endriu123457 56 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Jak "zapobiegacie" poparzeniu się zapalniczką i lontem podczas odpalania petard zapalniczką. Mnie się zdarza w ciągu godziny z 10 razy poparzyć a potem palec boli :xmas_happy:/> . W tym roku chyba ubiore rękawiczki robocze Cytuj
oloj 0 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Kup sobie zapalarkę Taką do świeczek, albo kominka np. Mi w wakacje udało się kupić w Inter Marche zapalarkę żarową, i teraz bd sobie tylko nabijał ją gazem Cytuj
Jango 0 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Też mam ten problem, ale już się przyzwyczaiłem i mi to prawie nie przeszkadza. Swoją drogą dobry pomysł z tymi rękawiczkami pod warunkiem, ze nie będą kolidowały Cytuj
glosal 0 Opublikowano 23 Grudnia 2014 W tym roku odpalam czymś takim jak zdjęcie poniżej, więc o poparzenia sie nie boje Cytuj
ponczo12496 23 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Nie rozumiem w czym problem, należy po prostu trzymać zapalniczkę i petardę tak aby tworzyły kąt prosty. Wydłuża to żywotność zapalniczki, a iskry czy siarka będą lecieć z dala od rąk Cytuj
DawidPirotechnik 4 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja co roku kupuje zarowe zapalniczki i zadko kiedy mi sie zdarza poparzyc Cytuj
piropiotr223 11 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja tam tylko raz się opażyłem FP3 ale za to dotkliwie. Zawsze odpalam pod kątem 90° i wtedy jest ok, tak samo rakiety, fontanny, wyrzutnie oraz wszystkie inne atykuły pirotechniczne. Cytuj
PyroMarcin 0 Opublikowano 23 Grudnia 2014 najlepiej kupić zapalniczke żarową ona się też sprawdza przy wietrze Cytuj
ZawodowyFMX 0 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zawsze mam żarową i nigdy jeszcze się nią nie poparzyłem Cytuj
Xanter 0 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie korzystam z zapalniczek, liczą się tylko zapalarki sznurowe. Cytuj
Kamilox 0 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja się tylko raz oparzyłem lontem, to małem czrną dziurę w palcu :D/> Ale tak jak wyżej koledzy napisali, wystarczy odpalać pod kątem prostym. Cytuj
Patrick 4 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja używam zapalniczki żarowej i kieruję płomien w stronę "od petardy" a nie w jej kierunku jeżeli wiesz co mam na myśli . Sprawdza się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi