Farasz 0 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dane Techniczne Efekt: potężny huk Długość całkowita bez lontu: 70 mm Średnica: 23 mm Zawartość ładunku prochowego: NEC 5 gram / 1 sztukę Certyfikat: CE1008 P1 Producent: Triplex Polska Xp1011 Crazy Robots to petarda mocniejsza od starszych wersji Crazy Robots. Xp1011 ma grubszy i twardszy korpus od Super Crackera. Petarda 2 razy potężniejsza od Txp859 Super Crackera. Najlepsza z emiterów. Polecam. Są 2 wersje emiterów xp1011. Wersja z krótkim lontem to wersja okrojona czyli krótki lont i zatyczka z piasku która się kruszy przy zduszeniu od strony lontu a także bibułke trzeba zrywać bo nie podpalisz lontu, a wersja z długim lontem to fenomenalna petarda która ma obie zatyczki z gipsu i można ją zduszać i nic się jej nie stanie. Ja gdy zamówiłem 15 paczek to przyszło 5 paczek z krótkim lontem a 10 paczek z długim lontem- dlatego należy każdą paczkę sprawdzić jaką ma się wersję. Powiem ci jak sprawdzić aby nie porozrywać pudełek, weź nożyk i wykrój z pudełka z brzegu petarde i delikatnie ją wyjmij- gdy zobaczysz długi lont włóż ją z powrotem i naklej na to miejsce kawałek taśmy bezbarwnej i folia trzymająca petardy w pudełku się dalej nie rozerwie. Gdy znajdziesz petarde z krotkim lontem to albo to odsprzedaj komuś albo wyjmij z pudełka wszystkie petardy i pozdejmuj bibułke przed sylwestrem bo ciezko ci bedzie odpalac na sylwestra. Na szczęście huk obu wersji jest taki sam. Poniżej zdjęcie obu wersji xp1011 krótki lont i długi lont- zatyczka z piasku i zatyczka z gipsu- częściowo flara zasłania zatyczki. Cytuj
capodanno 37 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Rewelacyjne, głośniejsze (moim zdaniem) od konkurencyjnych Matabrujasów petardy. Oprócz ogłuszającego huku, wyróżnia się również piękna, jasna flara. Gorąco polecam! Cytuj
Farasz 0 Autor Opublikowano 6 Września 2018 Mam nadzieję że w tym roku pojawią się nowe emitery Crazy Robots tym razem o kategorii P2 jestem ciekawy czy będą takie same jak w kategorii P1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi