Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam mam jeszcze 4m lontu visco 3mm :mrgreen: :mrgreen:

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale jakby tak przymocował blisko siebie to chyba by poleciały jedna za drugą :D

Opublikowano

Muszą być conajmniej 4 cm odstępu, a zimny ogień kilka cm palącej się mieszanki.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

TEMAT : " Odpalanie "

Ja zawsze odpalałem fajerwerki zwykłymi zapalniczkami i zapałkami, ale w tym roku muszę się zaopatrzyć w zapalniczkę żarową, one są the best :smile:

Opublikowano

Ja chyba zaraz zalicytuję na allegro zapalniczke żarową :D musze ją sobie wreście kupić bo później bliżej sylwka może być problem z jej dostaniem :D

Opublikowano

ja mam taką fajną zapalniczke żarową, nie gaśnie nic sie nie dzieje i to nią będe odpalał na sylwestrze fajerwerki :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Oj jak się chce to się wszystkim da... :mrgreen: Ale tak najbardziej to preferuje zapalniczkę żarową, ponieważ: Nie gaśnie na wietrze i nawet jak odwrócisz ją na bok albo zapalisz do góry nogami to płomień nie ucieka na bok... :smile:

Opublikowano

Ja polecam zapilniczke żarową oraz zapałki zawsze sie przydadzą !!!!! :mrgreen:

Opublikowano

Jak tak samo ... Tylko zapalniczka żarowa ... najlepsza i niezawodna :D

Opublikowano

Dzisiaj dostałem zaje*sty palnik żarowy , regulowany ogień (do 10cm !)
Za cenę 13.99zł , to wręcz się opłacało.
Nigdy nie gaśnie i ... mało pali.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem zapalniczkę laserową gostek mówił że do fajerwerków dobra jest lepsza od żarowej. Ona też nie gaśnie i wygląda jak mini miotacz ognia. Dałem 16zł.

Opublikowano
Ja dzisiaj kupiłem zapalniczkę laserową gostek mówił że do fajerwerków dobra jest lepsza od żarowej. Ona też nie gaśnie i wygląda jak mini miotacz ognia. Dałem 16zł.

jaką?? laserową??
Opublikowano

Tak laserowa zamiast żaru ma taki mały palnik.

Opublikowano

Ja zawsze odpalam zapalniczką żarową czasami sie zdarzy że kadzidełkiem z zestawu z Biedronki. :grin:

Opublikowano

Ja w tym roku mam 50 takich kadzidełek do odpalania, które żarzą się przez 10min, prawdopodobnie i tak wszystkich nie zużyje. Najgorsze jest tylko ich podpalanie zwykłą zapalniczką. Oby nie było zbyt dużego wiatru :wink:

Opublikowano

Najlepszym sposobem wg mnie , jest połaczenie wszystkiego jednym lontem i odpalanie , ale niestety będzie to kosztowne , a na niebie będzie chaos.
Niegłupie jest też odpalanie zimnym ogniem , ale niestety zimny szybko się kończy.
Zapałki sztormowe są idealne.
Ale zapalniczka żarowa jest najlepsza , ale gaz w niej sie szybko kończy , a ręce marzną.
Zwykłe zapałki szybko gasną , a przy wietrze do odpalenia potrzebny jest niezły refleks.

Opublikowano

Ja odpalam kadzodełkiem, mam kupione 200szt zimnych ogni,zapalniczką,palnikiem,i palącą się świeczką.

Opublikowano

Ja odpalam zawsze zapałkami ;) kadzidełko też mam ale co to za podchodzić do każdej rakiety/wyrzutni i odpalać po kolei przyjemność wole zapałkami się bawić xD Kadzidełkiem będe picollaski odpalał xD

Opublikowano

Zapalniczką żarową zazwyczaj, czasem zapałką choć ta za łatwo gaśnie.

Opublikowano

Zapalniczki żarowe rules :!: Według mnie nie ma nic lepszego do odpalania fajerwerków. Dobry zestaw do podpalania na sylwka to: 2 lub 3 zapalniczki żarowe (w zalezności od wielkości stuffu) + pudelko lub dwa zapałek. Jak by komuś jeszcze pare groszy zostalo moze kupic ta zwykłą zapalniczke.
Taka moja opinia i rada :smile:

PS: Módlmy się o dobrą pogodę na tegorocznego sylwka...

Opublikowano

Ja zakupiłem zapalniczkę żarową , ale mam problem.
Po zapaleniu lontu/siarki , brudzi się jej wnętrze i trzeba czyścic ją wacikiem do ucha , bo inaczej nie odpali.

Opublikowano

Faktycznie. Też tak miałem, w szczególności przy podpalaniu siarki. Ale tak jak juz pisałeś FireMan wystarczy przetrzeć. A jak nie masz czasu czyścić (czytaj: odpalanie większego zestawu) zawsze masz pod ręką drugą zapalniczke :smile:

Opublikowano

zapalniczki żarowe czesto się psują podczas odpalani ponieważ żarnik po okolo 15 s. sie przepala takie zapalniczki są bardziej do papierosków

Opublikowano

10 paczek zapałek
5 zapalniczek
1 zapalniczka żarowa(na święta może jutro dostanę;D)
2 kadzidki z Kung - Fu
I to wszystko do odpalania :arrow:

Opublikowano

Jedno krótkie pytanie: Co macie na myśli pisząc "Kadzidełka z Kung-fu" :?: