PiroShop 0 Opublikowano 11 Listopada 2015 Witamy serdecznie. Zapraszamy wszystkich na konkurs który organizujemy po raz 1 w tym roku. Poniżej szczegóły. Będzie liczyć się wiedza i umiejętność wyszukiwania informacji jak i refleks. REGULAMIN KONKURSU§ 1 Postanowienia ogólne1. Organizatorem konkursu oraz fundatorem nagród sa:właściciel sklepu internetowego www.piroshop.plul. Armii Krajowej 8941-500 Chorzów (+48) 791-007-099 2. Konkurs trwa od 13.11 2015 roku 27.11 2015 roku. 3. I etap trwa od 13.11 od godziny 20 do 20.11.2015 godziny 18.4. II etap od 23.11 godz 20 do 27.11 godz 18 § 2 Uczestnicy konkursu1. Konkurs ma charakter otwarty, może brać w nim udział każda zainteresowana osoba, która ma ukończone 18 lat. 2. Przy odbiorze nagród ( podczas składania zamówienia ) pojawi sie weryfikacja czy dany uczestnik ma +18. Może być to : rodzic, brat , siostra itp. 3. Każdy uczestnik konkursu musi polubić FAN PAGE - https://www.facebook.com/piroshoppl/ ,oraz udostępnić profil na FACEBOOK 4. Każdy uczestnik konkursu musi również polubić oraz udostępnić FAN PAGE forumfajerwerki.pl: https://www.facebook.com/forumfajerwerki/?fref=ts § 3 Zasady udziału w konkursie1. Udział w konkursie jest bezpłatny i całkowicie dobrowolny.2. W konkursie mogą uczestniczyć jedynie osoby zamieszkałe na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.3. Wszystkie odpowiedzi przesyłać należy na meila: konkurs@piroshop.pl § 4 Przebieg konkursu. 1. Konkurs będzie podzielony na 2 fazy. Pytania konkursowe dla najbardziej zapalonych piro maniaków wydawać się mogą łatwe, ale tutaj nie tylko wiedza ale i refleks decyduje o tym kto przejdzie do kolejnego etatu. 2. 1 faza: Wszyscy uczestnicy konkursu będą mieć za zadanie przesłanie odpowiedzi na pytania konkursowe na podanego meila. 2. Jest wielce prawdopodobne, że poprawne odpowiedzi mogą być udzielane w 100% dobrze. Wtedy o tym kto awansuje do kolejnej fazy konkursu zadecyduje kolejność przesłanych odpowiedzi. 3. W drugiej fazie konkursu przewidzianych miejsc jest 10. 10 Najlepszych uczestników z pierwszej fazy zmierzy się w 2 fazie o wygraną. 4. Druga faza polega również na odpowiedzi na pytania, jednak w 2 fazie będą one już trudniejsze. Wyniki zostaną opublikowane na forumfajerwerki.pl § 5 Nagrody1. W konkursie do wygrania są nagrody: 1 miejsce - BON NA 150 ZŁ do wykorzystania w sklepie piroshop.pl 2 miejsce - BON NA 150 ZŁ do wykorzystania w sklepie piroshop.pl 3 miejsce - BON NA 150 ZŁ do wykorzystania w sklepie piroshop.pl 2. Koszt wysyłki nagród pokrywa organizator. 3. BONY będzie można realizować po zakończeniu i ogłoszeniu wyników. § 6 Postanowienia końcowe1. Organizator zastrzega sobie prawo przerwania, zmiany lub przedłużenia konkursu w razie wystąpienia przyczyn od niego niezależnych. 2. Osoby, które nie spełnią któregokolwiek z wymogów określonych w niniejszym regulaminie lub podadzą nieprawdziwe informacje, zostaną automatycznie wyłączone z konkursu.3. Przystąpienie uczestnika do konkursu jest równoznaczne z akceptacją treści niniejszego regulaminu.4. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone po jego zakończeniu na forum. Od tej chwili można już udostępniać profil forum i piroshop na FACEBOOK.PowodzeniaWWW.PIROSHOP.PL
mantis 433 Opublikowano 11 Listopada 2015 Mateusz W******* z miejscowości Dębica, bez zdjęcia profilu i tła na fb oświadczam, że: 1. Mam więcej niż 18 lat. 2. Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl 3. Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
456 0 Opublikowano 11 Listopada 2015 Paweł lech oświadczam że polubiłem piro shop.pl Fajerwerki forum .pl
baksiu123 0 Opublikowano 11 Listopada 2015 Ksawery Michalski (zdjęcie profilowe czerwona bluza na czerwonym tle z Widzewa)
piropiotr223 11 Opublikowano 11 Listopada 2015 Piotrek U. Na Pw poproszę. I oświadczam że osoba dorosła w mojej rodzinie wyraża zgodę na udział w konkursie.
DawidPirotechnik 4 Opublikowano 11 Listopada 2015 Dawid D.Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
rosomak380 3 Opublikowano 11 Listopada 2015 Przemysław Sobociński, zdjęcie profilu na fb ptasznik (Brachypelma smithi) Oświadczam,że: Mam ukończone 18 lat Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
ponczo12496 23 Opublikowano 11 Listopada 2015 Kamil Sujka ( zdjęcie w tle na FB jak avatar profilu na forum) Oświadczam, że mam ukończone 18 lat oraz polubiłem oraz udostępniłem profile piroshop.pl oraz forumfajerwerki.pl
Krystianowski 0 Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam FB Krystian Dy...ld Mam więcej niż 18l. Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
przemo312132 14 Opublikowano 12 Listopada 2015 Przemek Samp Jestem osobą pełnoletnią Udostępniłem i polubiłem profil Facebook https://www.facebook.com/piroshoppl/ oraz https://www.facebook.com/forumfajerwerki/
karasiun 0 Opublikowano 12 Listopada 2015 Janko Chp. Oświadczam, że mam ukończone 18 lat. Udostępniłem i polubilem oba profile na FB, Pozdrawiam :-)
snoopgood 0 Opublikowano 12 Listopada 2015 Marcin MajchrowiczOświadczam, że mam ukończone 18 lat. Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
Gość Opublikowano 13 Listopada 2015 Karol SzulcOświadczam, że mam ukończone 18 lat. Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
Aila 0 Opublikowano 13 Listopada 2015 John Sheriff (srebrny mercedes) Oświadczam, że mam ukończone 18 lat. Polubiłem i udostępniłem profil facebook piroshop.pl Polubiłem i udostępniłem profil facebook forumfajerwerki.pl
PiroShop 0 Autor Opublikowano 13 Listopada 2015 Tak jak informowaliśmy, podajemy 15 pytań konkursowych. Odpowiedzi prosimy przesyłać na konkurs@piroshop.pl 1. Którzy chemicy ( jakiego państwa) jako pierwsi zastosowali metale i ich tlenki, które w odpowiedniej temperaturze spalają się dając określony kolor? 2. Podczas pokazu fajerwerków 15-krotnie wzrasta ilość pyłu w powietrzu wdychana przez widzów. Prawda czy Fałsz? 3. Jak nazywano rakiety w krajach arabskich? 4. Chińska nazwa prochu to: 5. W początkach swojej historii sztuczne ognie były bardziej atrakcją dźwiękową niż wizualną .Prawda czy Fałsz? 6. W 1996 roku, ciąg petard po odpaleniu błyskał przez 23 godzin w czasie chińskiego Nowego Roku w Hong Kongu. Prawda czy fałsz? 7. Ile kosztował jeden z najdroższych pokazów pirotechnicznych który został wpisany do księgi rekordów Guinessa? 8.Wymień co najmniej 10 importerów fajerwerków 9. Pierwsze historyczne wykorzystanie prochu w Anglii i prawdopodobnie w zachodnim świecie było przez mnicha franciszkańskiego Rogera Bacona. Prawda czy Fałsz? 10. Kto wymyślił fajerwerki ( jaki kraj)? 11. Co stosuje sie dla uzyskania efektu białych i srebrnych płomieni? 12. Kulki z czerwonym dymem są zakazane w USA. Prawda czy fałsz? 13. W jakim mieście mieści sie sklep PIRO SHOP 14. Wymień trzy tytuły i wykonawców którzy śpiewają o fajerwerkach. 15. Kiedy i jak doszło do największej tragedii na świecie związanej z fajerwerkami Powodzenia!
FridayBang 0 Opublikowano 17 Listopada 2015 Polubione i udostępnione forumfajerwerki.pl i piroshop.pl
PiroShop 0 Autor Opublikowano 20 Listopada 2015 Przedstawiamy odpowiedzi na pytania konkursowe: 1. Którzy chemicy ( jakiego państwa) jako pierwsi zastosowali metale i ich tlenki, które w odpowiedniej temperaturze spalają się dając określony kolor ?? Odp: Włoscy chemicy. 2. Podczas pokazu fajerwerków 15-krotnie wzrasta ilość pyłu w powietrzu wdychana przez widzów. Prawda czy Fałsz? Odp.: Fałsz: Wzrasta, ale 10 - krotnie. 3. Jak nazywano rakiety w krajach arabskich? Odp: Nazywano je: chińskimi strzałkami 4. Chińska nazwa prochu to: odp : Huo Yao” (chemiczny ogień). 5. W początkach swojej historii sztuczne ognie były bardziej atrakcją dźwiękową niż wizualną .Prawda czy Fałsz? odp: prawda 6. W 1996 roku, ciąg petard po odpaleniu błyskał przez 23 godzin w czasie chińskiego Nowego Roku w Hong Kongu. Prawda czy fałsz? odp: Fałsz: błyskał ale przez 22 godziny 7. Ile kosztował jeden z najdroższych pokazów pirotechnicznych który został wpisany do księgi rekordów Guinessa? odp: kosztował ponad 15.000.000 $ i został wpisany do ksiegi rekordów guinessa. 8.Wymień co najmniej 10 importerów fajerwerków odp: każdy kto wymieni mniej nie dostaje pkt. 9. Pierwsze historyczne wykorzystanie prochu w Anglii i prawdopodobnie w zachodnim świecie było przez mnicha franciszkańskiego Rogera Bacona. Prawda czy Fałsz? Odp: Prawda 10. Kto wymyślił fajerwerki? odp: Chinczycy 11. Co stosuje sie Dla uzyskania efektu białych i srebrnych płomieni?? Odp: Stosuje sie GLIN 12. Kulki z czerwonym dymem są zakazane w USA. Prawda czy fałsz? Odp; Fałsz. są zakazane ale w samej Kalifornii. 13. W jakim mieście mieście sie sklep PIRO SHOP odp: W Chorzowie. 14. Wymień trzy tytuły i wykonawców którzy śpiewają o fajerwerkach. ... 15. Kiedy i jak doszło do największej tragedii na świecie związanej z fajerwerkami Odp: Do największej tragedii na świecie związanej z fajerwerkami doszło 16 maja 1770 w trakcie małżeństwa króla Ludwika XVI i Marii Antoniny. Po uroczystym pokazie sztucznych ogni, doszło do paniki, a około 800 osób zginęło. o godz. 20.00 wyniki
PiroShop 0 Autor Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Do drugiej fazy konkursu przechodzą osoby, które najszybciej udzieliły najwięcej poprawnych odpowiedzi.Poniżej adresy email, które przechodzą do następnej fazy:1. aila****@wp.pl2. mateusz.war********@gmail.com3. pon***12496@wp.pl4. kryh****@interia.pl5. grzesdr****@o2.pl6. roso***380@interia.pl7. chor****@gmail.com8. karis***@wp.pl9. da***22542@wp.pl10. qaren****@gmail.comPytania na II etap, zostaną opublikowane 23.11 o godz. 20:00 @mantis: Hasła częściowo zaszyfrowane w obronie przed mail botami. Jeśli będziecie potrzebowali pełnej listy, piszcie do mnie na priv, albo do organizatora konkursu. Edytowane 21 Listopada 2015 przez mantis Ochrona danych.
karasiun 0 Opublikowano 20 Listopada 2015 Najlepiej zadać pytanie na które sami nie znacie odpowiedzi jak 14naste haha , ilość ich ptk też mogliście przedstawić
ponczo12496 23 Opublikowano 21 Listopada 2015 Najlepiej zadać pytanie na które sami nie znacie odpowiedzi jak 14naste haha , ilość ich ptk też mogliście przedstawić Odpowiedź na 14-naste nie została podana ponieważ jest wiele możliwości
Rekomendowane odpowiedzi