patrx1000 0 Opublikowano 23 Grudnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=FXzbyoBMEK0 Tutaj macie filmik efektu Cytuj
benny10 0 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Jak juz to one wala jak k0204 hestii (troche gorsze) , a co do zatyczek to rzeczywiscie sa niebezpieczne , juz nie raz walnela mnie ta zatyczka , a jezeli by trafila np : w oko to rzeczywiscie moglby byc problem ;] Cytuj
bedziu 0 Opublikowano 24 Grudnia 2009 prawda jest taka że tych prawdziwych petard "szok' juz niestety nie ma. zniknely zrynku 6-7 lat temu, była to petarda akustyczna z mieszanina mpf42 cos jak dzisiejszy fp3 new.niestety zakład produkujący je wyleciał w powietrze :roll: Cytuj
Pioter 9 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Szoki chciałem kupić na Sylwestra 2009/2010 ale musiałem nieco przyciąć budżet i te petardy wkońcu nie znalazły sie w moim stuffie....Miałem je jednak 2 lata temu i powiem Wam, że 36 sztuk za około 7-8 zł to dosyć drogo...To prawda, że są niepozorne. Jak pierwszy raz je odpalałem, to myślałem, że usłyszę huk podobny do tego jak z picolaka, a tu proszę, całkiem porządne walnięcie (jak na swój rozmiar). Jednak dużo bardziej opłaca się kupić Jaja Dinozaura, czy dopłacić kilka zł i wziąć FP3NEW. Chyba z tego wzięła się jej nazwa, od niepozornej wielkości a po wybuchu (większym niż by się człowiek spodziewał) następuje szok xD no może prędzej zaskoczenie ^^''Hmmm ocena co do jakości, ceny itp. = 6/10 Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Są to bardzo dobre głośne i przede wszystkim opłacalne petardy.Odpaliłem już kilkanaście sztuk i jedną z nich rozbroiłem i w środku nie znajduje się zwykły proch,lecz proch FB.Jest go naprawdę sporo,może nawet tyle co w FP3/NEW,ale ten proch jest zrobiony gorszej jakości niż ten w FP3/NEW,ale huk jest naprawdę mocny i tak jak napisał powyżej Pioter,że nie następuje szok tylko zaskoczenie,bo według mnie zaskoczenie może być tylko w FP3/NEW xD Podsumowując mogę powiedzieć że jest to bardzo mocna petarda,za małe pieniądze(ja zapłaciłem za nie 2,50zł) w opakowaniu w którym mieści się 36sztuk.Moja ocena: 10/10 Cytuj
capensis 12 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Wg mnie są to opłacalne petardy. Huk duży i bardzo niska cena.Polecam Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Odpaliłem dzisiaj 1 szt. i trafił mi się chyba jakiś wadliwy egzemplarz, bo miał bardzo słaby huk. Dobra petarda po wybuchu nie wygląda tak:Btw. Wasze szoki są w opakowaniach w kształcie figury o podstawie kwadratu, czy prostokąta? Bo zauważyłem, że kiedyś opakowania były "kwadratowe", a teraz są "prostokątne". Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 To rzeczywiście musiało być jakieś pierdnięcie. Po zdjęciu widać że zatyczki wypadły dzięki temu nie było dobrej defragmentacji petardy przez co huk był do d*py. Najlepszym rozwiązaniem jest kolejny test na więcej niż jednej petardzie Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Ja myślę że to coś więcej niż tylko 1 wadliwy egzemplarz. Jorge może już przestawiać swoje fajerwerki na normy unijne, tak jak to ma miejsce z wieloma ich kostkami. Może z Szokami jest podobnie, bo europejskie przepisy regulują nawet dystans maksymalnego rozpadu fragmentu petardy. Cytuj
JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Ja mam dość tych dyrektyw unijnych!!! Bylem kiedyś przez cztery lata w Brukseli. Widziałem jak urzędnicy komisji wypijali 2 litry mocnego piwa, a potem oczywiście szli do pracy i kreowali dyrektywy, żeby dostać premie... No i mamy wyniki. Miejmy nadzieje ze z ta petarda tak nie będzie i ze to po prostu jakiś błąd fabryczny Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Nie czas na domysły, pora działać. Wywal 3 przez okno i się dowiemy. Chociaż to co piszesz jest niestety całkiem możliwe. Przez to Jorge jak dla mnie schodzi na psy, tylko niektóre nowości ma fajne, a jak u innych importerów będzie można jeszcze kupić produkty nie objęte normami unijnymi to moim zdaniem Jorge odniesie ogromne straty. Mi w sp powiedziano że jeszcze ze trzy lata można u nich będzie dostać takie produkty. Cytuj
DecybeL 0 Opublikowano 9 Października 2010 Najlepszy filmik http://www.youtube.com/watch?v=e-2ns6pzMxE Cytuj
PatrX97 0 Opublikowano 9 Października 2010 Film dobrej jakosci http://www.youtube.com/watch?v=dgby_P7mbAQ Cytuj
lubinek 0 Opublikowano 24 Listopada 2010 Film dobrej jakosci http://www.youtube.com/watch?v=dgby_P7mbAQ Na filmie słabo słychać, ale w rzeczywistości łupie ładnie. Ja kupowałem w tamtym roku w Zielonej Górze w sklepie Jorge, to płaciłem 4,50 zł za 36 szt. Cytuj
Nowatek 0 Opublikowano 24 Listopada 2010 miałem je rok temu .... za opakowanie 36 sztuk zapłaciłem cos około 5-6 zł ale nie zaskoczyły mnie jakoś... jaja dinozaura o wiele lepsze Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 26 Listopada 2010 Petarda nr 3 miała już całkiem fajny huk oraz błysk przy wybuchu. Petarda nr 4 z kolei znowu odznaczyła się wyjątkowo słabym hukiem i co zauważyłem, nie miała tego błysku Jak do tej pory 3 szt. mają słabe walnięcie, 1 szt. dobre. Cytuj
fp3 new 0 Opublikowano 29 Listopada 2010 Rok temu kupowałem je po 2,50 zł w promocji byly w top 10 w GdańskuHuk porównywalny do big piratek ale troszeczke słabsze i plastikowe korki latają we wszystkie strony a to troche boli Cytuj
Xanter 0 Opublikowano 28 Grudnia 2010 miałem je rok temu .... za opakowanie 36 sztuk zapłaciłem cos około 5-6 zł ale nie zaskoczyły mnie jakoś... jaja dinozaura o wiele lepsze Ja bym się tu kłócił, moim zdaniem Szoki są lepsze i bardziej opłacalne - widziałem opakowanie Szoków 36 sztuk za 5 złotych. Jak najbardziej polecam te petardy! Cytuj
lubinek 0 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Petarda nr 3 miała już całkiem fajny huk oraz błysk przy wybuchu. Petarda nr 4 z kolei znowu odznaczyła się wyjątkowo słabym hukiem i co zauważyłem, nie miała tego błysku Jak do tej pory 3 szt. mają słabe walnięcie, 1 szt. dobre. To musiałeś mieć jakieś trefne. U mnie cała paczka bardzo dobra! Fajnie słychać jak się wrzuci do małego kosza na śmieci :lol: Cytuj
PuMeX 10 Opublikowano 8 Lipca 2011 Nie miałem tych petard ale w tym roku będe miał dwie paczki i po opiniach kolegów widać,że są dobre Cytuj
Ari001 0 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Petardy z głośnym hukiem i najlepsze (dla mnie) do zabawy przed zero zero. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi