gojat 0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Róźnica jest taka, że z kadzidełka ulatnia się pachnący dymek i tym raczej niczego nie podpalisz, natomiast te zapalarki tylko się żarzą i są one używane do zapalania fajerwerków. no kadzidełko też się żarzy chyba no nie (bo z kąt ten dymek?) i jak się uprzesz to tym też coś podpalisz(fajna sprawa taki dymek przy zapalaniu he) no i zapalarki się żarzą ale też puszczają dymek tylko nie pachnący (tak śmierdzi jak zapałka) Cytuj
mantis 433 Opublikowano 5 Grudnia 2008 To mój sprzęt na odpalanie stuffu 2008.Pierwsze dwie - płomieniowe, cztery następne - żarowe. Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Widzę że jesteś uzbrojony po zęby w zapalniczki ja mam jedną zapalniczkę żarową, a przed Sylwestrem kupuje 10 paczek zapałek. :razz: Cytuj
Macio1994 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja do odpalania używam zapalniczki zwykłej pizoelektrycznej,3 paczek zimnych ogni,czasem żarowej,no i papierosa mojego dziadka. Cytuj
Nowatek 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 nie wiem czy przy wszystkich moździerzach jest coś takiego jak żarzydełko kształtem takie same jak zimny ogien tylko zamist efektu zimnego ognia bardzo mocno się żarzy i wolno ;] super sie tym odpala przyłożysz u już xD ja miałem to przy moździerzu z lidla Cytuj
kameleon 1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja rownież tak jak poprzednik używam zapalarki pirotechnicznej najczęściej jest ona w zestawach ale ja kupuje zwykłe kadzidła sprawdzają sie w 100 % Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Miałem coś takiego ze 3 lata temu, później już w żadnym zestawie nie mogłem dostać Na sylwka 07/08 nie potrzebowałem żadnej super ekstra zapalniczni tylko zwykłą z kiosku za 2 zł Ponieważ w ogóle nie było wiatru i wszystko pięknie się odpalało bez żadnych przerw.W tym roku może kupie jakąś żarową zapalniczke.. Cytuj
Achtung111 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 A po co wam te zapalarki czy kadzidła?Ja kupuje zawsze ze 2-3 zapalniczki i to wszystko Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przy mocnym wietrze to i 5 zwykłych zapalniczek nie pomoże :lol: Dlatego te kadzidełka są dobre. Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 No niestety, ale w moim przypadku z zapalniczką żarową było tak, że nigdzie nie mogłem dostać, a jak już znalazłem to za 20 zł :roll: a nie będe tyle wydawał na zapalniczke która może niczym się nie różnić od takiej za 5 zł Cytuj
ZIP 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Jak to możliwe, że w całej Warszawie nie mogłeś znaleźć zapalniczki żarowej? :lol:U mnie są w każdym większym sklepie po 2-3zł. Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Jeździłem po centrum gdzie wydawało by się że znajde na 100% i wybór będzie od cholery a tu nic, wreszcie zobaczyłem w C.H. ale właśnie za 20 zł.Wiesz, po całej Warszawie nie jeździłem żeby znaleźć zapalniczke Ale jak znalazłem w kiosku za 3 zł to dokładnie 31 grudnia mi się rozwaliła hahah....Dobra kończymy offtop ;] Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja kupilem na allegro uzywana i rozwalila mi sie 2 dni przed sylwestrem Cytuj
Erlick 1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Właśnie zamówiłem za 30 zł zapalnicze SlimJet (+18 zł za pobraniem co daje 48) na filmiku jest ona bdb jeżeli ktoś chciałby zobaczyć to dam link Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja tam nie wiem po co kupujecie takie drogie zapalniczki. Nie lepiej kupić 3 żarowe każda po 3zł czyli 9zł one są według mnie świetne. Żadna mi się nie zepsuła jeszcze Cytuj
Erlick 1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 wiesz mpi podobna ta zapalniczka którą kupiłem jest świetna na filmie pusze przepala w parę sek.. ;] ale coś mi się wydaje że dam ją ojcu na gwiazdkę ;-) Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Te za 3zł maja to do siebie , że są jednorazowe....Po pierwszym doładowaniu padają w nich uszczelki przy podajniku gazu.Gaz , poza tym w żarowych zużywa sie o wiele szybciej , a ciężko znaleźć taką , która jest choćby odrobine przeźroczysta(żeby zobaczyć stan gazu).Wg. mnie kasa wydana na porządną "żarówe" jest jedną z najlepszych inwestycji sylwestrowych.Płomień jest mocniejszy , nie gaśnie , zużycie gazy jest minimalnie ograniczone , a jakość wykonania jest na wysokim poziomie...PSChce jeszcze jedną kupic na allegro , ale nie ma nic ciekawego ;/Jakbyście coś znaleźli , piszcie linki w tym temacie... Cytuj
Erlick 1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 FireMan i ty mnie rozumiesz ;] żarowe są najlepsze i będą najlepsze na zapalanie ;P @Ps. FireMan chciałeś porządną żarową więc Ci daje film o niej : http://pl.youtube.com/watch?v=BKV8C9RxeFY-cena 29.99 + 18 zł za pobraniem ;s 3maj się@Ps2 a tu macie z przeźroczystym baku ;s xD http://pl.youtube.com/watch?v=FLr6DS7wbcM&...feature=related@Ps3 macie tu test 4 zapalniczek : http://pl.youtube.com/watch?v=BJ5SZhR7CaU&...feature=related Fireman może coś wybierzesz x] Cytuj
Adri 1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item492505562_zapaln...00st_super.htmlJa chce kupić taką?Co myślicie? Czy lepiej coś innego? Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 8 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item492505562_zapaln...00st_super.htmlJa chce kupić taką?Co myślicie? Czy lepiej coś innego? Całkiem nieźle to wygląda i przystępna cena.Chyba kupie ją :mrgreen: Cytuj
Erlick 1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Oprócz tej co dał pan 2x up możesz zobaczyć jeszcze ja :http://allegro.pl/item493026776_na_gwiazdk...na_na_wiat.htmlMoim zdaniem wydaje się interesująca i ma przeźroczysty zbiorniczek Cytuj
Achtung111 0 Opublikowano 8 Grudnia 2008 @up nie bierzcie tego !! To jest najgorsza lipa jaka może być Też to kupiłem to 1. szybko skończył się gaz 2. zanim ją napełniłem rozpadła się rączka do zapalania Cytuj
Erlick 1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Wiesz że tobie się rozwaliła to nie znaczy że innym też ma się rozwalić może jakąś trefną dostałeś?FireMan twoja decyzja czym będziesz przypalać :razz: Cytuj
pirotechnika 0 Opublikowano 8 Grudnia 2008 a ja nie będę wydawał 20 czy 30zł na zapalniczki tylko 1.50 zwykła na przycisk i gites Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi