MarcinPiro 0 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam, Mam pytanie dla bardziej zaawansowanych piromanów Więc jeśli włożę zapalnik do rury od wyrzutni i go odpale to wyrzutnia zacznie strzelać od razu czy będzię trzeba chwile czekac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korsarz96 14 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 O matko... Jeśli wsadzisz zapalnik od góry do korpusu (jeśli uda Ci się w jaki kolwiek sposób) podpiąć zapalnik do lontu to jest prawdopodobieństwo, że odrazu nastąpi wybuch ładunku, musiałbyś zrobić to od dolnej części wyrzutni, jednakże tam najczęściej gips, jeśli chcesz aby wyrzutnia zaczęła strzelać szybciej to zdejmij poligrafię i utnij lont przy samym końcu, jednakże po odpaleniu masz mało czasu żeby odejść co jest niebezpieczne więc nie radze ://> A takie pytanko co chcesz osiągnąć to może w jakiś sposób Ci doradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 @Korsarz bez jaj autor okreslił że chodzi mu o sprawdzone rady a nie teoretyzowanie na dodatek nad czynnością o której autor nawet nie pomyślał Tak będzie zwłoka, jakieś 0,001sek weź ją pod uwagę w pisaniu scenariusza ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korsarz96 14 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 @Korsarz bez jaj autor okreslił że chodzi mu o sprawdzone rady a nie teoretyzowanie na dodatek nad czynnością o której autor nawet nie pomyślał :P/> Tak będzie zwłoka, jakieś 0,001sek weź ją pod uwagę w pisaniu scenariusza ;P Pisze w teorii bo nigdy tego nie próbowałem i nawet nie mam zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarcinPiro 0 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Zapalnik będę wsadzał w tą dziure gdzie jest lont, i będe odpalał manualnie ponieważ mój system nie ma możliwość programowania :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Aż chyba jutro nagram film pokazujący jak to zrobić bo tyle razy się o to pytaliście. Także Marcin jutro podeślę linka do yt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarcinPiro 0 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Ja wiem jak zamontować zapalnik Tylko chodzi mi o to czy jak nacisnę guzik na pilocie to wyrzutnia zacznie strzelać od razu czy po chwili, muszę to wiedzieć żeby nie było "pustych miejsc" w pokazie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tak jak napisałem w pierwszym moim poście będziesz miał opóźnienie rzędu 0,001sek więc dość małe Film i tak się przyda bo jest mnóstwo ludzi którzy sie o to pytają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarcinPiro 0 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 to możesz podesłać tu do tematu, wiedzy nigdy za wiele ;)/> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrm 2 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Ja wiem jak zamontować zapalnik ;)/>/>/> Tylko chodzi mi o to czy jak nacisnę guzik na pilocie to wyrzutnia zacznie strzelać od razu czy po chwili, muszę to wiedzieć żeby nie było "pustych miejsc" w pokazie ;p Skoro bęziesz ty operował pilotem to efekt "pustych miejsc" zależy od twojego refleksu,zdolności poprawnego wciskania przycisków oraz wzroku .Wyrzutnia odpalana jest natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sheff 0 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 firawerkoman w 100% popieram twój pomysł z filmem instruktażowym i czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarcinPiro 0 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Skoro bęziesz ty operował pilotem to efekt "pustych miejsc" zależy od twojego refleksu,zdolności poprawnego wciskania przycisków oraz wzroku .Wyrzutnia odpalana jest natychmiast. "Wyrzutnia odpalana jest natychmiast" o to mi chodziło znam mniej wiecej zakończenia kostęk wiec powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cooli 4 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Aż chyba jutro nagram film pokazujący jak to zrobić bo tyle razy się o to pytaliście. Także Marcin jutro podeślę linka do yt W sumie to nie musisz nagrywać bo taki filmik już jest jak pokazywałeś wszystkim na spotkaniu forumowym jak mają opinać kostki trzeba tylko go lekko przyciąć i jest Korsarz zapalników się nie wkłada od góry tylko od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarcinPiro 0 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Już nie będę zakładał osobnego tematu więc zapytam tu. Załóżmy że włożę 4 kostki do skrzynki i będą one mocno ze sobą ściscnięte może tak być czy lepiej jak będzie pomiędzy nimi odstęp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrm 2 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Mogą być ściśnięte.Ważne aby jedna drugiej nie przysłaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 endriu123457 56 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Może tak być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarcinPiro 0 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 mój filmik który przedstawia zamontowanie zapalnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MarcinPiro 0
Witam,
Mam pytanie dla bardziej zaawansowanych piromanów
Więc jeśli włożę zapalnik do rury od wyrzutni i go odpale
to wyrzutnia zacznie strzelać od razu czy będzię trzeba chwile czekac ?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi