Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Róźnica jest taka, że z kadzidełka ulatnia się pachnący dymek i tym raczej niczego nie podpalisz, natomiast te zapalarki tylko się żarzą i są one używane do zapalania fajerwerków.

no kadzidełko też się żarzy chyba no nie (bo z kąt ten dymek?) i jak się uprzesz to tym też coś podpalisz(fajna sprawa taki dymek przy zapalaniu he) no i zapalarki się żarzą ale też puszczają dymek tylko nie pachnący (tak śmierdzi jak zapałka)
  • 11 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To mój sprzęt na odpalanie stuffu 2008.

zapalaniekx6.th.jpg

Pierwsze dwie - płomieniowe, cztery następne - żarowe.

Opublikowano

Widzę że jesteś uzbrojony po zęby w zapalniczki ja mam jedną zapalniczkę żarową, a przed Sylwestrem kupuje 10 paczek zapałek. :razz:

Opublikowano

Ja do odpalania używam zapalniczki zwykłej pizoelektrycznej,3 paczek zimnych ogni,czasem żarowej,no i papierosa mojego dziadka.

Opublikowano

nie wiem czy przy wszystkich moździerzach jest coś takiego jak żarzydełko kształtem takie same jak zimny ogien tylko zamist efektu zimnego ognia bardzo mocno się żarzy i wolno ;]
super sie tym odpala przyłożysz u już xD ja miałem to przy moździerzu z lidla

Opublikowano

Ja rownież tak jak poprzednik używam zapalarki pirotechnicznej najczęściej jest ona w zestawach ale ja kupuje zwykłe kadzidła sprawdzają sie w 100 % :wink:

Opublikowano

Miałem coś takiego ze 3 lata temu, później już w żadnym zestawie nie mogłem dostać :P
Na sylwka 07/08 nie potrzebowałem żadnej super ekstra zapalniczni tylko zwykłą z kiosku za 2 zł :P Ponieważ w ogóle nie było wiatru i wszystko pięknie się odpalało bez żadnych przerw.
W tym roku może kupie jakąś żarową zapalniczke..

Opublikowano

A po co wam te zapalarki czy kadzidła?
Ja kupuje zawsze ze 2-3 zapalniczki i to wszystko ;)

Opublikowano

Przy mocnym wietrze to i 5 zwykłych zapalniczek nie pomoże :lol: Dlatego te kadzidełka są dobre.

Opublikowano

To sie kupuje zapalniczkę żarową.

Opublikowano

No niestety, ale w moim przypadku z zapalniczką żarową było tak, że nigdzie nie mogłem dostać, a jak już znalazłem to za 20 zł :roll: a nie będe tyle wydawał na zapalniczke która może niczym się nie różnić od takiej za 5 zł

Opublikowano

Jak to możliwe, że w całej Warszawie nie mogłeś znaleźć zapalniczki żarowej? :lol:

U mnie są w każdym większym sklepie po 2-3zł.

Opublikowano

Jeździłem po centrum gdzie wydawało by się że znajde na 100% i wybór będzie od cholery a tu nic, wreszcie zobaczyłem w C.H. ale właśnie za 20 zł.
Wiesz, po całej Warszawie nie jeździłem żeby znaleźć zapalniczke :P Ale jak znalazłem w kiosku za 3 zł to dokładnie 31 grudnia mi się rozwaliła hahah....
Dobra kończymy offtop ;]

Opublikowano

Ja kupilem na allegro uzywana i rozwalila mi sie 2 dni przed sylwestrem :/

Opublikowano

Właśnie zamówiłem za 30 zł zapalnicze SlimJet (+18 zł za pobraniem co daje 48) na filmiku jest ona bdb jeżeli ktoś chciałby zobaczyć to dam link :]

Opublikowano

Ja tam nie wiem po co kupujecie takie drogie zapalniczki. Nie lepiej kupić 3 żarowe każda po 3zł czyli 9zł one są według mnie świetne. Żadna mi się nie zepsuła jeszcze :wink:

Opublikowano

wiesz mpi podobna ta zapalniczka którą kupiłem jest świetna na filmie pusze przepala w parę sek.. ;] ale coś mi się wydaje że dam ją ojcu na gwiazdkę ;-)

Opublikowano

Te za 3zł maja to do siebie , że są jednorazowe....

Po pierwszym doładowaniu padają w nich uszczelki przy podajniku gazu.
Gaz , poza tym w żarowych zużywa sie o wiele szybciej , a ciężko znaleźć taką , która jest choćby odrobine przeźroczysta(żeby zobaczyć stan gazu).

Wg. mnie kasa wydana na porządną "żarówe" jest jedną z najlepszych inwestycji sylwestrowych.
Płomień jest mocniejszy , nie gaśnie , zużycie gazy jest minimalnie ograniczone , a jakość wykonania jest na wysokim poziomie...

PS
Chce jeszcze jedną kupic na allegro , ale nie ma nic ciekawego ;/
Jakbyście coś znaleźli , piszcie linki w tym temacie...

Opublikowano

FireMan i ty mnie rozumiesz ;] żarowe są najlepsze i będą najlepsze na zapalanie ;P :wink::wink:

@Ps. FireMan chciałeś porządną żarową więc Ci daje film o niej : http://pl.youtube.com/watch?v=BKV8C9RxeFY

-cena 29.99 + 18 zł za pobraniem ;s

3maj się

@Ps2 a tu macie z przeźroczystym baku ;s xD http://pl.youtube.com/watch?v=FLr6DS7wbcM&...feature=related

@Ps3 macie tu test 4 zapalniczek : http://pl.youtube.com/watch?v=BJ5SZhR7CaU&...feature=related

Fireman może coś wybierzesz x]

Opublikowano

@up nie bierzcie tego !! To jest najgorsza lipa jaka może być :/
Też to kupiłem to 1. szybko skończył się gaz 2. zanim ją napełniłem rozpadła się rączka do zapalania :/

Opublikowano

Wiesz że tobie się rozwaliła to nie znaczy że innym też ma się rozwalić może jakąś trefną dostałeś?

FireMan twoja decyzja czym będziesz przypalać :razz:

Opublikowano

a ja nie będę wydawał 20 czy 30zł na zapalniczki tylko 1.50 zwykła na przycisk i gites :)