Skocz do zawartości

Skąd taka nazwa/pseudonim?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piszcie dlaczego jesteście na tym forum pod takim nickiem, dlaczego sobie taki wybraliście, ja zaczne :) mój nick wziął się z tego, że na ogół jestem człowiekiem "bojaźliwym" nie mam zaufania do ludzi, a jak wiadomo "Fear" oznacza strach, bojaźliwość :)

Opublikowano

za dużo anime , science fiction i komiksów xD
Mój pełny nick to FireMan_21 , fireman mam , bo mam i już.
21 to liczba dzięki "wszystko wygląda lepiej".

Opublikowano

ja jak poczte zakładałem to był taki do wyboru :mrgreen:

Opublikowano

Alb - od Alberta - sup - super, pełny nick to Albsup - Converter (to drugie od nazwy elementu w lokomotywie elektrycznej - przetwornica, bowiem interesuję się też kolejami i transportem)

Opublikowano

ja jak zakładałem sobie pocztę na wp to wymyśliłem sobie taki pseudonim żeby nie podawać prawdziwych danych.

Opublikowano
  mpiwowski napisał(a):
ja jak zakładałem sobie pocztę na wp to wymyśliłem sobie taki pseudonim żeby nie podawać prawdziwych danych.

U mnie niemal identycznie :wink:
Opublikowano

Mój nick też wziął sie przy zakładaniu poczty ale też go sam wymysliłem :D
Mam na imie Mateusz więc wszystko jasne i jestem z rocznika 1992 :D

Opublikowano
  Albsup napisał(a):
Alb - od Alberta - sup - super, pełny nick to Albsup - Converter (to drugie od nazwy elementu w lokomotywie elektrycznej - przetwornica, bowiem interesuję się też kolejami i transportem)

To teraz sie przyznajesz, że interesujesz się koleją?
Ja też!! :mrgreen:

O swoim nicku nic nie powiem :twisted:
Opublikowano
  ZIP napisał(a):
O swoim nicku nic nie powiem :twisted:

dlaczego nic nie powiesz :?:

Może twój pseudonim powstał od kompresji plików wiesz .rar .zip :?:
Opublikowano

Kamil- bo mam tak na imię :lol:

Opublikowano
  mpiwowski napisał(a):
Może twój pseudonim powstał od kompresji plików wiesz .rar .zip :?:

Nie to co innego :mrgreen:

Kiedyś(jak byłem jeszcze mały i głupi) miałem praktycznie tylko jednego kolegę...
Ma przezwisko Zmysło (od nazwiska... no i pasuje bo odkąd go znam ciągle wciskał jakieś kity i zmyślał różne historie... no i nadal to robi).
Jako że byliśmy niezłymi kumplami napisał mazakiem na murze ZIP(Zmysł I Paweł).
Napis został do dziś.
Jakoś mi się to później spodobało i używam tego jako nicku bo nigdy nie miałem przezwiska(które by mi się podobało).

Zmysło kocha fajerwerki tak samo jak ja :mrgreen:
Może namówię go do zarejestrowania się na forum...
...tylko w nic mu nie wierzcie :lol:
Opublikowano

Początkowo mówili mi kalecząco: Mati, Mani, a później Manti. Wkrótce po tym, jakiś typ z osiedla przywłaszczył sobie moje przezwisko, a potem doszła do mojego nicka końcówka "-s" i tak też powstał Mantis.

Opublikowano

wszyscy i tak są ciekawi nicka wapa :mrgreen:
Ja mam jeszcze kilka różnych nicków (i to także wymyślone w poczcie).

Opublikowano

ehhh
ja wole administrować niz sie wypowiadać... chyba ze naprawde ciekawy temat jest...

ok, 10lat temu wymyśliłem ta ksywke, czyli przed powstaniem tego wam dobrze znanego serwisu o podobnej nazwie...
a wzielo sie to od tego ze przeczytalem kiedys o znanym amerykanskim hakerze o takim pseldonimie czy nazwisku(niepamietam) spodobalo mi sie to i mu ja powiecmy "podwedzilem"

no i oto cala ta historia, nigdy jej niezmienialem i zmienic nie zamierzam, warto byc rozpoznwalnym w neci pod jedna nazwa :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja swój pseudonim wymyśliłem bardzo prosto, Piotr to moje imię, a Pioter no to taka jakby inna forma :wink:

Opublikowano

Gorgolewski - i wszystko jasne :grin:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jano, moj starszy kuzyn kiedys tak na mnie mowil, pozatym ze mam na imie Jasiek.
Moj nick w grach to Jarhead. interesuje sie militariami. NIE KOJARZCIE MOJEGO NICKA Z FILMEM: "JARHEAD" :!:

Opublikowano

Urich - Hmmmm dluuuuga historia :D Nie wiem nawet jak sie zaczyna :P Jakos kilka lat temu tak mi do glowy wpadlo prz jakiejs grze(KnightOnline chyba) bo nie mialem czego wymyslic. I tak juz zostalo. W internecie znany jako Urich lub Zavebe(imie jednego z upadlych aniolow)

Opublikowano

a moj nick wzial sie z tad ze jestem Łukasz wiec kumple wolaja mnie luki, luk wiec ja tylko dopisalem cyi jest moj nick :D

Opublikowano

U mnie wiadomo Paweł=pawcio

Opublikowano

Pyro Man, kumple mnie czasmi przezywają piromantyk, pozatym oglądałem przed zarejestrowaniem się możdzierz "Pyro Man i tak jakoś wpisałem, no i zostało. :mrgreen:

Opublikowano

Hadrian=Adrian=Adri :mrgreen:

• 1 rok później...
Opublikowano

Zawsze w grach czy na innych forach nazywałem się Multifruit z kartonika soku Capy ;].Jak rejestrowałem się na tym forum zrobiłem sobie przerwe i jak przyszłem na nowo do kompa to nie wiem czemu ale wpisałem maxior xD od imienia Maciej.Gdybym mógł to bym zmienił nick na Multifruit ale muszę sie jakoś pogodzić z tym ;[

Opublikowano

z mojego hobby tgzw PIROTECHNIKA i wszystko jasne :D