Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba takie coś, pali się 10 minut i nie gaśnie na wietrze

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tylko , że ja mam palnik żarowy , w którym nie ma żarnika.
Najprostrzym rozwiazaniem , to będzie posiadanie paczki wacików i każdorazowe przecieranie zapalniczki , co będzie brdzo uciążliwe.
Może istnieje lepszy sposób , ale póki co go jeszcze nie odkryłem :sad:

Opublikowano
Jedno krótkie pytanie: Co macie na myśli pisząc "Kadzidełka z Kung-fu" :?:

tzw. "kadzidełka" z wyglądu przypominają zimnego ognia służą do odpalania fajerwerków palą się dość długo są z zestawu kung fu którego można nabyć w biedronce a cena jego wynosi 7,99zł
Opublikowano

Ja właśnie miałem taki zestaw (dlatego mnie to zainteresowało), ale wydaje mi się że nie ma tam czegoś takiego :neutral: Jeśli wygląda to jak zimne ognie to nie widziałem tego wogóle.
Gdzie to zwykle siedzi?

Opublikowano

Właśnie to jest dziwne bo w niektórych zestawach nie ma tej podpałki.

Opublikowano

Nie wiem, sam kupuję Kung-Fu ale nie wiem co to jest?

Opublikowano
Ja właśnie miałem taki zestaw (dlatego mnie to zainteresowało), ale wydaje mi się że nie ma tam czegoś takiego :neutral: Jeśli wygląda to jak zimne ognie to nie widziałem tego wogóle.
Gdzie to zwykle siedzi?

gdzieś koło rzymskiego ognia :P
Opublikowano

Szkoda że dzisiaj w biedrze nic nie było :sad:
Chciałem se kupić 2 x Kung Fu i 1x Hot

Opublikowano

ja mam 5 zapalarek sznurkowych takich jak w pierwszym poście + zapalniczka żarowa + 2 zwykłe zapalniczki + kilka paczek zapałek :razz: Myślę żę wystarczy do odpalenia mojego stuffu :mrgreen:

Opublikowano

Ja odpalam zapalniczką, ewentualnie zimnym ogniem i żyje :grin: :grin:

Opublikowano

Pierwszy raz takie widze ja mam 4 co wyglądają jak kadzidełko... :smile:

Opublikowano

tak bo to tylko wygląda jak kadzidełko ale to nie jest to bo kadzidełko pachnie (ten dymek) a to z zestawu Kung-Fu śmierdzi jak zwykła zapałka ale to jest do odpalania bardzo dobre i ja będę miał takie 2 no i jeszcze zapałki i zapalniczki

Opublikowano

Ja bym chciał kupić coś takiego:
07f2bca7ae75d445m.jpg
Zapalarka do fajerwerków

Tylko, że zamawiać z tego sklepu sie nie opłaca (30zł kurier) a nie wiem czy gdzies u nas w sklepach coś takiego mają :sad:

Opublikowano

PaulWinter ja takie zapalarki dostaje gratis w hurtowni, a jak chce się kupić to u mnie w hurtowni kosztuje 2-3 zł za sztuke

Opublikowano

Ale masz dobrze... u mnie nie ma hurtowni :cry: Sklepy z fajerwerkami u nas to Lidl, Biedronka, Tesco i kilka takich stoisk gdzies w innych sklepach.

Opublikowano

Takie coś jest na vmaxie. Dosłownie jakieś 50 sztuk za 5-7zł. Co do wysyłki to mógłbyś się trochę pokłócić i może nie musiał byś dawać 30zł na kuriera, tylko pocztą by wysłali.

Opublikowano

Pocztą z kolei nie wiadomo czy dojdzie na czas. :sad: Trudno, poszukam tego po sklepach,a jak nie bedzie to będą musiały wystarczyc zapalniczki.

Opublikowano
tak bo to tylko wygląda jak kadzidełko ale to nie jest to bo kadzidełko pachnie (ten dymek) a to z zestawu Kung-Fu śmierdzi jak zwykła zapałka ale to jest do odpalania bardzo dobre i ja będę miał takie 2 no i jeszcze zapałki i zapalniczki
No mi akurat też się to podoba, bo fajnie od tego zapala się petardy draskowe... :smile:
Opublikowano

e tam... wydziwiacie, kupcie dwie zapalniczki żarowe, wyyniesie was to 3-5zł i macie wystarczająco dużo gazu na całe wasze stuffy ;/

Opublikowano

Łaziłem po okolicznych sklepach i pytałem czy mają zapalarki... oczywiście nigdzie nie było. W dwóch sklepach nawet nie wiedzieli co to takiego :lol: Kupiłem zapalniczke żarową i dwie zwykłe. Zostało mi jeszcze trohe zimnych ogni wiec myślałem że bede tym odpalał.
Ale... szczęście widać mam. Kupiłem w Lidlu moździeż Artillery Shells i... okazało sie ze dostalem kadzidełko :smile: Mówicie ze to sie pali około 10min?

Opublikowano

o ile sie nie myle to zwykłe kadzidełko sie ni pali tylko dym zapuszcza;]

Opublikowano

no bo gościu nade mną napisał że dostał kadzidelko:P Kadzidełka są tylko zapachowe!!:D

Opublikowano

Owszem, kadzidełka są tylko zapachowe ale my tak nazywamy coś co przypomina swoim
wyglądem kadzidełko, bądź zimny ogień.
Fachowo może to się nazywać zapalarka, podpalarka lub podpalacz - jak kto woli.
Róźnica jest taka, że z kadzidełka ulatnia się pachnący dymek i tym raczej niczego nie podpalisz, natomiast te zapalarki tylko się żarzą i są one używane do zapalania fajerwerków.

Opublikowano

Dzięki Bartosz za wyjaśnienie :smile: Widać niektórzy nie umeją czytać tematów. Zaledwie kilka postów wcześniej jest wyjaśnione co to jest kadzidełko (sam sie o to pytałem) :shock: