mateusz2015 _5102 0 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Szukałem działu który może być o petardach domowej roboty. Mam kilka pytań do was, oto one: - jak zrobić lont z saletry i cukru (taki żeby spowodował wybuch mieszanki znajdującej się w petardzie), - jak zrobić bezpiecznie czarny proch, - jak zrobić tak zwane 'szczelające diabełki' Proszę o pomoc. W razie jak bym napisał w złym dziale, to proszę o przeniesienie tematu.
0 piropiotr223 11 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Cześć, to forum nie jest związane z pirotechniką "domową" są inne fora, poszukaj na google. Temat pewnie pójdzie do śmietnika.
0 mantis 433 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgadza się. Zajmujemy się tylko fajerwerkami ze sklepów + fajerwerkami profesjonalnymi używanymi na pokazach. Na temat fajerwerków własnej roboty, informacji należy szukać na forach pirotechnicznych/chemicznych. Zamykam.
Pytanie
mateusz2015 _5102 0
Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Szukałem działu który może być o petardach domowej roboty.
Mam kilka pytań do was, oto one:
- jak zrobić lont z saletry i cukru (taki żeby spowodował wybuch mieszanki znajdującej się w petardzie),
- jak zrobić bezpiecznie czarny proch,
- jak zrobić tak zwane 'szczelające diabełki'
Proszę o pomoc.
W razie jak bym napisał w złym dziale, to proszę o przeniesienie tematu.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi