Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy,ale lepiej aby tak zostało to zależy też jakich masz sąsiadów, jak masz wrednych to szczególnie ci co mają psy to zadzwonią z byle powodu że strzeliłeś petardę zresztą musi to być udowodnione świadkowie. kolejna sprawa to taka że w mieście bardzo łatwo o mandat.

Opublikowano
  W dniu 11.12.2016 o 15:44, Kamil911 napisał(a):

Nigdy,ale lepiej aby tak zostało to zależy też jakich masz sąsiadów, jak masz wrednych to szczególnie ci co mają psy to zadzwonią z byle powodu że strzeliłeś petardę zresztą musi to być udowodnione świadkowie. kolejna sprawa to taka że w mieście bardzo łatwo o mandat.

No racja ja zawsze strzelam gdzieś na zadupiu Lublina ale nie raz mi się zdażyło że ktoś wezwał straż miejską i przyjechała upomniała i tyle ale tak to nigdy nie dostałem mandatu :) Według mnie nie powinno być takiego zakazu w godzinach 8-22 bo potem cisza nocna to wiadomo

chociaż psy trochę męczą się przez to.

Opublikowano
  W dniu 11.12.2016 o 15:47, Bartekpirotechnik napisał(a):

No racja ja zawsze strzelam gdzieś na zadupiu Lublina ale nie raz mi się zdażyło że ktoś wezwał straż miejską i przyjechała upomniała i tyle ale tak to nigdy nie dostałem mandatu :)

Tak samo nie polecam stałych miejsc do strzelania, i najlepiej w miejscach gdzie nie będzie świadków im mniej świadków tym lepiej i jak będzie ciemno to już cacy nikt cię nie rozpozna ;)

Opublikowano

Ja nie dostałem jeszcze nigdy mandatu za strzelanie (dopiero pół roku temu zacząłem odpowiadać karnie), ale wczesną jesienią zebrałem swój pierwszy w "karierze" opieprz, od pana z pieskami, który wybrał się na spacer tam, gdzie miało miejsce odpalanie petard (konkretne odludzie). Zagroził wezwaniem Policji i zażądał okazania dowodu tożsamości (czego nie zrobiłem), ale ostatecznie udało się zażegnać konflikt :)

Opublikowano
  W dniu 11.12.2016 o 17:48, capodanno napisał(a):

Ja nie dostałem jeszcze nigdy mandatu za strzelanie (dopiero pół roku temu zacząłem odpowiadać karnie), ale wczesną jesienią zebrałem swój pierwszy w "karierze" opieprz, od pana z pieskami, który wybrał się na spacer tam, gdzie miało miejsce odpalanie petard (konkretne odludzie). Zagroził wezwaniem Policji i zażądał okazania dowodu tożsamości (czego nie zrobiłem), ale ostatecznie udało się zażegnać konflikt :)

Dobrze że przytomnie myślałeś i nie okazałeś dowodu za to,to ja bym go opieprzał że żąda okazania dowodu niby kim on był bawił się w policjanta ? dobrze zrobiłeś bo myślę że miałbyś niezły syf bo pewnie pieski mu wystraszyłeś to ten typ ludzi konfidentów dobrze o tym wiem, żadna obca osoba nie ma prawa aby żądać od ciebie okazania dowodu osobistego. !

Opublikowano

Mieszkam na wsi.Nie ma żadnych problemów.Ide na pole i robię co chcę

Opublikowano

Dzisiaj strzelalismy z kolegami i psiarnia przyjechala ale ucieklismy :)

Opublikowano

Dzis mialem nietypowa sytuacje rzucilem zapalniczka o chodnik zeby wybuchla wtedy Policja przejezdala zatrzymala sie i jeden z Policjantów powiedzial "Macie k**wa jakiś problem" ja odpowiedzialem ze nie a on odppowiedzial "wy***rdalaj do domu" tak zachowuje sie Policja.

Opublikowano
  W dniu 21.12.2016 o 10:04, Bartekpirotechnik napisał(a):

Dzis mialem nietypowa sytuacje rzucilem zapalniczka o chodnik zeby wybuchla wtedy Policja przejezdala zatrzymala sie i jeden z Policjantów powiedzial "Macie k**wa jakiś problem" ja odpowiedzialem ze nie a on odppowiedzial "wy***rdalaj do domu" tak zachowuje sie Policja.

podobnie kiedyś miałem ;)

też ze strzelaniem też patafian był taki mocny i powiedział mi tak jak tobie, odpowiedziałem mu ; "sam spier.... u siebie jestem" xD zaczął mi coś wygrażać, a sęk w tym ze akurat film chciałem nagrać i było włączone nagrywanie :D i wszystko sie nagrało . dyscyplinarke dostał

:D

Opublikowano

Tydzień temu wleciał mi kwit za strzelanie , ale jakoś się obroniłem i zamiast 500zł dostałem 100 zł "zaśmiecanie"

Opublikowano

A ja dostałem pouczenie od Policji w Sylwestra. Powiedzieli że specyficzna osoba zgłaszała i musieli przyjechać i pokazać się :)

Opublikowano
  W dniu 21.12.2016 o 13:30, wapster napisał(a):

A ja dostałem pouczenie od Policji w Sylwestra. Powiedzieli że specyficzna osoba zgłaszała i musieli przyjechać i pokazać się :)

Nie ty jeden w Sylwka xD

Znam takich co dzwonią na policje o północy, że strzelają xD

Opublikowano

Nigdy nie dostałem ale nie raz był przypał, a jedynie raz miałem że policja się pojawiła. Ale pole było spore i niedaleko las więc z kolegą spokojnie sobie odjechaliśmy, tylko potem trzebabyło pedałować 2km więcej :/

Opublikowano
  W dniu 21.12.2016 o 10:04, Bartekpirotechnik napisał(a):

Na szczęście nie miałem żadnych przypałów, poza jedną ucieczką... :D

Zripostować trzeba na takie zachowanie "wypier***ać do budy...." i desant :)

• 7 lat później...
Opublikowano

Ja nadal nie dostałem  aczkolwiek było blisko w nowy rok strzelilem 3 baterie i po dokladnie 15 minutach podjechała duza S... ekhm xD oczywiście wylegitymowali i powiedzieli że sąsiedzi się skarżą i z tej konkretnie posesji nieostrożnie obchodze sie z fajerwerkami skąd takie twierdzenie? Ano dlatego że wyrzutnia Space Line przy salwie finałowej wytworzyła nadmiar złotych iskier a raczej pyłu który opadał bardzo wolno i nisko na wysokosci dachu koniec końców powiedzieli Szczęśliwego Nowego Roku i na tym się skończyło. :)