pirovskyyy 0 Opublikowano 27 Października 2014 Witam w tym temacie chce wam zadac pytanie czy mozna strzelac na swojej dzialce Cytuj
0 Kamilox 0 Opublikowano 27 Października 2014 Z tego co wiem to na terenie prywatnym można strzelać. Ale od 6 do 22. Zależy też od miejscowości w jakiej mieszkasz. Cytuj
0 pirovskyyy 0 Autor Opublikowano 27 Października 2014 Brzydowo warmijsko mazurskie taka mala wies Cytuj
0 Kamilox 0 Opublikowano 27 Października 2014 Mi się wydaje że można, zawsze możesz poszukać gdzieś w necie czy w twojej miejscowości nie ma jakiś dodatkowych zakazów (raczej nie ma). A te działki są daleko od domów lub bloków i czy w okolicji jest komenda? Cytuj
0 pirovskyyy 0 Autor Opublikowano 27 Października 2014 Tu jest dom rodzinny duzy komendy niema blokow tez to jest jakby odludzie xd a jest zakaz sprzedazy na odpustach i festynach Cytuj
0 Kamilox 0 Opublikowano 27 Października 2014 Jak to jest odludzie to strzelaj ile wlezie Ps. N sprzedaż piro to chyba pozowolenie trzeba mieć, ale na 100% nie wiem. Cytuj
0 bobek4322 0 Opublikowano 27 Października 2014 http://www.portel.pl/artykul.php3?i=70402 jest to najnowsza (październik '13) ustawa wojewody warmińsko-mazurskiego na temat fajerwerków i ich używania, jaką można znaleźć - wspomina JEDYNIE o miejscach publicznych Twoja działka oczywiście nie jest miejscem publicznym, więc zgodnie z prawem ogólnopolskim możesz na niej strzelać legalnie nie zakłocając ciszy nocnej (czyli 6-22), poza tym oczywiście jesteś zobowiązany przestrzegać zasad bezpieczeństwa używania wyrobów pirotechnicznych i uszanować spokój osób, mieszkajacych niedaleko (jeśli masz dobre kontakty z sąsiadem zawsze można go delikatnie uprzedzić :xmas_wink: ) Cytuj
0 piotrm 2 Opublikowano 27 Października 2014 Zapytaj Mamy i Taty czy wyrazaja zgode poniewaz to oni sa wlascicielami dzialki :xmas_biggrin:/> Reszte masz wyzej opisana. Cytuj
0 pirovskyyy 0 Autor Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) http://www.portel.pl/artykul.php3?i=70402 jest to najnowsza (październik '13) ustawa wojewody warmińsko-mazurskiego na temat fajerwerków i ich używania, jaką można znaleźć - wspomina JEDYNIE o miejscach publicznych Twoja działka oczywiście nie jest miejscem publicznym, więc zgodnie z prawem ogólnopolskim możesz na niej strzelać legalnie nie zakłocając ciszy nocnej (czyli 6-22), poza tym oczywiście jesteś zobowiązany przestrzegać zasad bezpieczeństwa używania wyrobów pirotechnicznych i uszanować spokój osób, mieszkajacych niedaleko (jeśli masz dobre kontakty z sąsiadem zawsze można go delikatnie uprzedzić :xmas_wink:/>/> ) Tu wokol jest moja rodzina Zapytaj Mamy i Taty czy wyrazaja zgode poniewaz to oni sa wlascicielami dzialki :xmas_biggrin:/>/>/> Reszte masz wyzej opisana. Moi rodzice wyrazaja zgode Dziekuje za pomoc.Tylko trzeba teraz zamowic fajerwerki :D/> Edytowane 27 Października 2014 przez Arturo Cytuj
0 capodanno 37 Opublikowano 27 Października 2014 Jeśli strzelasz na swoim terenie, nie zakłócasz ciszy nocnej, nie zagrażasz niczyjemu bezpieczeństwu i używasz tylko materiałów NWP, to jest OK . Strzelaj jednak umiarkowanie, bo niektórzy mogą się czepiać mimo wszystko. Cytuj
0 pirovskyyy 0 Autor Opublikowano 27 Października 2014 Jeśli strzelasz na swoim terenie, nie zakłócasz ciszy nocnej, nie zagrażasz niczyjemu bezpieczeństwu i używasz tylko materiałów NWP, to jest OK ;)/> . Strzelaj jednak umiarkowanie, bo niektórzy mogą się czepiać mimo wszystko. Czy petardy fp3 sa oznaczone nwp Cytuj
0 pirovskyyy 0 Autor Opublikowano 27 Października 2014 Tak Chyba wszystkie petardy sa oznaczone ,co nie? Cytuj
0 piropiotr223 11 Opublikowano 27 Października 2014 Wszystkie oprócz petard typu cobra 6, cipolla, retorno 70itp. Ale myśle że nigdzie nie uda Ci się ich dostać. Cytuj
0 Kamilox 0 Opublikowano 27 Października 2014 Wszystkie oprócz petard typu cobra 6, cipolla, retorno 70itp. Ale myśle że nigdzie nie uda Ci się ich dostać. Te petardy są nielegalne nawet w sylwester. No chyba że masz koncesję. Cytuj
0 endriu123457 56 Opublikowano 27 Października 2014 Sprawdź rozporządzenie wojewody w twoim wojewódzctwie czy mozna strzelac na swojej posesji a jak nie to jak bd chciał jakis pokaz strzelić to poiszesz do państwojej straży ruchu powietrznego i tam jest formularz Cytuj
0 pirovskyyy 0 Autor Opublikowano 27 Października 2014 Sprawdź rozporządzenie wojewody w twoim wojewódzctwie czy mozna strzelac na swojej posesji a jak nie to jak bd chciał jakis pokaz strzelić to poiszesz do państwojej straży ruchu powietrznego i tam jest formularz Dzieki za info Cytuj
0 piropiotr223 11 Opublikowano 27 Października 2014 Te petardy są nielegalne nawet w sylwester. No chyba że masz koncesję. Myślisz że o tym nie wiem? Nie pisze że są legalne tylko że ONE WYMAGAJĄ POZWOLENIA, czytaj uważniej posty. Można nimi strzelać ale tylko osoby które mają uprawnienia. A poza tym są pewne zródła gdzie można je dostać. Cytuj
0 endriu123457 56 Opublikowano 27 Października 2014 Myślisz że o tym nie wiem? Nie pisze że są legalne tylko że ONE WYMAGAJĄ POZWOLENIA, czytaj uważniej posty. Można nimi strzelać ale tylko osoby które mają uprawnienia. A poza tym są pewne zródła gdzie można je dostać. Proste jak but jednym z nich to Osinów Dolny tam nawet 4" bombe bez pozwolenia kupisz Cytuj
0 Kamilox 0 Opublikowano 27 Października 2014 Myślisz że o tym nie wiem? Nie pisze że są legalne tylko że ONE WYMAGAJĄ POZWOLENIA, czytaj uważniej posty. Można nimi strzelać ale tylko osoby które mają uprawnienia. A poza tym są pewne zródła gdzie można je dostać. Wcale nie myślę że o tym nie wiesz, tym postem chciałem poinformować pirovskyy że są nielegane. A jak poczułeś się urażony moim postem to sorki Cytuj
0 piropiotr223 11 Opublikowano 28 Października 2014 Wcale nie myślę że o tym nie wiesz, tym postem chciałem poinformować pirovskyy że są nielegane. A jak poczułeś się urażony moim postem to sorki :)/> Nie ma problemu:) Cytuj
Pytanie
pirovskyyy 0
Witam w tym temacie chce wam zadac pytanie czy mozna strzelac na swojej dzialce
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi