velibrum 12 Opublikowano 24 Września 2007 Witam!Wie ktoś może gdzie mogę dostać tuby do kul 1,2"? W standardowym zestawie jest tylko jedna tuba, a ja chciałbym wystrzelić kilka ładunków naraz. Interesują mnie również ceny takich rurek.Pozdrawiam. Cytuj
0 marcin1197 0 Opublikowano 24 Września 2007 Idź do jakiegoś marketu budowlanego,albo do jakiegoś sklepu z materiałami dostaniesz tam za darmo :mrgreen: Cytuj
0 velibrum 12 Autor Opublikowano 24 Września 2007 A mógłby ktoś podać jakich wymiarów ma być taka rura, z jakiego materiału ma być wykonana? Cytuj
0 marcin1197 0 Opublikowano 24 Września 2007 Najlepiej z papieru,ścianki powinny mieć co najmniej 5 mm (im więcej tym lepiej :mrgreen: ),wysokość ok.60 cm,a średnica to nie wiem :lol: Cytuj
0 Nostra 0 Opublikowano 24 Września 2007 60cm? wiesz na jaka wysokosc to poleci? tyle samo ile ma komercyjna... Cytuj
0 Pioter 9 Opublikowano 24 Września 2007 Tego typu tuby można kupić w marketach budowlanych np. Nomi, (ostatnio jak niedawno byłem to było takie coś w sprzedaży, ale nie wiem czy teraz też jest : ) wiem, że to może troszkę nie na temat, ale od niektórych moździeży tuby poprostu się rozwalają. :neutral: niektóre ładunki mogą niewylatywać i efekt następuje w tubie........ Cytuj
0 gorgol 0 Opublikowano 24 Września 2007 mój brat wypożyczył kiedyś taką do 3calowych szelek za 10zł w hurtowni fajerwerków (te 3calówki też tam kupił)... ale to po znajomości :roll: ... popróbuj popytać w hurtowniach fajerwerkówpzdr. Cytuj
0 kamil 0 Opublikowano 24 Września 2007 gorgol napisał(a): (te 3calówki też tam kupił)... pzdr. Trochę nie rozumiem piszesz, że kupił 3" szelki bez zezwolenia takich nie dostaniesz. Cytuj
0 mpiwowski 183 Opublikowano 24 Września 2007 kamil napisał(a): gorgol napisał(a): (te 3calówki też tam kupił)... pzdr. Trochę nie rozumiem piszesz, że kupił 3" szelki bez zezwolenia takich nie dostaniesz. ale przecież napisał, że dostał po znajomości. :???: Cytuj
0 kameleon 1 Opublikowano 7 Grudnia 2007 tuby mozna kupic w sklepach budowlanych a takie papaierowe to tam gdzie dywany sprzedawają Cytuj
0 marcin1197 0 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Chyba,że mają być jednorazowe to możesz kupić wikol i z 10 kartek skleić (trochę roboty z tym będzie,ale jak nie znajdziesz to można tak zrobić) Ja kleiłem korpusy z 8 kartek to wychodziły twardsze od tej rury co jest w zestawie. Cytuj
0 kameleon 1 Opublikowano 7 Grudnia 2007 marcin1197 napisał(a): Chyba,że mają być jednorazowe to możesz kupić wikol i z 10 kartek skleić (trochę roboty z tym będzie,ale jak nie znajdziesz to można tak zrobić) Ja kleiłem korpusy z 8 kartek to wychodziły twardsze od tej rury co jest w zestawie. dobry pomysł :smile: Cytuj
0 velibrum 12 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2007 Troszkę czasu minęło od września ^^I już wiem gdzie można dostać rury tekturowe jak i HDPE do ładunków różnego kalibru. Mówię tutaj o pyro garażu :razz:Temat do usunięcia. Kameleon, pls nie nabijaj tak postów :evil: Cytuj
0 marcin1197 0 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Pewni ci chodzi o HDPE :razz: bo pcv lepiej nie używaj bo może rozerwać rure i polecą ostre odłamki Cytuj
0 Gość zawdi Opublikowano 7 Grudnia 2007 a jakie sa najwieksze ladunki ( ile cali ? ) do mozdziezy ? Cytuj
0 witus 0 Opublikowano 7 Grudnia 2007 kameleon napisał(a): chyba 48 cali to była najwieksza w histori To była największa jaką zrobili i której jest film, a większej raczej nie ma. Jeżeli chodzi o szelki kupne, to największe w przypadku Jorge to 8" - takie szelki jak Pagoda na przykład. Cytuj
0 kameleon 1 Opublikowano 7 Grudnia 2007 zawdi napisał(a): a jakie sa najwieksze ladunki ( ile cali ? ) do mozdziezy ? masz film najwiekszej szelki http://video.google.pl/videoplay?docid=387...h&plindex=0 Cytuj
0 kameleon 1 Opublikowano 15 Marca 2008 Jak by ktoś byl zainteresowany zakupem to zapodam link http://allegro.pl/item327082518_gilzy_tule...io_uzywane.html kupowac kiedy jeszcze są Cytuj
Pytanie
velibrum 12
Witam!
Wie ktoś może gdzie mogę dostać tuby do kul 1,2"? W standardowym zestawie jest tylko jedna tuba, a ja chciałbym wystrzelić kilka ładunków naraz. Interesują mnie również ceny takich rurek.
Pozdrawiam.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi