Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ludzie... sory ale kogo obchodzi ile zapałek zużyliście?

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja odpalałem kadzidełkami z kung fu a trochę zapalniczką zwykłą.

Opublikowano

Ja tam odpalam od zapałek, od draski (jeśli jest - ale tylko petardy do ko204), zapalniczka gazowa. Jeśli jest duży wiatr lub deszcz to podpalam zimnego ognia (im dłuższy - tym lepszy) i od niego odpalam.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja odpalam zawsze zapałkami w tym roku chyba kupie zapałki szturmowe tylko czy one sie rużnią kształtem itp?

Opublikowano

Ja w tym roku zainwestuje w zapalniczke żarową doszedłem do wniosku że jeśli chodzi o odpalanie fajerwerków,a szczególnie o 12 w nocy jest najlepsza :P

Opublikowano

racja.

po 1 nie gaśnie
a po 2 szybko się zapala.

a po 3 jest tania.

One są super. :wink:

Opublikowano

No właśnie,a po ile są te zapalniczki przeważnie jakbym chciał kupić w sklepie :?: :?:

Opublikowano

Tak jak myślałem to fajnie myślę że jak kupie tą zapalniczke to nie pożałuję bo trzeba mi czegoś w tym roku dobrego do podpalania :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Ja w tym roku miałem problem.Jedna zapalniczka zepsuła się w trakcie 21 , czyli jeszcze jak odpalałem petardy (dokładnie to do ładowania gazu).Druga , ta pożądna zapodziała mi się o 24 w pudełku , w rękawiczce (kolega dla jaj mi schował :evil: :evil: ).
Pozostało 5 paczek zpałek.Zużyłem tylko 3,5 paczki :razz: :razz:

Opublikowano

Prawie do sylwa petardy odpalałem zapalniczką "z kółkiem". Ale palce mnie bolały, więc kupiłem piezoelektryczną i niemal cały stuff tą jedną tylko odpaliłem. (pamiętam, że rzymskiego odpalałem zapałkami grillowymi :wink: )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nawet fajna rzecz. Nie jest takie złe, ale cena trochę duża :???:

Opublikowano

To jest chyba zapalniczka żarowa,tylko inny wygląd.

Opublikowano

NIE,patrz na zdjęcia z jej płomieniem zapalniczka żarowa się żarzy :wink:

Opublikowano

to nie jest zapalniczka żarowa :roll: tylko palnik on ma taki płomień

Opublikowano

no właśnie czytać nawet nie umiecie. Przecież nawet w tytule aukcji pisze palnik :???:

Opublikowano

Właśnie :roll: chyba lepiej kupić zapalniczke żarową niż taki palnik i jeszcze trzeba koszty przesyłki z allegro doliczać :mad:

Opublikowano
Właśnie :roll: chyba lepiej kupić zapalniczke żarową niż taki palnik i jeszcze trzeba koszty przesyłki z allegro doliczać :mad:

Przecież w każdym sklepie internetowym/serwisie aukcyjnym płaci się za przesyłkę :???:
Opublikowano

A kto powiedział że chciałbym kupić taką zapalniczkę w internecie :?: :?: mówie tu o sklepach koło bazarku lub na bazarku itp.... :D tylko nie wiem czy kupie dobre chociaż można wcześniej sprawdzić :D

Opublikowano

Nawet jak się doliczy koszt przesyłki to się opłaci,koszt przesyłki wynosi 6zł a palnik bedzie ci służył dosyć długo,i możesz go wypełnić tanim gazem do zapalniczek :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy rakiety odpalą się od zimnego ognia? Chce zrobić wyrzutnie rakiet, ale nie mam lontu więc wpadłem na pomysł aby odpalać rakiety od odpalonych w równym czasie zimnych ogni. Tak jak na obrazkach: obrazek 1 , obrazek 2 . W sylwka rakiet oczywiście będzie więcej. Czy ten pomysł wypali?

Opublikowano

powinien wypalać, powinieneś zrobić tak żeby te rakiety się mniej chwiały.

Opublikowano

Ej ja też nie mam lontu więc chyba też zrobie tym sposobem z zimnymi ogniami :D,ale zastanawiam sie czy nie przypiąć wszystkich pod jednego zimnego ognia :D

Opublikowano

Wtedy nie odpalą się jednocześnie. Jak wiadomo zimny ogiań pali się wolno.