Hajtowy. 1 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witajcie, Mam kilka fajnych, mniejszych kostek i chciałbym je połączyć. Jeżeli chcę otrzymać efekt : - pierw odpala pierwsza wyrzutnia, - potem gdy skończy pierwsza to zaczyna druga, - na samym końcu wyrzutnia 3 i 4 jednocześnie Pytanie brzmi jak je połączyć ? Wszystkie mają lont podstawowy oraz rezerwowy. Czy połączenie lontu podstawowego i rezerwowego w dwóch wyrzutniach da mi ten sam efekt co połączenie dwóch lontów podstawowych ? Cytuj
0 sokol 6 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Rezerwowy to wyrzutnia odpali od tyłu do przodu. Finał na start Cytuj
0 endriu123457 56 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Musisz zrobić tak: Pierwsza wyrzutnia jest odpalana lontem podstawowym gdy sie skonczy musi zapalić lontt podstawowy kostki drugiej czyli lont rezerwowy kostki pierwszej łączysz z lontem podstawowym kostki drugiej. Cytuj
0 AdrianoGKW 20 Opublikowano 20 Grudnia 2017 a nie będzie przypadkiem Andrzeju za dużej różnicy w czasie w ten sposób co opisałeś? Może lepiej jeden lont a do niego łączyć wszystkie wyrzutnie. Przykład: I wyrzutnia strzela 25 sekund II wyrzutnia strzela 30 sekund III i IV wyrzutnia po 40sekund -Bierzesz jeden LONT VISCO 1cm/s -łączysz wyrzutnie I do lontu głownego (LONT VISCO 1cm/s) -odmierzasz 25 cm i łączysz wyrzutnie II -odmierzasz kolejne 30 cm łączysz wyrzutnie III i IV Cytuj
0 sokol 6 Opublikowano 20 Grudnia 2017 ew. lont idzie obok i odchodzi do wyrzutnia a obok lont dalej sie pali itd Cytuj
0 Hajtowy. 1 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 a nie będzie przypadkiem Andrzeju za dużej różnicy w czasie w ten sposób co opisałeś? Może lepiej jeden lont a do niego łączyć wszystkie wyrzutnie. Przykład: I wyrzutnia strzela 25 sekund II wyrzutnia strzela 30 sekund III i IV wyrzutnia po 40sekund -Bierzesz jeden LONT VISCO 1cm/s -łączysz wyrzutnie I do lontu głownego (LONT VISCO 1cm/s) -odmierzasz 25 cm i łączysz wyrzutnie II -odmierzasz kolejne 30 cm łączysz wyrzutnie III i IV Tak też zrobię Dzięki za pomoc ^^ Cytuj
0 endriu123457 56 Opublikowano 20 Grudnia 2017 a nie będzie przypadkiem Andrzeju za dużej różnicy w czasie w ten sposób co opisałeś? Może lepiej jeden lont a do niego łączyć wszystkie wyrzutnie. Przykład: I wyrzutnia strzela 25 sekund II wyrzutnia strzela 30 sekund III i IV wyrzutnia po 40sekund -Bierzesz jeden LONT VISCO 1cm/s -łączysz wyrzutnie I do lontu głownego (LONT VISCO 1cm/s) -odmierzasz 25 cm i łączysz wyrzutnie II -odmierzasz kolejne 30 cm łączysz wyrzutnie III i IV Nie napisał że nie chce mieć przerw czyli zrozumiałem że po prostu chce odpalić jeden lont i podziwiać efekt kostek poszczególnie Cytuj
0 sokol 6 Opublikowano 20 Grudnia 2017 a nawet mniej niż 25 sekund bo wyrzutnia też ma z 2cm swojego lontu Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dokładnie, ja proponuję 4-5 cm. Zawsze tak robiłem i lepiej jak synchronizacja przyśpieszy niż powstanie nam dziura. Cytuj
Pytanie
Hajtowy. 1
Witajcie,
Mam kilka fajnych, mniejszych kostek i chciałbym je połączyć.
Jeżeli chcę otrzymać efekt :
- pierw odpala pierwsza wyrzutnia,
- potem gdy skończy pierwsza to zaczyna druga,
- na samym końcu wyrzutnia 3 i 4 jednocześnie
Pytanie brzmi jak je połączyć ? Wszystkie mają lont podstawowy oraz rezerwowy.
Czy połączenie lontu podstawowego i rezerwowego w dwóch wyrzutniach da mi ten sam efekt co połączenie dwóch lontów podstawowych ?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi