Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zauważyliście że są nowe jumbo, jumbo jet ,big jumbo i mega jumbo . zmienili kolory. czy huk też sie zmienił tego jeszcze nie wiadomo ale cena ta sama sami zobatcie

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

i tak pewnie Achtung czy Big Tiger lepszy, 3/4 tych petard to papier....jak by 3/4 był proch to, to by było mocniejsze od dynamitu.

Opublikowano
i tak pewnie Achtung czy Big Tiger lepszy, 3/4 tych petard to papier....jak by 3/4 był proch to, to by było mocniejsze od dynamitu.

Niewiem jak z tym mega jumbo ale pamiętam że kiedyś miałem to fioletowe mega jumbo.W tego sylwestra dużo osób odpalało wyrzutnie,rzymskie,petardy itp.Jak z boku z tatą odpaliliśmy to mega jumbo to w tym czasie wszyscy się w naszą stronę odwrócili i niewiem czy naprawde czy tylko wrażenie ale aż się ziemia zatrzęsła.Według mnie głośniejsze i tańsze od achtunga czy big tigera.Kupuje big tigery i achtungi bo nie mam w pobliżu żadnej hurtowni komety a chętnie kupiłbym kilka mega jumbo :twisted: .

ps. jeszcze będę musiał sobie odpalić w tego sylwka K0212.Słyszałem że dobre.
Opublikowano

skoro tak mówisz to może i masz racje, moge sie mylić bo nie miałem nigdy tej petardy, a zawsze myślałem że jednak Achtung i Big Tiger to są już takie petardy których na razie nie przebije nic :) hm może gdzieś na bazarku bedzie to kupie :) bo też nigdzie nie mam sklepu gdzie jest firma Kometa.

Opublikowano

K0212 bije na łeb Big Tiger'a !!!

Opublikowano

ja myśle że mega jumbo a nawet big jumbo może byc lepsze od achtung i big tigera a k0212 to napewno jest silniejsze od tych wszystkich.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sklep
Tu macie sklep gdzie mozna je zamowic, ale wedlug mnie troche drogie.Chyba, ze naprawde sa takie mocne :mrgreen:

Opublikowano

pozwole sobie zacytowac ze stronki:

"Najgłośniejsze petardy dostępne na rynku bez zezwoleń w klasie bezpieczeństwa 1.4G."

Głośniejsze niz poczciwy achtung hestii i K0212 z tropica :?: :shock:

Opublikowano

Jak Ty byś chciał coś sprzedać to nie wystawił byś bardzo pozytywnej opini?
Nie kierujcię się opisami, wyglądem często one mylą trzeba cos samemu wyprubować i ocenić subiektywnie :smile:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam wszystkich petardy z tej seri są bardzo mocne i głośnea cena w porządku polecam

Opublikowano

Odpaliłem dzisiaj jedną/ego (nie wiem jak napisać) jumbo i był mocny huk jak na taką małą petardę, ale ten dźwięk nie był w stylu takiego czystego 'bum' picolówki, czy też żuka... to 'bum' było głośne, ale takie jak gdyby stłumione tak jagby zza budynku czy muru jakiegoś , nie wiem czy to taka mi się trafiła, ale efekt mi się bardzo spodobał i wg lepiej kupić jumbo niż żuki... aha zaznacze, że kupiłem w chemicznym za 70 gr (przyczym żuki 50gr.)

• 2 tygodnie później...
Gość lewy piro
Opublikowano
Odpaliłem dzisiaj jedną/ego (nie wiem jak napisać) jumbo i był mocny huk jak na taką małą petardę, ale ten dźwięk nie był w stylu takiego czystego 'bum' picolówki, czy też żuka... to 'bum' było głośne, ale takie jak gdyby stłumione tak jagby zza budynku czy muru jakiegoś , nie wiem czy to taka mi się trafiła, ale efekt mi się bardzo spodobał i wg lepiej kupić jumbo niż żuki... aha zaznacze, że kupiłem w chemicznym za 70 gr (przyczym żuki 50gr.)

To byl huk charakterystyczny dla boeinga 747[ jumbo jet0] dla tego tak je nazwali.
Gość zawdi
Opublikowano

nie wiem jak reszta "Jambo" ale mialem "Big Jumbo" i huk byl taki jak ko206 ..... a wygladala na glosnijsza.... :roll:

• 3 tygodnie później...
Gość LEWY PIRO
Opublikowano
Trochę info. Ceny według hurtowni Speed w Kolbuszowej (podkarpacie).

P1253 Jumbo - petarda lontowa 20szt. w opakowaniu - 7zł
P1254 Jumbo Jet - 10szt. w opakowaniu
P1255 Big Jumbo - 10szt. w opakowaniu - 20zł
P1256 Mega Jumbo - 10szt. w opakowaniu

nie rozumiem czemu ta i inne hurtownie nie sprowadzaja fojerwerkow z jorga
Opublikowano

nie kupujcie tego małego jumbo totalna kicha żuki są głosniejsze :mad: :roll:

Opublikowano

kameleon, nie zgodzę się, jumbo ma o wiele głośniejszy huk... wiele

Opublikowano

Potwierdzam bo mam i sprawdzałem, głośniejsze niż żuk.

Opublikowano

ale jakie macie te małe jumbo czy te duże :neutral:

Opublikowano

oczywiście, że chodzi o najmniejszego jumbo ! co do żuków to wg mnie są nieopłacalne

Opublikowano

znalazłem taki filmik

http://de.truveo.com/Flashboumlller-aus-de...2/id/3803533748

w 4 sekundzie tego filmiku przedstawiona jest fotka z petardami.mam pytanko:
czy kojarzy ktoś ta petarde pod big tigerem zielonkawo-moro z czerwonym napisem na żołtym tle? gdzies juz ja widziałem i nie wiem czy to nie mega jumbo, zauwazcie ze duzo grubsza od big tigera i od reszty petard na fotce. ma moze ktos inne zdjecia tej petardy :?: byłbym wdzieczny,,,ale nie chodzi mi o ta mega jumbo dzis dostepna w komecie

pozdr

Opublikowano

hm :???: wyglada jak big jumbo, tylko jakas taka gruba, ale na 100% to big lub mega jumbo.

Opublikowano

Powiem wam że te jumbo (jet) to największy syf jaki kupiłem :evil: :evil:
Odpalam, spoko lont się pali....a tu zamiast wybuchu taki malt pierd :shock:
:shock: nie wiem może było to spowodowane przemoknięciem??

Opublikowano
Powiem wam że te jumbo (jet) to największy syf jaki kupiłem :evil: :evil:
Odpalam, spoko lont się pali....a tu zamiast wybuchu taki malt pierd :shock:
:shock: nie wiem może było to spowodowane przemoknięciem??

potwierdzam to szajs miałem totalny syf głosny jak piccolo :lol: :wink: