mateo1992 28 Opublikowano 9 Marca 2007 ale jakby tak przymocował blisko siebie to chyba by poleciały jedna za drugą Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 9 Marca 2007 Muszą być conajmniej 4 cm odstępu, a zimny ogień kilka cm palącej się mieszanki. Cytuj
Pioter 9 Opublikowano 9 Września 2007 TEMAT : " Odpalanie " Ja zawsze odpalałem fajerwerki zwykłymi zapalniczkami i zapałkami, ale w tym roku muszę się zaopatrzyć w zapalniczkę żarową, one są the best :smile: Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 9 Września 2007 Ja chyba zaraz zalicytuję na allegro zapalniczke żarową musze ją sobie wreście kupić bo później bliżej sylwka może być problem z jej dostaniem Cytuj
Fear 0 Opublikowano 9 Września 2007 ja mam taką fajną zapalniczke żarową, nie gaśnie nic sie nie dzieje i to nią będe odpalał na sylwestrze fajerwerki Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Oj jak się chce to się wszystkim da... :mrgreen: Ale tak najbardziej to preferuje zapalniczkę żarową, ponieważ: Nie gaśnie na wietrze i nawet jak odwrócisz ją na bok albo zapalisz do góry nogami to płomień nie ucieka na bok... :smile: Cytuj
Psychol 0 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja polecam zapilniczke żarową oraz zapałki zawsze sie przydadzą !!!!! :mrgreen: Cytuj
Szajba_m-ce 0 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Jak tak samo ... Tylko zapalniczka żarowa ... najlepsza i niezawodna Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Dzisiaj dostałem zaje*sty palnik żarowy , regulowany ogień (do 10cm !)Za cenę 13.99zł , to wręcz się opłacało.Nigdy nie gaśnie i ... mało pali. Cytuj
milan07 0 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja dzisiaj kupiłem zapalniczkę laserową gostek mówił że do fajerwerków dobra jest lepsza od żarowej. Ona też nie gaśnie i wygląda jak mini miotacz ognia. Dałem 16zł. Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja dzisiaj kupiłem zapalniczkę laserową gostek mówił że do fajerwerków dobra jest lepsza od żarowej. Ona też nie gaśnie i wygląda jak mini miotacz ognia. Dałem 16zł. jaką?? laserową?? Cytuj
Ronaldinho 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja zawsze odpalam zapalniczką żarową czasami sie zdarzy że kadzidełkiem z zestawu z Biedronki. :grin: Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja w tym roku mam 50 takich kadzidełek do odpalania, które żarzą się przez 10min, prawdopodobnie i tak wszystkich nie zużyje. Najgorsze jest tylko ich podpalanie zwykłą zapalniczką. Oby nie było zbyt dużego wiatru Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Najlepszym sposobem wg mnie , jest połaczenie wszystkiego jednym lontem i odpalanie , ale niestety będzie to kosztowne , a na niebie będzie chaos.Niegłupie jest też odpalanie zimnym ogniem , ale niestety zimny szybko się kończy.Zapałki sztormowe są idealne.Ale zapalniczka żarowa jest najlepsza , ale gaz w niej sie szybko kończy , a ręce marzną.Zwykłe zapałki szybko gasną , a przy wietrze do odpalenia potrzebny jest niezły refleks. Cytuj
Adri 1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja odpalam kadzodełkiem, mam kupione 200szt zimnych ogni,zapalniczką,palnikiem,i palącą się świeczką. Cytuj
Dako 1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja odpalam zawsze zapałkami kadzidełko też mam ale co to za podchodzić do każdej rakiety/wyrzutni i odpalać po kolei przyjemność wole zapałkami się bawić xD Kadzidełkiem będe picollaski odpalał xD Cytuj
mireck 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zapalniczką żarową zazwyczaj, czasem zapałką choć ta za łatwo gaśnie. Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zapalniczki żarowe rules : Według mnie nie ma nic lepszego do odpalania fajerwerków. Dobry zestaw do podpalania na sylwka to: 2 lub 3 zapalniczki żarowe (w zalezności od wielkości stuffu) + pudelko lub dwa zapałek. Jak by komuś jeszcze pare groszy zostalo moze kupic ta zwykłą zapalniczke. Taka moja opinia i rada :smile: PS: Módlmy się o dobrą pogodę na tegorocznego sylwka... Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja zakupiłem zapalniczkę żarową , ale mam problem.Po zapaleniu lontu/siarki , brudzi się jej wnętrze i trzeba czyścic ją wacikiem do ucha , bo inaczej nie odpali. Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Faktycznie. Też tak miałem, w szczególności przy podpalaniu siarki. Ale tak jak juz pisałeś FireMan wystarczy przetrzeć. A jak nie masz czasu czyścić (czytaj: odpalanie większego zestawu) zawsze masz pod ręką drugą zapalniczke :smile: Cytuj
ADRIAN 1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 zapalniczki żarowe czesto się psują podczas odpalani ponieważ żarnik po okolo 15 s. sie przepala takie zapalniczki są bardziej do papierosków Cytuj
jano 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 10 paczek zapałek5 zapalniczek1 zapalniczka żarowa(na święta może jutro dostanę;D)2 kadzidki z Kung - FuI to wszystko do odpalania :arrow: Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jedno krótkie pytanie: Co macie na myśli pisząc "Kadzidełka z Kung-fu" :?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi