Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Pokaz Sztucznych Ogni - Dzień Milanówka - 2.09.2007Okazja - Festyn z okazji Dnia MilanówkaMiejsce - Boisko miejskieGodzina - 22.05Wykonawca - Firma FAJERWERKI AS Długość pokazu - ok. 9 minutLink do obejrzenia na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=O6A4GGgzIMAKomentarz- Szczerze mówiąc przed pojechaniem do Milanówkazastanawiałem się, czy w ogóle warto jechać. Milanówek to niewielka miasto,więc myślałem, że pokaz nie będzie zbyt efektowny.Ale pozytywnie się rozczarowałem...Pokaz co prawda zaczął się skromnie od wyrzutni z dużą ilością cracklingu. Ale już później w powietrze poleciaławiększa liczba ładunków. Domyślam się, że była to wyrzutnia kątowa.Niestety nie widziałem jej "od przodu" bo stałem nieco z boku. Wyrzutnie odpalanoz dwóch miejsc, więc było bardzo efektownie. Po tych wyrzutniach poleciałytrzeszczące, złote komety. Prezentowły się bardzo fajnie, szczególnie w dużych ilościach. Po nich znowu wystrzelono wyrzutnie.Ale to, co było po nich zaparło dech w piersiach wszystkim oglądającym.Pojawił się wielkie złoty wachlarz. Zaraz po nim było mnóstwo cracklingowychkomet. Leciały przez chwilę ale za to w b. dużej ilości i to było dość efektowne.Gdy się skończyły komety, w górę zaczęły lecieć bomby, na które najbardziejczekałem. Na początku ładunki nie były zbyt duże, ale później strzelanie się rozkręciło.Wybuchały wielkie kolorowe peonie z palmowymi środkami, które bardzo mi się spodobały.Potem znowu poleciały kątowe wyrzutnie. Po nich, zwykłe z brokatowymi wierzbami.Ale to, co zobaczyłem później zrobiło na mnie wielkie wrażenie. Dwie wyrzutniez kolorowymi kometami i okrągłymi wybuchami. Wyglądało to rewelacyjnie, ponieważokręgi te nakładały się na siebie. Następnie wystrzelono serię szeleszcących komet.Po tych kometach zaczął się już finał. Leciały duże ładunki bomb: kolorowe peonie, srebrneopadające wierzby, srebrne kwiaty z peonią w środku i wiele innych. Mi bardzo spodobały się dwie olbrzymie kolorowe peonie z plamami w środku oraz srebrna palma z cracklingiem, która po chwili zaczęła się pomnażać.A na sam koniec pojawiły się trzy bomby. Dwie olbrzymie złote koronyz niebieskimi gwiazdkami w samym środku i jedna ze srebrnym ogonem i zielonymi kulkami.Zestaw ten pięknie wyglądał razem i było to świetne zakończenie pokazu.Muzyka, którą wybrano do podkładu bardzo dobrze nadawala rytm fajerwerkom.Była ona tak samo dynamiczna jak one.Uwagi - Sztuczne ognie były odpalane z dwóch miejsc na przeciwko sceny.Ja niestety stanąłem po boku miejsca gdzie było stanowisko pirotechniczne, bo nie wiedziałem, że będzie strzelane z dwóch miejsc naraz, i że będą wyrzutnie kątowe. I przez to niestety nie widziałem wszystkiego tak jak powinienem. Moja ocena - Na 10 pkt. daję 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ufff, trochę się naczekałem aż się ściągnie, bo dość dużo zajmuje, ale w końcu było 100% i mogłem przejść do fazy oglądania Początek jak już wspomniałeś składał się z wyrzutni - to z reguły typowe dla pokazów, ale według mnie dobry patent. Efekty tych baterii podobały mi się - crackling, ładne kolory, potem małe chryzantemy, a na dodatek wszystko eksplodowało w kilku miejscach :smile: Potem standardowa cisza przed burzą, czyli wyrzutnie bez eksplozji, za to z dźwiękiem. Następnie zostały odpalone dwie, bardzo fajne wyrzutnie - na oko można wywnioskować, że kaliber to około 2". Wachlarz też fajny, kolejne baterie również, szeleczki wyśmienite, choć niestety na filmie nie zostały uchwycone kolory, które pewnie w rzeczywistości wyglądały znacznie lepiej Ogólnie pokaz bardzo fajny, jedyne do czego się przyczepie to mała ilość szelek, które dają potężne efekty. Finał bardzo fajny, trzy przepiękne szeleczki, kaliber chyba 5" :smile: P.S - na przyszłość kompresuj filmy DVIXem albo XVIDem, aby film mniej zajmował.Ocena pokazu:7+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Naprawdę bardzo ładny pokaz. Bardzo kolorowy. Wyrzutnie tez wspaniale dobrane. Najbardziej spodobała mi się wyrzutnia która strzelała kręgami o wszystkich kolorach tęczy. Szelki takie zwykłe. Nie było niczego nadzwyczajnego, ale muszę przyznać, że Fajerwerki AS to świetna firma do robienia pokazów.Moja ocena 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Bardzo ładny i różnorodny pokaz, piękne kule były w 7.30 - 7.50 min. i ocena jak wyżej 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fear 0 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 nie wiem dlaczego ale jak dla mnie to strasznie sztuczny pokaz, mało kolorów przeważają kolory białe, słabo naprawde nie przypadł mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1992 28 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ja daje najwyżej 510 bo za mało kolorów typu zielony,czerwony i w ogóle tylko żółte i białe przeważają tak jak napisał poprzednik :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ja się nie zgadzam. W rzeczywistości były. A na nagraniu one są wyblaknięte,bo musiałem zmniejszyć rozmiar filmu a co za tym idzie jakość też się pogorszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1992 28 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Masz pewnie i racje bo efekt na filmie jest calkiem inny niż w rzeczywistości tak jak mówił mantis :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loler 0 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Byłem tam (mieszkam w Milanówku) nawet miałem nagrać ale nie miałem kamery. Ogólnie pokaz bardzo słaby, jedynie finał mi się spodobał. Fajna była akcja jak kolesie wbili się na boisko i pały ich goniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Byłem tam (mieszkam w Milanówku) nawet miałem nagrać ale nie miałem kamery. Ogólnie pokaz bardzo słaby, jedynie finał mi się spodobał. Fajna była akcja jak kolesie wbili się na boisko i pały ich goniły. No co Ty Loler...pokaz był słaby?Co prawda nie był to jakiś oszałamiający pokaz, ale co Ty byś chciał...w końcu to jest Milanówek a nie Warszawa. A jak na takie miasto to sztuczne ognie były spoko.A ten koleś co wleciał na boisko to rzewczywiście bezmózg. (Dla niewtajemniczonych:jakiś facet - po kilku piwkach zapewne - wbiegł na teren boiska, gdzie były już ustawionematreriały pirotechniczne). Ale wydaje mi się, że nie miał on złych zamiarów, bo nie kierował się w stronę pirotechniki. Obiegł tylko boisko dookoła i panowie policjanci złapali go :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loler 0 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Nie tylko była jeszcze grupka z 15 osób, nawet chyba znam jednego z nich () ale to było tak wcześniej (ale już jak cały pokaz był ustawiony). Mi pokaz się nie podobał, bo na pokazach oczekuję wyłącznie dużych szeleczek, bo przecież wyrzutnie mogę sobie sam kupić (zresztą te 600 zł w poprzednim roku na fajerwerki poszło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi