Skocz do zawartości

JW05 Pluton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podglad1552.jpg
Symbol: JW05
Nazwa: Pluton (seria Big Bang)
Ilość strzałów: 25
Opis efektu: RED PEONY & CACKLING STARS WITH RED COCONUT TAIL • GREEN PEONY & CRACKLING STARS WITH GREEN COCONUT TAIL • BLUE PEONY & CRACKLING STARS WITH BLUE COCONUT TAIL • YELLOW PEONY & CRACKLING STARS WITH YELLOW COCONUT TAIL
Film: http://pl.youtube.com/watch?v=EuQ0VA0Z2AU
Cena hurtowa: 19,70 zł

Muszę powiedzieć, że jak na wielkość tej wyrzutni i jej cenę jest ona świetna. Dużo kolorów plus crackling bardzo ładnie prezentują się na niebie. Postaram w tym roku się ją kupić.

Opublikowano

I po obejrzeniu tych wszystkich filmików wyrzutni z seri big bang , najbardziej spodobał mi się pluton i to na niego zdecyduję się w tym roku.
9.5/10 + Znak jakości wg. mnie :mrgreen:

Opublikowano

A mi ta wyrzutnia nie za bardzo sie spodobała może dlatego że nie jestem fanem craclingu.
5/10

Opublikowano

Dla mnie to ta wyrzutnia to taki średniak. Nie jest zła, ale i nie najlepsza. Efekt dość monotonny, tylko kolory się zmieniają, ale da osób z małym budżetem na sylwka to polecam.

Opublikowano
Najlepsza wyrzutnia w tej kategori , zaraz po don`t.

każdy myśli inaczej... mi np. bardzo podoba się asteroid i jego w takim przedziale bym wybrał

o gustach się nie dyskutuje ;)
Gość Felix
Opublikowano

mi sie ona nie podoba juz wolę WENUS :) no ale cena mała to ocena 6/10

Opublikowano

To była moja pierwsza bateria w życiu. Na dobrą sprawę, to teraz efekt zmieniła, ale dawniej strzelała różnokolorowymi piwoniami. Kupiłem ją wtedy za 22zł w Progressie na Sylwka 2003/04.

Na filmiku, którego upolował Witus, efekt jest już całkiem inny: różnokolorowe palmy + cracling. Video z YouTube'a prezentuje się całkiem nieźle. Mimo, to nie mam zamiaru kupić Plutona, bo nigdy nie kupuję 2 razy tego samego ;). Wolę poznawać nowe horyzonty.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jak dla mnie to ta jest dla mnie najgorsza z tej serii no cena nie jest duża więc można kupić ale za mało kolorów a za dużo craclingu
moja ocena 7+/10 (+ za sporą ilość strzałów)

Opublikowano

Eeee ta wyrzutnia to wg mnie jest taka monotonna..lubię crackling ale w kazdym strzale to chyba lekka przesada...ja za ta cene kupil bym sfinxa...7/10

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Film.

Bardzo mała i niepozorna a wali jak... nie wiem co :lol: Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jej efektem, myślałem, że z kalibra 20mm nie da aż takiego efektu - byłem w błędzie. Gorąco polecam. W przyszłym roku, jeżeli będzie taka możliwość to na pewno kupię.

Opublikowano

Ja też lubię crackling ale w każdym strzale to już za dużo :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jorge robi bardzo duzo podobnych wyrzutni
np. Tyrant, Thunder Rain, Big Bang Pluton, Borneo itp
Wszystkie maja 25 st. Podobne efekty i cene..
Ale bardzo mi sie wszystkie wymienione PODOBAJA!!! 10/10

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No cóż, w pierwszym poście napisałem kiedyś "Postaram w tym roku się ją kupić.". I tak też się stało, bo ta wyrzutnia dołączyła do mojego stuffu 2007/2008 :)

Co tu dużo gadać - cudo. Był to chyba jeden z najlepszych zakupów jakie dokonałem. Jak na cenę 19,80 zł ma ona wręcz wyśmienite efekty - duże, czerwone, niebieskie, zielone i złote peonie z cracklingiem. Na dodatek jest aż 25 strzałów i dochodzi do tego niezły finał. Jest to jedna z najbardziej opłacalnych wyrzutni w kategorii do 20 zł! :wink:

Mój film:
http://pl.youtube.com/watch?v=s_5J1ExSDVc

083e914787d49f01m.jpg

Opublikowano

Po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu że big-bang to najlepsza seria.
Piękne różnokolorowe rozpryski z cracklingiem.
25 strzałów za cenę niższą niż 20 zł :grin:
Tylko Wenus nie zaskoczył mnie tak bardzo.
Ale wszystkie pozostałe wyrzutnie z tej serii są godne polecenia.
BARDZO POLECAM!
Za bardzo niską cenę otrzymujemy niesamowite efekty!

Ps.
Uran - http://pl.youtube.com/watch?v=i-ZzVOlL92s
Wenus - http://pl.youtube.com/watch?v=FWIrRu6auhg

Ps. 2
Sorry za ten offtop ale pomyliłem ten temat z tematem zbiorczym o tej serii :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Twierdze tak samo jak Velibrum seria big bang to najlepsza seria fajerwerkow w tym roku kupuje prawie wszystkie wyrzutnie z tej seri a plutona miałem na tego sylwka nie dalem fotki ponieważ kupił go moj kuzyn o 20 a przyjechal o 23 ale jej efekty mnie bardzo zaskoczyły bardzo dużo strzłow i super kolorowe wybuchy polecam 10/10 :mrgreen: :mrgreen: :wink:

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W pełni zgadzam się z Witusem, bardzo mi się z kolegami podobała, cena jest adekwatna.

Opublikowano

co prawda nie mialem jej na sylwka (na zadnym) ale patrząc po filmikach to jednak ona mi sie nie podoba. co prawda bardzo lubie cracling ale w kazdym strzale to przesada. 5/10

Opublikowano

Jak już wcześniej napisałem ta wyrzutnia nie jest jak dla mnie najlepsza. Może znacie jakieś dobre baterie w tej cenie? gdzieś tak do 25 zł

Opublikowano

Hestabium weź poczytaj trochę forum a dopiero później się radź. Do 25zł napewno najlepszą wyrzutnią jest Sfinx z biedry. A z jakiś wyrzutni mniejszych to np.Thunder rain, NG1, Borneo, Cudak i wiele innych jednak popatrz sobie na filmiki i zdecyduj którą baterię byś zakupił. Kwestia gustu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem Plutona na tegorocznego sylwestra, bo nie było niczego innego żeby go wziąć - tak samo jak rok temu, tak i teraz pokazał klasę. Bardzo ładne rozpryski - peonie z cracklingiem, wszystko to ładnie wyglądało na niebie. Za rok go nie wezmę, bo trzeci raz to już za dużo ;-)

Mój film: http://pl.youtube.com/watch?v=PX8c6h4jSL0

Opublikowano

Mój pluton w tym roku również wypadł bardzo dobrze. Myślę że za rok też go kupię bo to opłacalny zakup. Utwierdziłem się w przekonaniu że lepiej wziąć 2 wyrzutnie typu pluton + cudak niż na przykład black cata. Mój film będzie jak tylko dorwę się do jakiegoś normalnego narzędzia do obróbki wideo.

EDIT: No i jest mój film plutona - http://pl.youtube.com/watch?v=YqAx2Ur-NaM
Wyrzutnia ładna. Spodziewałem się po filmach czegoś więcej, ale nie było źle. Ogólnie polecam tą bateryjkę. Film niestety zwalony :neutral: Przykro mi. Finał ładnie zgrał się z hotem i na niebie powstał ładny pejzaż.

Opublikowano

Oto film z sylwka 2008/2009:
klik!
I tu musze powiedzieć że na żywo nei było jakiejś ogromnej różnicy w efektach między sfinxem a plutonem :) a pluton kosztuje 5 zł mniej.

• 3 tygodnie później...