Skocz do zawartości
  • 0

mini pokaz za 300zl

Pytanie

Opublikowano

prawdopodobnie bede szykował mini pokaz na rocznice slubu znajomych... kasa 300zl
mam zamiar kupic 5 moździerzy - potem na jednej desce beda umieszczone i bede z nich robil sekwencje(łączone jednym szybkim lontem) - to jest pewne
Prosze Was o propozycje moździerza... oraz na jakie wyrzutnie wydac reszte kasy. Mysle tez o jednej dużej fontannie.
Jak jakieś pytania pytajcie...

Myslalem np żeby wziasc 2x Top Secret Jorga ok 50zl sztuka i cos innego oczywiscie
Ale i tak prosze Was o wasze propozycje

Czyli 5xmozdzierz(moga byc takie same, nawet chyba zalecane)
I wyrzutnie za reszte kasy.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

tak to sa wyrzutnie...
szelki beda laczone jednym lontem(12seri po 3 strzaly, wyjdzie)... niestety niedualo mi sie na czas zalatwic szybkiego bedzie standard visco pokaz w sobote(ta sobote), przez to bede msuial mozdzierze blizej siebie ustawic
.... jak macie jakeis pomysly na polaczenie wyrzutni to dawajcie... pamietajcie tylko co mam i ze mam standardowy lont

bedzie kamera cyfrowa i aparat cyfrowy

• 0
Opublikowano

lonty możesz złączyć stopiną prochową, nitką, drutem miedzianym(jak dla mnie najlepiej - z cewki) można też użyć zapalników elektrycznych, można użyć jeszcze taśmy malarskiej.

• 0
Opublikowano

ok, sory zel napisalem:P
niechodzi mi jak fizycznie je polaczyc..
ale jak poukladac wyrzutnie czy polaczyc je jednym lontem jak daleko od siebie ktora najpier.. oto mi chodzilo

• 0
Opublikowano

możesz odpalić je równocześnie wtedy musisz dać dwa odcinki lontu o tej samej długości. Wyrzutnie wystarczy, że będą stały w odległości 20cm od siebie. I te dwa odcinki lontu tej samej długości musisz z jednej strony połączyć a z drugiej strony poprzyczepiać do wyrzutni.

Możesz też zrobić żeby strzelały po kolei wtedy. musisz zrobić tak że podpalasz jednocześnie i wyrzutnie i lont doprowadzający do późniejszego podpalenie drugiej. Lont musisz dopasować do długości strzelania wyrzutni (lont pali się 1cm/1sek) chodzi mi teraz o ten lont doprowadzający do podpalenia drugiej. Wyrzutnie tutaj stały by jakieś 30cm od siebie, dalej raczej nie bo zrobiła by się przerwa czasowa między wyrzutniami.

• 0
Opublikowano

Ja zrobiłbym to tak ( wariant w którym najpierw idzie black cat, później 2 x top secret, następnie 3 ładunki SA )
Odległość lontu do black cata - 20 cm
Odległość lontu do top secret - 20 cm + czas działania black cata
powiedzmy 20 cm odległości od top secreta odprowadzasz lont do ładunków Sa. Odległość jest równa 20 cm + czas działania top secreta
itd., itp.
dam jeszcze schemat ilustrujący to co powiedziałem :grin:
Pozdrawiam.

• 0
Opublikowano

mozna oszczedzić lontu, zedrzeć folie z wyrzutni tak żeby rurki były widoczne i lont podczepic tam gdzie jest on widoczny przy końcowych rurkach. mysle że wiecie o co chodzi :smile:

• 0
Opublikowano
mozna oszczedzić lontu, zedrzeć folie z wyrzutni tak żeby rurki były widoczne i lont podczepic tam gdzie jest on widoczny przy końcowych rurkach. mysle że wiecie o co chodzi :smile:

ale ten lont wychodzący z tych rurek jest na samym dole wyrzutni i jakbyś chciał się do niego dostać musiał byś rozwalić całą wyrzutnię i ta bateria była by niestabilna wszystko by się rozleciało. Było by to niebezpieczne.
  • 0
Opublikowano

velibrum ma dobry pomysl zdeczko go zmodyfikuje i sprobuje zrobic cos na jego podobizne... zobaczymy jak wyjdzie....

• 0
Opublikowano

ja rozbierałem to był z boku ale nie pamiętam jaka to wyrzutnia była :razz: