ponczo12496 23 Opublikowano 21 Października 2015 Witam, od pewnego czasu na rynku pojawia się coraz więcej wyrzutni kalibru 50mm. Ich ceny mogą odstraszać ponieważ są zdecydowanie droższe od kalibru 30mm nie wspominając o niższych. Koszty jednego strzału to około 10 zł. Wielkimi krokami zbliża się sezon. Zapewne pojawi się mnóstwo pytań i wątpliwości czy tytułowe nowości są opłacalne. Sam jestem ciekaw jakie naprawdę są te kostki. Proszę więc osoby, które miały jakikolwiek kontakt z tymi bajerami o opinie. Sam osobiście znalazłem test kostek wykonany przez sklep Piroart. Cytuj
Bezpiecznik 4 Opublikowano 21 Października 2015 Póki co niewielki wybór tego typu kostek. Piromax oferuje wyrzutnie Caliber za 140 zł/ 20 strzałów, ale ta kostka przypomina efektem moździerz i jeśli w tej kategorii szukać, to bardziej podoba mi się Koneser/Ekspert z Triplexa, chociaż wymienione mają odrobinę mniej bo 1,75". Wspomniany wyżej produkt od Piromaxa: https://www.youtube.com/watch?v=Z6yc_gMw2Tc Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 21 Października 2015 Żadna z 2" wyrzutni piromaxa nie kalkuluje się po 10pln/strzał. Najbliżej tej granicy jest PXB3906, ale PXB3711 wychodzi już po 8,15pln/ strzał Polecam nutkę szaleństwa i kupić PXB3711 lub PXB3712, różnica w cenie nie bierze się z sufitu między PB3706. Kostki te mają dużo większe efekty od standardowych 1.2" Cytuj
Bezpiecznik 4 Opublikowano 21 Października 2015 Żadna z 2" wyrzutni piromaxa nie kalkuluje się po 10pln/strzał. Najbliżej tej granicy jest PXB3906, ale PXB3711 wychodzi już po 8,15pln/ strzał Polecam nutkę szaleństwa i kupić PXB3711 lub PXB3712, różnica w cenie nie bierze się z sufitu między PB3706. Kostki te mają dużo większe efekty od standardowych 1.2" Tylko, że PXB3906 to 30mm... PXB3711 rzeczywiście fajna kostka - czas na nutkę szaleństwa:) Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 21 Października 2015 Przepraszam, pojechałem z pamięci a pamieć bywa zawodna PXB3908 oczywiście miało być Cytuj
ponczo12496 23 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Co do ceny 10 zł za strzał, sugerowałem się kostkami Klaseka. Jak słusznie zauważył firawerkoman kostki Piromaxa wychodzą taniej. Cytuj
marc 11 Opublikowano 26 Października 2015 Ja polecam kostki 2'' PyroShine Mialem jedna w zeszlym roku i efekt byl zdumiewajacy Moim zdaniem jedne z najlepszych jezeli chodzi o wielkosc efektu. Prezentacja jednej z nich: <iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/2NO4RpbvlHY"frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Cytuj
marc 11 Opublikowano 27 Października 2015 marc a gdzie ją kupowałeś ? Moja zeszloroczna byla taka - <iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/aNqbrpBjHx4"frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Kupilem ja na piropolska. Moze w tym roku tez beda dostepne. Najlepiej napisz meila... Cytuj
blubencjusz 1 Opublikowano 28 Października 2015 Skoro temat o wyrzutniach 2" to zapytam tutaj. Czy jest szansa na pojawienie się jakieś wyrzutni 2" o efekcie titanium salute? Czy więcej niż 30mm nie przejdzie u nas przy tym efekcie? Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 28 Października 2015 Skoro temat o wyrzutniach 2" to zapytam tutaj. Czy jest szansa na pojawienie się jakieś wyrzutni 2" o efekcie titanium salute? Czy więcej niż 30mm nie przejdzie u nas przy tym efekcie? Jeżeli się pojawią to owszem będą ale waga materiału piro jaki się w nich będzie znajdować nie bedzie mógł przekroczyć danego limitu, a te akurat teraz cały czas się zmieniają poprzez przepisy, teraz po wyborach zobaczymy co będzie, możliwe że ktoś z nowego rzadu będzie chciał ruszyć temat piro. Będzie to wyglądać tak : kaliber 50mm titanium salut = kaliber 30mm titanium salut. Zapłacisz więcej za karton i gips który się w nich będzie znajdował i nic poza tym. Na razie przynajmniej nie ma żadnych prognoz żeby coś w najbliższym czasie miało się pojawić na rynku piro z takich rzeczy Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 28 Października 2015 Nawet w kostkach 30 mm ciężko o saluty, na pewno nikt nie wprowadzi wyrzutni 30 mm z samymi saluty mi niezależnie od ilości strzałów. 50mm i saluty = klasa F4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi