Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Symbol: PXB3712
Nazwa: Skull
Opis: 20 strzałowa wyrzutnia 50mm ; efekty: błękitne komety przechodzące w migoczące wierzby z niebieskimi gwiazdami, srebrne komety przechodzące w srebrne palmy z czerwonym migotaniem.
Zdjęcie: 259_big.png
Film: https://www.youtube.com/watch?v=I0uvaeptS1A

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hmmm... to dziwne, bo ja strzelałem 30 mm i 50 mm obok siebie. Efekt większy (czasza), wyższy, oraz dużo głośniejszy przy wyrzucie.

Z resztą na twoim filmie to widać, więc gdzie sens, gdzie logika? :)

Pozdrawiam cieplutko.

Opublikowano

Hmmm... to dziwne, bo ja strzelałem 30 mm i 50 mm obok siebie. Efekt większy (czasza), wyższy, oraz dużo głośniejszy przy wyrzucie.

Z resztą na twoim filmie to widać, więc gdzie sens, gdzie logika? :)

Pozdrawiam cieplutko.

Nie wszystkie kostki 30mm mają podobną wielkość efektów więc to mogło spowodować sporą różnicę w porównaniu.

Opublikowano

Też miałem przyjemność w tego sylwestra wypróbować 50 mm od Piromaxa. Pomimo tego, że zawartość prochu na ładunek jest około dwa razy większa od klasycznej 30 mm efekt na niebie nie jest w podobnej proporcji większy. Widać wyraźną różnicę w rozprysku, ale do ideału trochę brakuje. Co mnie mocno zaskoczyło to wysokość wyrzutu, ledwie trochę wyżej niż w 30 mm!!! Jedno trzeba przyznać, basowy huk eksplozji ładunków w powietrzu robi wrażenie. To była jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła bardziej niż się spodziewałem. Czy warto się w to bawić? Przy obecnych cenach raczej nie. Na dzień dzisiejszy dałbym góra dwa razy tyle co za 30 mm.