snoopgood 0 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Siema mam takie małe pytanko bo chcę zrobić karabinek z fp3 i mam taki dylemat czy podczas łączenia je z lontem połączyć 2 petardy jedną trytytką czy na każdą petardę po jednej trytytce. Cytuj
0 sheff 0 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Moim zdaniem połącz każdą osobno ja bynajmniej tak robie i zawsze działa Cytuj
0 Krystian Piro 0 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ale że jak biorę np dwie Fp3 i lonty razem trytytką spina się ? Cytuj
0 PiroManiaHD 0 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ale że jak biorę np dwie Fp3 i lonty razem trytytką spina się ? Możesz skleić Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Możesz jedną możesz dwie, możesz kilka. Polecam obwiazać opaską podwójnie dla zwiększenia styczności powierzchni lontów. Cytuj
0 piropiotr223 11 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zależy czy chcesz żeby szybko strzelał, spokojnie możesz dać nawet z 3 petardy na jedną trutke a jakchcesz żeby wolno to jedą FP3 na jedną trytke. Też zależy jaki lont masz. Cytuj
0 Krystian Piro 0 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zrobiłem dziś pierwszy karabinek w życiu z petard lontowych :xmas_biggrin: http://imgur.com/paRLdwP Cytuj
0 piropiotr223 11 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ty zrobiłeś z 10 EX1 ja przed chwilą zrobiłem z kolegą 12 FP3. Na poczaątku na 5 petardach lont wolny a na 7 petardach lont szybki. Dawałem jedną petarde na jedną trytke i wszystko wydaję się być w porządku. Podepne się pod temat i zapytam czy petardy przy loncie 1cm/sek. nie rozwalą tych następnych? Czy lepiej na czymś zawiesić np. na drzewie i będą po kolei spadać i wybuchać Cytuj
0 NexusPrime 0 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ja mam metodę z dzieciństwa. Kładę w około petardy potem biorę piccolo i wysypuje z nich proch po środku. Odpalenie środka podpala wszystkie lonty i nie muszę się bawić w jakieś klejenie czy spinanie:) Cytuj
Pytanie
snoopgood 0
Siema mam takie małe pytanko bo chcę zrobić karabinek z fp3 i mam taki dylemat czy podczas łączenia je z lontem połączyć
2 petardy jedną trytytką czy na każdą petardę po jednej trytytce.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi