się pyta, co podać? (Po pierwsze nie jestem pełnoletnia) Ja mu odpowiadam jakie ma petardy i co to za wulkan? On mi na to, że petardy ma "Artungi" :lol: A ta piramidka świeci zielono czerwonymi kwiatuszkami :shock: A na końcu jest potężny wybuch i sprzeda mi go tylko za 30 zł (TYLKO) :wink: Ja mu powiedziałam, że przyjdę później i z wielkim śmiechem odeszłam... Cóż zrobić to świadczy o głupocie ludzi...
Opublikowano

ja nielubie kupywac na stoisku jorge w galerii w moim miescie, jest tam tak drogo ze az zal mi tylek sciska jak patrze na stoisko, nielubie tez stoisk na bazarze na ktorym od 15 grudnia jest tyle stoisk a wyboru duzego niema bo prawie wszedzie to samo

Opublikowano

Szkoda że ja nigdy na takich kretynów nie trafiam bo chciałbym sobie z takim pogadać :lol: .

Opublikowano

ja niestety mam dostęp tylko do biedronki i cerfura no i na bazarek ceny na niektórych straganach nie są takie tragiczne ale jak dzisiaj byłem w sklepie na bazarku (gość ma najwcześniej petardy) i sie pytam kiedy będą petardy a on na to:
-a jakie cię interesują małe czy duże
-i takie i takie
-jutro będę miał mniejsze typu piccolo a we środę achtungi i "cyrkownice" hehe
ogólnie ten gość ma drogo ale zobaczę jutro po ile ma te petardy i może coś zakupie

Opublikowano

Już chyba nie będę kupował w namiocie pod M1 Zabrze :???:
po 1. Bardzo drogo
po 2. Sprzedawca przez cały czas kiedy ja wybierałem wyrzutnie namawiał
mnie żebym kupił wyrzutnie Pyton , ponieważ ma niesamowity efekt , jak
na pokazach pirotechnicznych i nie jest droga (tylko 120zł) i , że będę z niej zadowolony :???:

W tym namiocie są same dobre produkty Jorge , no ale ceny rozbrajają , może po świętach stanieje , ale sprzedawca jakiś inny... :???:

Opublikowano

jak bym gdzieś nie lubiał kupowac to bym tam nie chodził to chyba proste ;]

Opublikowano

Ja nie lubię kupować niedaleko mnie na targowisku gdzie Facet ma wszystko o 50 % drożej